Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Διαμαρτυρία Χριστιανών Αράβων κατά του Πατριάρχη Ιεροσολύμων


Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 2017Ενας από τους διαδηλωτές εναντίον του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, κρατά πινακίδα στην οποία αναγράφεται το σύνθημα «Θεόφιλος είναι ανάξιος» στην ελληνική και αραβική γλώσσα (AP Photo/Ariel Schalit)
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Δεκάδες Χριστιανοί Αραβες προέβησαν σε διαμαρτυρία ενάντια στον Ελληνοορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλου Γ’ ζητώντας την παραίτησή του, καθώς κατηγορείται ότι πουλά γη της Εκκλησίας σε Ισραηλινούς.
Περί τους 50 διαδηλωτές πραγματοποιήσαν συγκέντρωση έξω από το νεό του Αγίου Γεωργίου στο κεντρικό Ισραήλ, όπου έφτασε ο Θεόφιλος για να προσευχηθεί. Ορισμένοι από αυτούς είχαν πανό που τον χαρακτήριζαν «ανάξιο». Υπήρξε και ένταση με υποστηρικτές του Πατριάρχη.

(AP Photo/Ariel Schalit)

Η Εκκλησία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων στους Ιερούς Τόπους. Κυριαρχείται από τον ελληνικό κλήρο, ενώ οι πιστοί είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία Παλαιστίνιοι.
Ακτιβιστές έχουν παρουσιάσει έγγραφα πως ο Πατριάρχης έχει πουλήσει γη σε προνομιακές τιμές. Ισραηλινό δικαστήριο επικύρωσε τις συναλλαγές, οι οποίες έγιναν από τον προκάτοχο και εκθρονισμένο προκάτοχο του Θεόφιλου.
Πηγή: Associated Press, Εθνικος Κηρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου