Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Σκάνδαλο FIFA: Πρόεδροι πληρώνονταν εκτός βιβλίων, το excel που τους καίει και ένας θάνατος ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού


Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, 2017

Ο μάρτυρας, Σαντιάγκο Πένα, δήλωσε ότι ήταν οικονομικός διευθυντής στο αθλητικό μάρκετινγκ της Αργεντινής από το 2009 έως το 2015 και διατήρησε ένα αρχείο Excel που παρουσίασε στο δικαστήριο.
Ο Πένα ανέλυσε λεπτομερώς τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν σε οκτώ αξιωματούχους του ποδοσφαίρου στην CONMEBOL. Κάθε ένας από αυτούς είχε ένα κωδικό όνομα με ονομασία αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η «Honda» ήταν ο Χουάν Ανχελ Ναπούτ, πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Παραγουάης, και η «Fiat» ήταν ο Μανουέλ Μπούργκα, πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου του Περού, είπε ο Πένα.
Ο Χουάν Ανχελ Ναπούτ
Οι δύο άνδρες είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στη δίκη, μαζί με τον Χοσέ Μαρία Μαρίν, πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας. Και οι τρεις έχουν δηλώσει ότι δεν είναι ένοχοι.
Ο Χοσέ Μαρία Μαρίν
Ο Πένα δήλωσε ότι οι πληρωμές κρατήθηκαν εκτός των βιβλίων της εταιρείας και είχαν καταβληθεί με την πάροδο του χρόνου, για να ασκηθεί επιρροή στους προέδρους».
Οι πληρωμές περιελάμβαναν μετρητά, τραπεζικά εμβάσματα και, στην περίπτωση του Νεπούτ, εισιτήρια συναυλιών και ένα σπίτι με ενοίκιο στην Ουρουγουάη αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων.
Περιέλαβαν επίσης πληρωμή ύψους 750.000 δολαρίων στον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βενεζουέλας Ραφαέλ Εσκιβέλ, με την κωδική ονομασία «Benz», για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ. Ο Εσκιβέλ έχει παραδεχθεί την ενοχή του για καταγγελίες περί διαφθοράς στις ΗΠΑ.
Τραγικό θάνατο βρήκε ο αντιπρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού του Μεξικού, Televisa, Αδόλφο Λάγος.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής, ο 69χρονος άνδρας έκανε βόλτα με το ποδήλατό του, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή, άνοιξαν πυρ και τον «γάζωσαν» και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Στο μεταξύ, το όνομα του Αδόλφο Λάγος συγκαταλέγεται σ’ αυτά των υπόπτων για τον χρηματισμό αξιωματούχων της FIFA, με αφορμή τα τηλεοπτικά δικαιώματα του παγκοσμίου Κυπέλλου.
Μάλιστα, αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος φερόμενου ως εμπλεκόμενου στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, καθώς πριν από μερικές ημέρες λέγεται πως αυτοκτόνησε ο δικηγόρος, Χόρχε Αλεχάνδρο Ντελιόν, ο οποίος έπεσε στις ράγες του τρένου στην πόλη Λανούς της Αργεντινής.
Πηγή: pikosapikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου