Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Στη δημοσιότητα λίστες φοροφυγάδων απ’ το ΥΠΟΙΚ

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, 2017

Λίστες που θα περιλαμβάνουν ιδιώτες και επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν το προηγούμενο έτος θα δημοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών, ταυτόχρονα με την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή, έως τις 21 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την έκθεση των Γενικών Διευθυντών Φορολογικής Διοίκησης και Τελωνείων,που σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, θα περιλαμβάνει φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε εκδόσεις πλαστών και εικονικών τιμολογίων αξίας από 3.000 ευρώ και άνω.
Επίσης, στη λίστα θα υπάρχουν και τα στοιχεία των επιχειρήσεων στα οποία επιβλήθηκε η ποινή του «λουκέτου» για φοροδιαφυγή.
Η έκθεση θα υποβληθεί στη Βουλή και θα περιλαμβάνει όλα τα πρόσφορα στοιχεία σχετικά με την πορεία των εσόδων, τις δραστηριότητες των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και τα αποτελέσματα του ελέγχου για την περιστολή της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.
Η ανωτέρω έκθεση περιλαμβάνει και στατιστικά στοιχεία για την πορεία των εσόδων, καθώς και στοιχεία σχετικά με την επιβολή προστίμων για παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας και πίνακες παραβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου