Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Τραμπ: Αβέβαιο το μέλλον του Τίλερσον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, 2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι βέβαιος ότι ο Ρεξ Τίλερσον, ο υπουργός Εξωτερικών, θα παραμείνει στη θέση του για το υπόλοιπο της θητείας του ίδιου στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας ότι «δεν είναι ικανοποιημένος» επειδή κάποιοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν στηρίζουν την ατζέντα του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News ο Τραμπ εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπογραμμίζοντας ότι εκείνος είναι που καθορίζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και κανείς άλλος. «Αυτός που μετράει είμαι εγώ», είπε χαρακτηριστικά.
Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να κρατήσει τον Τίλερσον στο υπουργείο, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Θα δούμε. Δεν ξέρω».
Ο Τραμπ αναχώρησε σήμερα για 11ημερη περιοδεία στην Ασία συνοδευόμενος από τον Τίλερσον, ενώ οι σχέσεις τους έχουν ψυχρανθεί τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο μήνα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο υπουργός αποκάλεσε τον πρόεδρο «ηλίθιο» και ότι το καλοκαίρι εξέταζε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.
Ο Τίλερσον, σε μια ασυνήθιση συνέντευξη Τύπου, είπε ότι ουδέποτε σκέφθηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Αργότερα, ο Τραμπ είπε ότι οι δυο τους έχουν καλή σχέση, αλλά ταυτόχρονα χαρακτήρισε τον υπουργό του «αδύναμο».
Ο Ρίτσαρντ Χάας, πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, σχολίασε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ προκαλούν προβλήματα όχι μόνο για τον υπουργό του αλλά και για την αμερικανική εξωτερική πολιτική στο σύνολό της. «Το θέμα δεν αφορά μόνο τον Ρεξ Τίλερσον, το θέμα είναι ποιος θα έρθει μετά τον Ρεξ Τίλερσον. Αν ο πρόεδρος δεν είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει ότι ο υπουργός του θα επιτύχει, ο υπουργός Εξωτερικών δεν μπορεί να επιτύχει» είπε ο Χάας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου