Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Νέα έγγραφα Λοβέρδου για την υπόθεση του αμυντικού υλικού της Σαουδικής Αραβίας

 Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, 2017

Εμφανίζουν τον Β. Παπαδόπουλο να μην έχει εξουσιοδότηση για υπογραφή της συμφωνίας
Νέα έγγραφα Λοβέρδου για την υπόθεση του αμυντικού υλικού της Σαουδικής Αραβίας
Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση πώλησης αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή του φερόμενου ως «μεσάζοντα» Β. Παπαδόπουλου. Σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Αν. Λοβέρδος, την παραμονή της συμφωνίας εκκρεμούσε ακόμα ο καθορισμός του εξουσιοδοτημένου αξιωματούχου της Σαουδικής Αραβίας για την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος εμφανιζόταν μόνον ως εξουσιοδοτημένος για την διαπραγμάτευση εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας. 

Ανήμερα της συμφωνίας της 13ης Ιουνίου 2017, η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ αναφέρει ότι «έχει ζητήσει από τους αρμόδιους Σαουδαραβικούς φορείς να προσδιορίσουν τον αξιωματούχο που θα εξουσιοδοτηθεί για να υπογράψει τη σχετική Διακρατική Συμφωνία» και ότι «ο εξουσιοδοτημένος μέχρι σήμερα εκπρόσωπος για τις διαπραγματεύσεις της σχετικής Διακρατικής Συμφωνίας κ. Παπαδόπουλος ”ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.” αιτήθηκε να υπογράψει τη Διακρατική Συμφωνία θέματος».

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της ΓΓΔΕΕ (από 14 Ιουνίου 2017), «γνωρίστηκε στον εκπρόσωπο διαπραγματεύσεων του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας (σ.σ. τον κ. Παπαδόπουλο) ότι πρέπει να μας γνωστοποιήσει τον εξουσιοδοτημένο αξιωματούχο που θα υπογράψει τη Διακρατική Συμφωνία και ότι για οποιαδήποτε αλλαγή των όρων της Διακρατικής Συμφωνίας θα απαιτούνταν επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης των πυρομαχικών από την αρχή». Κάτι που πιστοποιεί ότι αρμοδίως δεν θεωρείτο ως εξουσιοδοτημένος να υπογράψει.

Ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται κατόπιν να αιτήθηκε τηλεφωνικά να γίνει σύσκεψη στην έδρα του ΥΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ παρουσία εκπροσώπου του ΓΕΣ, ενώ η πρεσβεία μας στο Ριάντ ανέφερε ότι οι σαουδάραβες στρατιωτικοί «δήλωσαν πλήρη άγνοια για τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν την επιθυμία για συνομιλίες Government to Government».

Αφού ζητήθηκαν αυθημερόν αντίγραφα του σχεδίου Διακρατικής Συμφωνίας από τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, τα οποία μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακό όχημα και παραδόθηκαν «στο γραφείο του κ. ΥΕΘΑ προσωπικά στον Γενικό Δντή ΓΔΑΕΕ», το απόγευμα πάντα της ίδιας μέρας, ο τελευταίος «αφού βγήκε από το γραφείο του κ. ΥΕΘΑ ζήτησε το Δ/ντή ΔΑΠΚΣ (σ.σ. Διεύθυνση Αμυντικών Προγραμμάτων και Κυρίων Συμβάσεων) να τον συνοδεύσει αεροπορικώς στην Θεσσαλονίκη (πτήση με αεροπλάνο κ. ΥΕΘΑ C-27) για την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας από τον κ. Παπαδόπουλο “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙO” όπως και έγινε».

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «πραγματικό σκάνδαλο» και για «δήθεν διακρατική συμφωνία». «Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία και με ψέματα δεν απαντάται το θέμα. Με αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες η Ελλάδα έχασε 64 εκατομμύρια ευρώ», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου