Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Πώς το χρώμα αυξομειώνει την αξία των αυτοκινήτων

Το χρώμα ενός αυτοκινήτου μπορεί να φαίνεται άσχετο με την αξία μεταπώλησής του, αλλά η μηχανή αναζήτησης αυτοκινήτων SeeCars.com πραγματοποίησε μια μεγάλη έρευνα, που αφορούσε πάνω από 2,1 εκατομμύρια πωλήσεις αυτοκινήτων και διαπίστωσε ότι η αξία ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των ίδιων αυτοκινήτων, διαφορετικού χρώματος.
Ενώ το μέσο αυτοκίνητο χάνει το 33,1% της αξίας του τα τρία πρώτα χρόνια κυκλοφορίας, τα κίτρινα αυτοκίνητα κρατούν την αξία τους καλύτερα, παρουσιάζοντας απομείωση μόνο κατά 27,0%. Από την άλλη πλευρά, τα χρυσά αυτοκίνητα δεν αποτελούν καθόλου καλή επένδυση, καθώς στο ίδιο διάστημα η τιμή τους ως μεταχειρισμένα θα είναι κατά 37,1% μικρότερη από αυτή με την οποία αγοράστηκαν. Διαφορά δηλαδή πάνω από 10%, που σε ακριβά αυτοκίνητα μεταφράζεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Τα πορτοκαλί και πράσινα αυτοκίνητα διατηρούν επίσης την αξία τους παρότι είναι από τα λιγότερο κοινά χρώματα. Μαζί με τα κίτρινα, τα πορτοκαλί και πράσινα αυτοκίνητα αποτελούν μόνο το 1,2% των αυτοκινήτων που μετείχαν στην έρευνα. Ωστόσο, το σπάνιο χρώμα δεν σημαίνει και χαμηλότερη μείωση αξίας. Τα τρία χειρότερα χρώματα από αυτή την άποψη – μπεζ, μοβ και χρυσό – έχουν μερίδιο 0,7%, αλλά χάνουν αξία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% από το μέσο όρο.
Από τα δημοφιλή χρώματα, όπως μπορούμε να δούμε και στη συνέχεια, μόνο το λευκό δείχνει να τα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με το μέσο όρο, ενώ τα μαύρα, ασημί και γκρι αυτοκίνητα χάνουν λίγο πιο εύκολα την αξία τους.
Στον πίνακα που ακολουθεί κατατάσσονται τα χρώματα με βάση την καλύτερη διατήρηση της αξίας των αυτοκινήτων μετά από 3 χρόνια, δηλαδή αυτά που παρουσιάζουν το χαμηλότερο ποσοστό μείωση της τιμής τους σε σχέση με καινούρια. Στην τρίτη στήλη παρουσιάζεται πόσο καλύτερη (αρνητικό πρόσημο) είναι η επίδοσή τους σε σχέση με το μέσο όρο ή πόσο χειρότερη (θετικό πρόσημο).
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου