Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

H ιστοσελίδα μας paneliakos.com

σας εύχεται Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία

Happy 2019

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Ντράγκι στο Eurogroup: Να λυθεί το ζήτημα με τους πλειστηριασμούς

Ολα αυτά για να "καλουπώσουν" τους Έλληνες.  "Καημένη" Ελλάδα!

Τσακαλώτος: Aμεση δράση για την προστασία των συμβολαιογράφων - Ντάισελμπλουμ: Πολύ θετικά τα σήματα από την τρίτη αξιολόγηση

Ντράγκι στο Eurogroup: Να λυθεί το ζήτημα με τους πλειστηριασμούςΝα αντιμετωπιστεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να λυθεί το θέμα της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς ζήτησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι, σε παρέμβαση του στο Eurogroup, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ελληνικού θέματος.
Το κλίμα πάντως για την Ελλάδα ήταν θετικό στη συνεδρίαση, αν και επισημάνθηκε ο μεγάλος όγκος δουλειάς που απομένει για τις ελληνικές αρχές και η ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με τον ίδιο εντατικό ρυθμό.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές από τις Βρυξέλλες σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup, η οποία ήταν εξαιρετικά μικρής διάρκειας.
Κατά τη διάρκειά της, επισημάνθηκε η πρόοδος που σημειώθηκε στην πρώτη αποστολή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Παράλληλα, το Eurogroup επεσήμανε τον αρκετά μεγάλο όγκο δουλειάς που απομένει για τις ελληνικές αρχές και την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες με τον ίδιο εντατικό ρυθμό.

Η παρέμβαση Ντράγκι

Εξάλλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη συζήτηση για την Ελλάδα, το λόγο έλαβε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να λυθεί το θέμα της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς.

Ντάισελμπλουμ: Πολύ θετικά τα σήματα από την τρίτη αξιολόγηση
Είχαμε μια σύντομη ενημέρωση για την επίσκεψη των θεσμών στην Αθήνα, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του Eurogroup.

«Πολύ θετικά τα σήματα, αλλά και πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει που αφορά την εφαρμογή. Υπάρχει ισχυρή δέσμευση ότι πρέπει να γίνει κατά προτίμηση πριν το τέλος της χρονιάς, τόνισε.

Εγινε σημαντική πρόοδος είπε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί. Ολοι, και οι Θεσμοί και η ελληνική πλευρά ανέλαβαν δεσμεύσεις. «Η τεχνική δουλειά συνεχίζεται για να λυθούν οι λεπτομέρειες και να οργανωθεί η επόμενη επίσκεψη με στόχο να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος της χρονιάς, το συντομότερο δυνατό».

«Εχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι ο στόχος είναι ρεαλιστικός», συμπλήρωσε. Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε προς το τέλος του προγράμματος τον επόμενο Αύγουστο. Ετσι στην Ελλάδα θα ενισχύσει την ανάκαμψη και θα τελειώσει μια μακρά και επώδυνη περίοδος.

«Το κλειδί είναι μια γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το καλύτερο σενάριο είναι να ολοκληρωθεί φέτος».

Οι πλειστηριασμοί

Απαντώντας σε ερώτηση για την αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς ο Γερούν Ντάισελμπουμ δήλωσε πως δεν γνωρίζει ακριβώς το θέμα, το άκουσε για πρώτη φορά σήμερα που τέθηκε στο Eurogroup.

O Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως θα αναλάβει άμεση δράση για να προστατεύσει τους νόμους και τους συμβολαιογράφους που απειλούνται ότι αν συμμετάσχουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα δεχτούν επίθεση, συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Σε ότι αφορά το χρέος υποστήριξε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του προγράμματος. Μεταξύ του σήμερα και τους τέλους του προγράμματος θα δούμε τον γαλλικό μηχανισμό που προβλέπει μεγαλύτερη ή μικρότερη ελάφρυνση ανάλογα με την πορεία του χρέους, τόνισε. Η συζήτηση για τον μηχανισμό αυτό θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου