Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Επιχείρησαν μπουρλότο σε βενζινάδικο στο Κάτω Σαμικό!


Από θαύμα δεν προκλήθηκε ισχυρή ανάφλεξημε απρόβλεπτες επιπτώσεις για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, προχθες τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κάτω Σαμικό του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες και τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις εμπρησμού στο γραφείο-αποθήκη που στεγάζεται δίπλα στο βενζινάδικο, καθώς βρέθηκε σπασμένο τμήμα του τζαμιού στο παράθυρο του κτίσματος.
Το συμβάν έγινε αντιληπτό λίγο πριν από τις επτά το πρωί, όταν ο ιδιοκτήτης Γιώργος Νικολόπουλος μετέβη στον χώρο και είδε να βγαίνουν καπνοί από μέσα. Αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική και ταυτόχρονα σήκωσε τα ρολά για να δει τι έχει γίνει, ερχόμενος αντιμέτωπος με πυκνό καπνό και έντονη δυσοσμία.
«Ειδοποιηθήκαμε γύρω στις 6:50 ότι το μαγαζί βγάζει καπνούς. Ήρθα στο μαγαζί και είδα ότι από το παράθυρο έβγαιναν καπνοί. Σηκώσαμε τα ρολά και είδαμε πυκνούς καπνούς. Η ζημιά είναι πάρα πολύ μεγάλη, ακόμα δεν γνωρίζουμε τα αίτια, όλα είναι υπό διερεύνηση. Έχω πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας, με συναγερμούς και κάμερες, αλλά οι κλέφτες είναι αδίστακτοι. Με έχουν κλέψει άλλες δύο φορές», τόνισε με απογοήτευση ο κ. Νικολόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι από το σπασμένο τζάμι σχηματίζεται η εντύπωση ότι κάποιος ή κάποιοι επιχείρησαν να του κάψουν την επιχείρηση.
Λιωμένα λάστιχα και πλαστικά!
Λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο τρία πυροσβεστικά οχήματα με 6 άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο διοικητής της ΠΥ Πύργου, Γιάννης Πετρούτσος, μαζί με στελέχη του Ανακριτικού. Η εικόνα ήταν σοκαριστική αλλά και ενθαρρυντική. Λάστιχα και πλαστικά καμένα και λιωμένα, όμως οι φλόγες δεν είχαν αγγίξει καλώδια και τον πίνακα με τους διακόπτες, καθώς και μπιτόνια καυσίμων που ήταν στα ράφια, ειδάλλως το Κάτω Σαμικό θα είχε γίνει… Κούγκι.
«Ευτυχώς δεν επεκτάθηκε η φωτιά προς τα έξω, διότι δίπλα υπάρχει καφενείο και από πάνω σπίτι. Το συμβάν έγινε σε χρόνο που ήταν κλειστό το κατάστημα, πιθανότατα κατά τις 6 το πρωί ή και νωρίτερα, αλλά έγινε αντιληπτό στις 7. Λόγω έλλειψης οξυγόνου και της ατελούς καύσης, επεκτάθηκε μόνο στον υπάρχοντα χώρο  και αποφεύχθηκε η ανάφλεξη», δήλωσε ο αναπλ. προϊστάμενος του ΠΚ Κρεστένων, Κώστας Δρακόπουλος, τονίζοντας ότι οι αντλίες βενζίνης απέχουν μόλις πέντε μέτρα μακριά!
«Ειδοποιηθήκαμε γύρω στις 7:05 και αμέσως μετέβησαν τρία οχήματα στο σημείο, καθώς δεν είχαμε πλήρη εικόνα και ανησυχούσαμε για το τι θα συναντήσουμε.  Όταν φτάσαμε, η πυρκαγιά είχε σβηστεί από ιδιώτες στον μικρό χώρο όπου είναι το γραφείο του ιδιοκτήτη του πρατηρίου, αλλά είχε ήδη προκαλέσει μεγάλη ζημιά», σημείωσε ο κ. Δρακόπουλος.
Γρίφος ο εμπρηστής
Σήμερα αναμένεται να μεταβούν στο σημείο ειδικοί μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι για αυτοψία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη εμπρηστικού μηχανισμού ή βραχυκυκλώματος, αν και η δεύτερη εκδοχή συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Το προανακριτικό έργο της Πυροσβεστικής είναι σε πλήρη εξέλιξη προς κάθε κατεύθυνση για τη διακρίβωση  της ακριβούς αιτίας εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι πιθανό να παραβιάστηκε το τζάμι και κάποιος να έριξε μέσα υλικό αυτανάφλεξης με στόχο να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», εδώ και μερικές ημέρες οι κάμερες στον χώρο δεν λειτουργούσαν,  με συνέπεια να μην υπάρχει οπτικό υλικό που θα διευκόλυνε το έργο της προανάκρισης…
 Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου