Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Επίθεση της Μαλλιωτάκη στον Ντε Μπλάσιο για τους φόρους περιουσίας στην «τηλεμαχία»


 Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, 2017



(AP Photo/Mark Lennihan)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Επίθεση στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, με αφορμή τους φόρους περιουσίας και την ποιότητα ζωής στην πόλη, εξαπέλυσε η ομογενής υποψήφια δήμαρχος, Νικόλ Μαλλιωτάκη, κατά το τελευταίο ντιμπέιτ των διεκδικητών της δημαρχίας.
«Πάλι τα ίδια» ήταν η αντίδραση της κ. Μαλλιωτάκη όταν ο Ντε Μπλάσιο θύμισε στους τηλεθεατές ότι εκείνη είχε ψηφίσει τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Οταν ο νυν δήμαρχος την ρώτησε (και μάλιστα κατ’ επανάληψη) αν θα χρησιμοποιήσει τη θέση της στην πολιτειακή Βουλή για να στηρίζει ένα σχέδιο φορολόγησης των πλουσίων από το οποίο θα χρηματοδοτηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η Νικόλ Μαλλιωτάκη απάντησε: «Θα είμαι δήμαρχος τον Ιανουάριο».
Η τελευταία αυτή τηλεοπτική αναμέτρηση των τριών διεκδικητών της δημαρχίας (παρών ήταν και ο Μπο Ντιτλ) στο CUNY Graduate center ήταν σαφώς πιο ήσυχο από το πρώτο που είχε λάβει χώρα τον προηγούμενο μήνα, όταν οι φωνές από τους παρισταμένους ήταν τόσο δυνατές που τουλάχιστον ένα άτομο βγήκε έξω από την αίθουσα με την παρέμβαση της Αστυνομίας.
Ωστόσο, και στην προχθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση δεν έλειψαν οι στιγμές κατά τις οποίες τα αίματα άναψαν, με τους τρεις υποψηφίους να υψώνουν τη φωνή τους και κάποιες φορές να μιλάει ο ένας πάνω στον άλλο.
«Αγωνίστηκα για τους φορολογούμενος», είπε η κ. Μαλλιωτάκη στην αρχή της τηλεμαχίας, προτού κάνει αναφορά στις έρευνες που αφορούσαν τον Ντε Μπλάσιο, οι οποίες πάντως κατέληξαν χωρίς να αποδοθούν κατηγορίες ούτε σε εκείνον ούτε σε άτομα του περιβάλλοντός του.
«Πρέπει να βγάλουμε την ένδειξη ‘Πωλείται’ από το Δημαρχείο και να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπειά του μια και καλή», είπε χαρακτηριστικά η ομογενής υποψήφια.
«Πες για το γεγονός ότι δεν ήσουν δίκαιη με τους φορολογούμενους», απάντησε ο Ντε Μπλάσιο. «Η βουλευτής υποστήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να δώσει τις μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στους πλουσίους».
Ο Ντιτλ, το μέλος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης που στη συνέχεια έκανε καριέρα ως προσωπικότητα της τηλεόρασης και πλέον κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος, παρενέβη καθώς η Νικόλ Μαλλιωτάκη προσπαθούσε να απαντήσει και είπε: «μπορώ να έχω 15 δευτερόλεπτα;».
«Στάθηκα απέναντι στον Πρόεδρο σε αυτό», είπε η ομογενής υποψήφια αγνοώντας τον Ντιτλ. «Θα πρέπει όμως να ρωτήσουμε τον δήμαρχο πώς γίνεται οι ιδιοκτήτες ακινήτων χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος της πόλης να επιχορηγούν τους δικούς του φόρους περιουσίας στο σπίτι αξίας 1,9 εκατ. δολαρίων και πώς κατέληξε το σπίτι του να πληρώνει τον μικρότερο φόρο περιουσίας σε όλη την Νέα Υόρκη.
Οταν το ζήτημα του φόρου περιουσίας επανήλθε κάποια στιγμή αργότερα, ο Ντε Μπλάσιο για μια ακόμη φορά υποστήριξε ότι τάσσεται κατά του να αυξηθεί ο συντελεστής γενικά.
«Δεν θα αυξήσουμε τον φόρο περιουσίας», είπε ο Ντε Μπλάσιο προσπαθώντας να καλύψει τη φωνή της Νικόλ Μαλλιωτάκη που έλεγε ότι αυτό που η πόλη συγκέντρωνε από τους φόρους περιουσίας έχει αυξηθεί κατά 5 δισεκατομμύρια δολάρια επί της θητείας του Μπιλ ντε Μπλάσιο, παρά το γεγονός ότι ο γενικός συντελεστής έχει παραμείνει αμετάβλητος.
«Χρειαζόμαστε μια σημαντική μεταρρύθμιση της φορολογίας που αφορά στην περιουσία», είπε ο Ντε Μπλάσιο.
Να σημειωθεί ότι τόσο η κ. Μαλλιωτάκη όσο και ο κ. Ντιτλ θέλησαν να εκμεταλλευτούν την πρόσφατη κατάθεση στο δικαστήριο του επιχειρηματία Τζόνα Ρέκνιτζ που είπε ότι ουσιαστικά έκανε χορηγίες στον Ντε Μπλάσιο με αντάλλαγμα χάρες από εκείνον.
Ο Ντε Μπλάσιο αντέκρουσε τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντας τον Ρέκνιτζ «ψεύτη» και «απατεώνα».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου