Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ανάδειξη νέου ΔΣ Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων της Νέας Αγγλίας

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2017

Του Θεοδώρου Καλμούκου



Το νεοεκλεγέν συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Καυκά. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας - Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκε στην Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και η οποία διήρκεσε μέχρι το μεσονύκτιο.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο 
  • Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος
  • Αθανάσιος Καραγιώργος, Α’ αντιπρόεδρος
  • Βασίλης Βασιλειάδης Β’ αντιπρόεδρος
  • Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, ταμίας
  • Γεωργία Μαυρίδη, βοηθός, ταμίας
  • Ολγα Φώτου, γραμματέας
  • Dr. Μαρία Δεληχάτσιου, βοηθός γραμματέας
Μέλη Συμβουλίου
  • Δημήτριος Μπίτσικας
  • Θωμάς Μπουκουβάλας
  • Τζένη Οικονόμου
  • Ελευθερία Παπασλή
  • Γεώργιος Παπαδόπουλος
  • Μενέλαος Σωτήρης
  • Βασιλική Ράμμου-Τσιχλή
  • Κώστας Τραβαγιάκης
  • Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν 14 από τα 15 σωματεία και συλλόγους που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, ενώ παρευρέθηκαν περί τους 30 αντιπροσώπους. Η σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έγινε διά της μεθόδου της βοής και αναθέσεως.
Αφιερώθηκε πολύς χρόνος σε διαδικαστικά θέματα λειτουργίας της Ομοσπονδίας, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες εντάσεις αναφορικά με τις εκλογές και τους ορισθέντες αντιπροσώπους των συλλόγων και σωματείων.
Αρχικά ουδείς δεχόταν να είναι υποψήφιος για την προεδρία, ενώ ο σύλλογος Αθηναίων στον οποίον ανήκει ο κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος και ο οποίος θα μπορούσε να επανεκλεγεί δεν τον είχε συμπεριλάβει ανάμεσα στους τρεις αντιπροσώπους που είχαν δικαίωμα να εκλεγούν.


Ο απελθών πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος δίνει τον απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του. Διακρίνεται ο προεδρεύων της Γενικής Συνελεύσεως κ. Δημήτρης Τσούμπανος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.

Προεδρεύων της γενικής συνέλευσης εκλέχτηκε ο κ. Δημήτρης Τσούμπανος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Εγιναν αναφορές πεπραγμένων από τον απελθόντα πρόεδρο κ. Μιλτιάδη Αθανασόπουλο, τον ταμία κ. Παναγιώτη Λαμπρόπουλο και τον κ. Θωμά Μπουκουβάλα, ο οποίος διενήργησε τον έλεγχο των οικονομικών.
Ελέχθη ότι την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 3 το απόγευμα, διοργανώνεται από την Ομοσπονδία και τον Σύλλογο Επιστημόνων δεξίωση καλωσορίσματος του νέου γενικού προξένου στη Βοστώνη κ. Στράτου Ευθυμίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ διεξήχθη συζήτηση για τις κατ’ έτος υποτροφίες που δίνονται σε παιδιά της Ομογένειας στο δείπνο της παρέλασης. Αναφέρθηκε ακόμη, ότι η παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου.


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλης Καυκάς. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.

Επίσης, έγινε μνεία στα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα για την ονομασία των Σκοπίων, τις ενέργειες και τις συναντήσεις της Παμμακεδονικής πρόσφατα στην Ουάσιγκτον με τους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά, καθώς και για το ζήτημα κατεδάφισης των οικιών στη Χειμάρρα.
Ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης αναφέρθηκε στη δικαστική διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στο Μαλιώτειο Κέντρο, την Αρχιεπισκοπή και τη Σχολή και τόνισε πως γίνονται ενέργειες συνεννόησης με τους δικηγόρους από αμφότερες τις πλευρές.
Ο κ. Καυκάς μετά την εκλογή του δήλωσε στον «Ε.Κ.»:
«Ευχαριστώ τους αντιπροσώπους των Συλλόγων-Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για την εκτίμηση στο πρόσωπό μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι αντάξιος των προσδοκιών των και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να γίνει καλύτερη η σύσφιξη των σχέσεων με τα μέλη-Συλλόγους αλλά και με όλη την Ελληνική Κοινότητα της περιοχής Βοστώνης. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και στον πρόεδρο κ. Μιλτιάδη Αθανασόπουλο που έκανε ό,τι μπορούσε».


Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου