Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Μυστήριο με το αυτόφωρο κατά του διευθυντή των Νέων -Φήμες ότι παρενέβη το Μαξίμου για να αποτραπεί

Α Σάββατο, 11/11/17ΛΑ ΜΗΝΥΣΗ

Μυστήριο με το αυτόφωρο κατά του διευθυντή των Νέων -Φήμες ότι παρενέβη το Μαξίμου για να αποτραπεί
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της μήνυσης Καμμένου κατά των Νέων και την απόπειρα σύλληψης του διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια με την διαδικασία του αυτοφώρου. 

Σύμφωνα με όσα έγραψαν «Τα Νέα» και το in.gr λίγο μετά τις 16;00, αστυνομικοί μετέβησαν στα γραφεία της εφημερίδας στη λεωφόρο Συγγρού 340, προκειμένου να συλλάβουν τον διευθυντή των Νέων Παναγιώτη Λάμψια καθώς - όπως ανέφεραν τα ΝΕΑ, ο Π. Καμμένος είχε στραφεί δικαστικά κατά της εφημερίδας - όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί μεω του ΣΚΑΪ - για δημοσίευμα επί του θέματος της διακρατικής συμφωνίας για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.
Ωστόσο, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν και δεν έχει αναφερθεί από κάποια αστυνομική υπηρεσία ότι έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του κ. Λάμψια.
Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter διέψευσε ότι υπέβαλε μήνυση κατά του δημοσιογράφου και της εφημερίδας. Καυτηρίασε μάλιστα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον εκπρόσωπο του Ποταμιού, οι οποίοι έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις.
Οι αλεπάλληλες επικοινωνίες Μαξίμου-Καμμένου
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το μέγαρο Μαξίμου είχε πολλαπλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος διαβεβαίωνε ότι δεν έχει υποβάλει μήνυση. Γεγονός που έκανε πολλούς να εκτιμούν ότι επρόκειτο για πυροσβεστική παρέμβαση και υπαναχώρηση μετά τις αντιδράσεις.
Τσίπρας σε Καμμένο: «Πάνο, μήπως υπεβλήθη μήνυση και δεν το ξέρεις;»
Τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με το μέγαρο Μαξίμου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την υπόθεση του διευθυντή των Νέων, επιβεβαίωσε ο υπουργός Αμυνας.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Κόντρα» ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε αν επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Φυσικά και επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό και με ρώτησε: “Μήπως υπεβλήθη μήνυση και δεν το ξέρεις;”».
Βενιζέλος: Εξευτελιστική υπαναχώρηση
Για την υπόθεση έκαναν δηλώσεις η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. Φώφη Γεννηματά, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Ν. Ανδρουλάκης, Γ. Μανιάτης, Γ. Καμίνηςκαι ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δ. Τσιόδρας. Μάλιστα ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εξευτελιστική υπαναχώρηση της κυβέρνησης.
Λάμψιας: Ζήτησαν τη σύλληψή μου, το πήραν πίσω μετά την κατακραυγή
«Ζήτησαν τη συλληψή μου για δήθεν συκοφαντικη δυσφήμιση του υπουργού Καμμένου. Το πήραν πίσω μετά την κατακραυγή. Η δημοκρατία έχει αντισώματα», έγραψε στα social media ο διευθυντής των Νέων Παναγιώτης Λάμψιας, στην πρώτη αντίδρασή του.
Καμμένος: Λέτε ψέματα
Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να απαντήσει στον διευθυντή των ΝΕΩΝ: «Δεν υπήρχε μήνυση εναντίον σας ούτε αγωγή μέχρι σήμερα έχετε εξευτελίσει το μισό πολιτικό σύστημα ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ μια βόλτα με το κότερο θα σας βοηθούσε»
Το tweet Καμμένου
«Είναι μοναδικό!! Η κεκτημένη ταχύτητα να μου κάνουν επίθεση οδηγεί Γεννηματά και Τσιόδρα να βγάζουν ανακοίνωση για μύνηση που δεν έκανα» έγραψε ο Π. Καμμένος.
Τζανακόπουλος: Διασπορά ψευδών ειδήσεων
Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε μέσω ανακοίνωσης:
«Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων συνεχίζεται. Αυτή τη φορά η κυρία Γεννηματά αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού κ. Τσιόδρας, εγκαλούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για μηνύσεις που δεν έγιναν και για συλλήψεις που ουδέποτε παραγγέλθηκαν. Προφανώς για κάποιο λόγο, βρίσκονται σε δύσκολη θέση».
Τα Νέα: Περίεργα παιχνίδια της κυβέρνησης
Σε νέο άρθρο της η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ καταγγέλλουν περίεργα παιχνίδια της κυβέρνησης για τον εκβιασμό και τη φίμωση της εφημερίδας. Επιμένουν ότι ο Π. Καμμένος είχε επιχειρήσει την σύλληψη του διευθυντή Π. Λάμψια αλλά υπό το βάρος κομμάτων, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων και ύστερα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στις οποίες μετείχε ενεργά το Μαξίμου, υπαναχώρησε ο υπ. Αμυνας.
Διαβάστε το άρθρο
«Περίεργα παιχνίδια με στόχο τον εκβιασμό και εν τέλει τον εκφοβισμό και τη φίμωση των «ΝΕΩΝ» παίζει από νωρίς το απόγευμα η κυβέρνηση. Οπως παραδέχτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας εμφανίστηκαν στα «ΝΕΑ» τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Καλλιθέας αναζητώντας τον διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια αλλά όχι για να τον συλλάβουν. Ο κ. Τόσκας ισχυρίστηκε μετά τρίωρο και αφού δεν είχε ανευρεθεί ο Παναγιώτης Λάμψιας ότι «προσήλθαν στα “ΝΕΑ” για να διερευνήσουν τις συνθήκες ασφαλείας»!!
Με αυτό τον ελάχιστα πιστευτό, και πρόδηλα έωλο ισχυρισμό, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος είχε επιχειρήσει τη σύλληψη του δημοσιογράφου με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για δήθεν συκοφαντική δυσφήμησή του. Είναι προφανές ότι η κινητοποίηση των πολιτικών κομμάτων, των δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής είχε ως αποτέλεσμα ύστερα από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, στις οποίες μετείχε ενεργά και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, να μην υλοποιήσει τις απειλές του ο Καμμένος, τις οποίες είχε προαναγγείλει πομπωδώς από το πρωί μέσω του Σκάι εξαπολύοντας νέα άθλια επίθεση κατά των «ΝΕΩΝ», σε μια προφανή προσπάθεια να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.
Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί απέναντι στα «ΤΑ ΝΕΑ» προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης όπλων, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου, ο υπουργός Αμυνας είχε αναγγείλει επίσης την κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση και μέσω ειδικού δελτίου Τύπου του υπουργείου, στις 8.20 το πρωί!!
Η κατάφωρα εκβιαστική πρακτική Καμμένου συμπληρώθηκε με ένα απίστευτο κρεσέντο συκοφαντικών αθλιοτήτων, ψευδών και λάσπης που εκστόμισε κατά στελεχών των «ΝΕΩΝ» σε πρωινή συνέντευξή του στον Σκάι, με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν αναγνώριζαν τον Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της χώρας και ζητούσαν να υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.
Ο ίδιος ο υπουργός, που επαίρεται ότι έχει καταθέσει πάνω από 50 αγωγές στα «ΝΕΑ» και θα καταθέτει μία για κάθε δημοσίευμα, δεν έδωσε φυσικά την παραμικρή απάντηση στα σοβαρότατα ερωτήματα που προκαλεί η υπόθεση και προσπάθησε με δόλιο τρόπο να διαστρεβλώσει εντελώς την πραγματικότητα εμφανιζόμενος ως θύμα δήθεν συκοφαντικής επίθεσης, σε μια υπόθεση η οποία έχει τρομακτικά κενά και πλήθος σκιών».
Το προηγούμενο άρθρο που ανέβασαν τα Νέα
Νωρίτερα, σε άρθρο που ανέβασαν «Τα Νέα» και το in.gr γίνεται λόγος για «άθλια επίθεση κατά των Νέων» από τον υπ. Αμυνας ο οποίος, όπως αναφέρει «επιχειρεί να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθυνες που έχει για την πώληση στρατιωτικου οπλισμου στη Σαουδικη Αραβία».


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου