Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Η… πτήση ενός «αγνώστου ταυτότητας» αντικειμένου πάνω από Γαλλία και ΒαυαρίαΠριν από μερικά 24ωρα ένα περίεργο έντονο φως διέσχισε τον γαλλικό ουρανό με κατεύθυνση προς τη Βαυαρία. Κάτοικοι των περιοχών απ’ όπου πέρασε άρχισαν να ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό.

Η Διεθνής Οργανισμός Μετεωριτών (IMO) δέχθηκε περισσότερες από 1.450 αναφορές πολιτών, με τις πιο έντονες να προέρχονται από τις περιοχές της Βαυαρίας και του Baden-Württemberg, καθώς και από τη γαλλική περιοχή του Grand Est.


Huge fireball over Western Germany observed tonight (Nov 14, ~16h50 UT) from Germany, Eastern France, Italy and Switzerland. More than 200 reports received in 3 hours! If you observed, recorded, or photographed it, please report! Thanks in advance!http://fireballs.imo.net/members/imo_view/event/2017/4299?org=imo 

Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν άργησαν να ακολουθήσουν και οι συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις που έκαναν λόγο για σκάφος εξωγήινων. Οι επιστήμονες, ωστόσο, έχουν διαφορετική άποψη και εκτιμούν πως κατά πάσα πιθανότατα πρόκειται για διάττοντα αστέρα ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου του Εναερίου Ελέγχου της Γερμανίας ξεκαθάρισε πως «το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν πρόκειται για ιπτάμενο σκάφος».
 Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου