Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Kyle Bass: Ο Κυριάκος νικητής πρόωρων εκλογών και επιστροφή 15 δισ. ευρώ στις τράπεζες


Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, 2017



Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου ΝΔ/Δημήτρης Παπαμήτσος.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο διαχειριστής του hedge fund Hayman Capital Management, Kyle Bass, μιλώντας στο CNBC και στη δημοσιογράφο Lori Ioannou (Λώρη Ιωάννου), προβλέπει πως ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κερδίσει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα του χρόνου, θα γίνει Πρωθυπουργός, ενώ έπειτα, εκτιμά πως 15 δισ. ευρώ θα επιστρέψουν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, παράλληλα με την άνοδο του Χρηματιστηρίου.
Ειδικότερα, ο Kyle Bass, ο οποίος περιγράφεται από την ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο ως «Superstar hedge fund manager» εκτιμά ότι η Ελλάδα αλλάζει πορεία μετά από τη δεκαετή σχεδόν κρίση και την ύφεση που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί 28% του ΑΕΠ.
Το Hayman Capital Management διαχειρίζεται περί τα 815 εκατ. δολάρια, και ο ιδρυτής του και επικεφαλής επενδύσεων, K. Bass, έχει μία καλή αίσθηση όσον αφορά στην ελληνική οικονομία και το πολιτικό κλίμα.
Για χρόνια επένδυσε σε μετοχές των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της ονομαστικής τους αξίας.
Σύμφωνα με τον κ. Bass, οι ξένοι επενδυτές περιμένουν στο «παρασκήνιο» για μία τεκτονική πολιτική αλλαγή να λάβει χώρα το 2018. «Η καλύτερη εκτίμησή μου είναι πρόωρες εκλογές για Πρωθυπουργό μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου το επόμενο έτος στις οποίες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα χάσει την εξουσία. Οταν αυτό συμβεί θα υπάρξει μία μαζική κίνηση προς το ελληνικό Χρηματιστήριο. Πολλά χρήματα θα εισρεύσουν καθώς οι επενδυτές νιώθουν πιο σίγουροι με μία πιο μετριοπαθή διακυβέρνηση», είπε.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του ελληνικού συντηρητικού κόμματος, θα ψηφιστεί Πρωθυπουργός για να μεταρρυθμίσει την κουλτούρα και να αναζωογονήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας: «Δεν έχω αμφιβολία ότι 15 δισ. ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις θα επιστρέψουν στις τράπεζες της Ελλάδας αν εκλεγεί. Η αγορά μετοχών και ομολόγων θα έχει μεγάλη άνοδο μετά τις εκλογές».
Το όραμα του κ. Μητσοτάκη, αναφέρεται επίσης, είναι να μειώσει το δημόσιο τομέα και τολμηρές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν μείωση των φόρων επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, σημαντική περικοπή του φόρου περιουσίας κατά 30% σε δύο χρόνια και 5% μείωση στο φόρο μερίσματος.
Επίσης, θέλει να επιταχύνει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ προωθεί σημαντικά έργα, όπως η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
«Από τη δική μου οπτική, πρέπει να φτιάξουμε δύο πράγματα στην Ελλάδα για να απογειωθεί η αγορά», είπε ο κ. Bass. «Πρώτον, οι Ελληνες πρέπει να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν. Δεύτερον, πρέπει να αρχίσουν να αποπληρώνουν τα δάνειά τους».
Το άρθρο αναφέρει επίσης πως Αμερικανοί επενδυτές είναι πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκο σε διάφορους τομείς και θέτει ως παράδειγμα την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Calamos Investments σε συνεργασία με την EXIN Partners.
Παρά τις προκλήσεις, ανέφερε ο κ. Bass, η Ελλάδα μπορεί να είναι σε ανοδική τροχιά. «Υπάρχει τόση προοπτική στην Ελλάδα», είπε, σημειώνοντας ότι οι ξένοι επενδυτές το γνωρίζουν και περιμένουν την κατάλληλη χρονική στιγμή για να «πατήσουν τη σκανδάλη».
Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου