Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Διπλωματικό επεισόδιο Σαουδικής Αραβίας - Γερμανίας

Εξαιτίας δηλώσεων Γκάμπριελ

Διπλωματικό επεισόδιο Σαουδικής Αραβίας - Γερμανίας
Αφίσα με το πορτρέτο του αλ Χαρίρι σε κεντρικό δρόμο της Βηρυτού.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Η διπλωματία της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται η Σαουδική Αραβία, άφησε να εννοηθεί ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σάαντ αλ Χαρίρι, κρατείτο παρά τη θέλησή του στο Ριάντ. 
«Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Γερμανία για διαβουλεύσεις και θα επιδώσει επιστολή στον πρεσβευτή της Γερμανίας στο βασίλειο, διαμαρτυρόμενη για αυτές τις ατυχείς και αδικαιολόγητες δηλώσεις», μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναχώρησε για το Παρίσι ο αλ Χαρίρι
Στο μεταξύ, ο Σάαντ αλ Χαρίρι - η ανακοίνωση του οποίου από τη Σαουδική Αραβία την 4η Νοεμβρίου ότι παραιτείται από το αξίωμα του πρωθυπουργού του Λιβάνου προκάλεσε σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα του - αναχώρησε πριν από λίγο από το Ριάντ για το Παρίσι, όπως μετέδωσε τηλεοπτικό δίκτυο που ανήκει στην οικογένειά του και είχε προαναγγείλει ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter.
Η παραίτηση του Χαρίρι ήγειρε φόβους για την πολιτική σταθερότητα του Λιβάνου και έφερε τη χώρα στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν που αντιμάχονται για επιρροή στην περιφέρεια.
Η μετάβαση του Χαρίρι στο Παρίσι, μαζί με την οικογένειά του, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά ορισμένους παρατηρητές ίσως ανοίξει τον δρόμο για την επίλυση της κρίσης.
«Είμαι καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο», είχε γράψει νωρίτερα ο Χαρίρι στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ο Μακρόν, από τη Σουηδία, είχε δηλώσει ότι ο λιβανέζος πολιτικός σκοπεύει να «επιστρέψει στη χώρα του τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου