Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Δεξίωση καλωσορίσματος του νέου γενικού προξένου Βοστώνης

 Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, 2017

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας καλωσορίζει τον νέο γενικό πρόξενο στη Βοστώνη κ. Στράτο Ευθυμίου. Διακρίνεται η σύζυγός του κυρία Ιουλία Ευθυμίου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επιστημόνων Βοστώνης διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου δεξίωση καλωσορίσματος για τον νέο γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Στράτο Ευθυμίου και την οικογένειά του.
Μηνύματα και χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου, καθηγητής κ. Φίλιππος Σεραφείμ, η κυρία Ειρήνη Σάββα, πρόεδρος του χορευτικού συγκροτήματος Λυκείου Ελληνίδων Βοστώνης, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς, και ο π. Δημήτριος Τόνιας, ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο.
Ο κ. Ευθυμίου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στη διοργάνωση της δεξίωσης. Είπε ανάμεσα στα άλλα, πως «ξέρω ότι ο πήχης είναι ψηλά, η κυρία Καναρά έκανε εξαιρετική δουλειά, θα προσπαθήσω να συνεχίσω στο ίδιο πνεύμα».


Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Τόνισε πως «το προξενείο με αυτό το προσωπικό και τις δυνατότητες που έχει στη στενή δημοσιονομική συγκυρία της Ελλάδας, θα κάνει πάντοτε ό,τι μπορεί περισσότερο για να εξυπηρετεί το κοινό και κατά πρώτο λόγο αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες, να έρχονται να κάνουν τη δουλειά τους εύκολα χωρίς να χάνουν τον χρόνο τους».
Είπε ακόμα πως «θα δοθεί έμφαση στις πολιτιστικές δραστηριότητες, στη διατήρηση της γλώσσας, σε κάθε τι που μπορεί να φέρνει κοντά την Ελλάδα και να συμβάλλει στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και του πολιτισμού. Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε στη Βοστώνη.


Ο ομογενής κορυφαίος ιατρός καρκινολογίας και ογκολογίας καθηγητής του πανεπιστημίου Harvard Δρ. Οθων Ηλιόπουλος, με τη σύζυγο του Λίζα και την κόρη του Αλεξάνδρα στη δεξίωση καλοσωρίσματος του γενικού προξένου κ. Στράτου Ευθυμίου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.

»Είναι τιμή μου να υπηρετώ την Ελλάδα στην Αθήνα της Αμερικής, στη Νέα Αγγλία και να υπηρετώ μία Κοινότητα η οποία έχει διακριθεί σε όλους τους τομείς του επιστητού με εξαιρετικούς ακαδημαϊκούς, με εξαιρετικούς επιχειρηματίες, ανθρώπους οικογενειάρχες που έχουν τις επιχειρήσεις τους, τις δουλειές τους και ο καθένας από το δικό του μετερίζι δίνει τον καθημερινό του αγώνα για την προκοπή της οικογένειάς του, αλλά και για τη διατήρηση της ταυτότητας των παιδιών του».
Παρευρέθηκαν περί τα εκατόν είκοσι άτομα από τη μείζονα περιοχή της Βοστώνης, ανάμεσά τους και δύο ιερείς, ο π. Δημήτριος Τόνιας από τον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης και ο π. Αστέριος Γεροστέργιος από την κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου