Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Βέλγιο: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Πουτζντεμόν


Ο αποπεμφθείς καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζντεμόν και  οι τέσσερις υπουργοί που κατέφυγαν μαζί του στις Βρυξέλλες, παρουσιάστηκαν σε τμήμα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, συνοδεία των δικηγόρων τους.
Με την κίνηση αυτή απέφυγαν την εικόνα της σύλληψης που είχε διατάξει η εισαγγελία των Βρυξελλών σήμερα το πρωί, προκειμένου να οδηγηθούν στον αρμόδιο δικαστή σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος τους.
Σύμφωνα με τους βελγικούς κανονισμούς, οι εισαγγελείς πρέπει να παραπέμψουν τους υπόπτους ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες.
Κατά την διάρκεια των 24 αυτών ωρών, οι 5 εκζητούμενοι πολιτικοί θα παραμείνουν υπό κράτηση.
Εισαγγελείς στις Βρυξέλλες παραχωρούν συνέντευξη Τύπου από τις 1300 GMT (1500 ώρα Ελλάδος) σχετικά με το ζήτημα.
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, οι πέντε συλληφθέντες θα καταθέσουν αργότερα το μεσημέρι, ενώ η απόφαση του δικαστή αναμένεται να εκδοθεί  αύριο το πρωί.
Πηγές:Εl Pais/ΑΜΠΕ, news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου