Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΣ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΥΣ

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, 2017
Τσαβούσογλου στη Θράκη: Ως μητέρα Τουρκία δεν θα σας αφήσουμε μόνους
«Η τουρκική μειονότητα δίνει αγώνα επιβίωσης. Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους» δήλωσε από την Κομοτηνή, όπου βρίσκεται, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, για να ζείτε ως μια κοινότητα που έχει αποκτήσει τα μειονοτικά της δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο, ως ίσοι πολίτες στην Ελλάδα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι, με τον ίδιο τρόπο, θα κάνει βήματα, για να αντιμετωπιστούν και οι ανάγκες και προσδοκίες της μειονότητας των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ.Τσαβούσογλου τόνισε ότι το ταξίδι του στην Ελλάδα λειτουργεί ως προπομπός της επικείμενης επίσκεψης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα. 

Από τη Θράκη ο τούρκος αντιπρόεδρος μίλησε για τουρκική μειονότητα που ισοδυναμεί με «150.000 Τούρκους μουσουλμάνους». 

Ανέφερε τα Σκόπια ως «Μακεδονία», για να υποστηρίξει ότι και εκεί υπάρχει «τουρκική μειονότητα», όπως επίσης στη Βουλγαρία και στο Κόσοβο. 

Υποστήριξε ότι αυτές «οι μειονότητες μοιράζονται την ίδια κακή μοίρα, αφού τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης από τις χώρες στις οποίες βρίσκονται».

Επισήμανε, ακόμη, ότι το γεγονός πως η τουρκική κυβέρνηση έδωσε καθήκοντα σε βουλευτή με καταγωγή από τη Δυτική Θράκη, δείχνει ότι ο Ερντογάν ενδιαφέρεται για τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

«Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός μου δεν εμπιστεύτηκαν αυτό το καθήκον σε μένα επειδή είμαι εγώ, αλλά επειδή είμαι ένας βουλευτής της Προύσας, που κατάγεται από τη Δυτική Θράκη» είπε χαρακτηριστικά.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου