Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

«Ρουβίκωνας»: «Ντου» και στο Πεντάγωνο

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, 2017
Δυσλειτουργίες και προβλήματα στο επίπεδο ασφαλείας στο Πεντάγωνο αναδεικνύει η χθεσινή εισβολή περίπου 20 μελών του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ηδη, ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Καμμένος έχει ζητήσει ταχεία απόδοση ευθυνών, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης διέταξε ΕΔΕ για το πρωτοφανές επεισόδιο.
Συγκεκριμένα, περίπου 20 άτομα πλησίασαν την πύλη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επί της λεωφόρου Μεσογείων και αφού βρέθηκαν σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτή άρχισαν να τρέχουν προς την κατεύθυνση της εισόδου των οχημάτων. Οι πολύ λιγότεροι στρατιώτες και υπαξιωματικοί της Πύλης δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν όταν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» άρχισαν να τρέχουν μέσα στον αύλειο χώρο του υπουργείου, με κατεύθυνση προς τη μεγάλη μαρμάρινη σκάλα που οδηγεί στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του υπουργού Εθνικής Αμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
Με καθυστέρηση, όπως προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό που διέρρευσε στο Διαδίκτυο, φαίνεται ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Στρατοπέδου Παπάγου απλώς απέτρεψαν την είσοδο των αναρχικών του «Ρουβίκωνα» τόσο στο κτίριο του ΓΕΕΘΑ όσο και σε εκείνο του ΓΕΝ, το οποίο βρίσκεται εγγύτερα στην Πύλη από την οποία έγινε η εισβολή.
Οι εισβολείς βιντεοσκόπησαν και την είσοδό τους στην Πύλη του Πενταγώνου, ενώ αμέσως μετά διοχέτευσαν το υλικό αλλά και τα φέιγ βολάν που πέταξαν μέσα στο προαύλιο του υπουργείου σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Εν συνεχεία, οι εισβολείς οδηγήθηκαν παρακολουθούμενοι στην έξοδο της Πύλης. Παραδόξως, εκεί δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός προκειμένου να προχωρήσει σε συλλήψεις. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι αμέσως μετά την εισβολή ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία, όπως φάνηκε, δεν πρόλαβε να στείλει δυνάμεις έξω από την Πύλη, προκειμένου να προχωρήσει στις προβλεπόμενες συλλήψεις ή προσαγωγές. Από την ΕΛ.ΑΣ., πάντως, υποστηρίζεται ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε χώρο δικαιοδοσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι η φρουρά του Πενταγώνου θα έπρεπε να έχει ακινητοποιήσει τους εισβολείς και να τους παραδώσει στην αστυνομία όταν αυτή θα έφθανε στο σημείο.
Ο κ. Καμμένος, από τον Καναδά όπου βρίσκεται, μίλησε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ζήτησε παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Αν και η ΕΔΕ εκκρεμεί, δεδομένου ότι στον στρατό οι ευθύνες αποδίδονται ιεραρχικά, ο στρατοπεδάρχης και ο υπεύθυνος Ασφαλείας του Στρατοπέδου Παπάγου σχεδόν σίγουρα θα έχουν επιπτώσεις. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, το περιστατικό περιγράφεται ως εξής: «Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στο προαύλιο του Στρατοπέδου Παπάγου και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκε από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησε. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης, έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία».
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Για «επιτομή του εξευτελισμού μιας κυβέρνησης» έκανε λόγο η Ν.Δ., επισημαίνοντας ότι η εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο Πεντάγωνο «είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας κυβέρνησης». Η Πειραιώς επισήμανε ακόμη ότι «το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου