Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Κρίσιμες οι εκλογές στη Σικελία - Αγωνία για Μπερλουσκόνι

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, 2017Της Ελισάβετ Σταμοπούλου

Κεντροδεξιά vs Κινήματος Πέντε Αστέρων
Κρίσιμες οι εκλογές στη Σικελία - Αγωνία για Μπερλουσκόνι

Κρας τεστ για τις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία φαίνεται ότι αποτελούν οι περιφερειακές εκλογές στη Σικελία. Ώρες αγωνίας επικρατούν στη Ρώμη, με το αποτέλεσμα της κεντροδεξιάς παράταξης να αναμένεται να λειτουργήσει ως προπομπός αλλαγής. Τα σενάρια που μιλούν για επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πολιτική σκακιέρα έχουν αναζωπυρωθεί, ενώ πιθανή θεωρείται σημαντική αλλαγή στο χρώμα του εκλογικού χάρτη της Σικελίας, του μεγαλύτερου νησιού της Ιταλίας που βρίσκεται υπό την ηγεσία κεντροαριστερών κομμάτων.

Σύμφωνα, πάντως, με τις προβλέψεις, μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής για τη θέση του περιφερειάρχη συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι της κεντροδεξιάς και του κινήματος Πέντε Αστέρων, ενώ η κεντροαριστερά αναμένεται να δει «βουτιά» στα ποσοστά της αντιμετωπίζοντας την αποδοκιμασία των ψηφοφόρων.

Με τον αέρα του νικητή περιφερόταν στη Σικελία, από την άλλη, ο αρχηγός της Φόρτσα Ιτάλια Μπερλουσκόνι, που παρέμεινε επί σειρά ημερών στο νησί για να στηρίξει τη συμμαχία της συντηρητικής παράταξης.

Πιο υποτονικά κινήθηκε πάντως ο επικεφαλής του «Δημοκρατικού Κόμματος» Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος αφιέρωσε στην υποστήριξη του υποψήφιού του, μόλις πέντε λεπτά.

Οι τελευταίες κινήσεις του πρώην Καβαλιέρε,όπως σχολιάζουν αναλυτές, προλειαίνουν το έδαφος για πιθανή κάθοδο στον εκλογικό αγώνα του Μαρτίου. Συναντήθηκε στην Κατάνη με τον γραμματέα της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι και με την αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι αποστέλλοντας μήνυμα ενότητας.

Συζητήσεις και σχόλια προκάλεσαν οι τελευταίες αναφορές Μπερλουσκόνι στις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία που θα διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη.

«Η Kεντροδεξιά πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές και να προχωρήσει στη σύνθεση νέας κυβέρνησης με 20 υπουργούς - οκτώ πολιτικούς και 12 εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών», προέβλεψε ο Μπερλουσκόνι λέγοντας ότι το αποτέλεσμα αυτό θα προκύψει εφόσον συναφθεί εκλογική συμμαχία της Φόρτσα Ιτάλια με την εθνικιστική δεξιά Λέγκα του Βορρά και τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας».

Οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές στην Σικελία μέχρι τις δέκα το βράδυ, τοπική ώρα (έντεκα ώρα Ελλάδος), και στη συνέχεια πρόκειται να μεταδοθούν exit poll από τα ιταλικά τηλεοπτικά κανάλια. Η καταμέτρηση της ψήφου, όμως, βάσει τοπικού νόμου του νησιού θα αρχίσει στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου