Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, 2017

  • «Είμαστε υπεύθυνοι για το καθετί», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου του ναού του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
  • Τη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, είχαν βάλει στόχο οι άγνωστοι, οι οποίοι επιτέθηκαν με πυροβολισμούς, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Δευτέρας. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ.
  • Μεγάλη αναστάτωση και απογοήτευση προκάλεσε στους 5.500 υποψήφιους – ανάμεσα σ’ αυτούς και 940 από την Ελλάδα - η ακύρωση τη Δευτέρα των γραπτών εξετάσεων για το διορισμό εκπαιδευτικών με το νέο σύστημα στη μέση εκπαίδευση στην Κύπρο, λόγω διαρροής των θεμάτων.
  • Για τη διατήρηση της ενότητας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί αρχηγός βεβαίωσαν οι εννέα υποψήφιοι αρχηγοί, αν και όχι όλοι με την ίδια θέρμη και χωρίς όρους, στο debate, που έγινε στη σκιά της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, την οποία σχολιάσαν με την πλειοψηφία να ζητά άμεσα παραίτηση Τόσκα. Οι υποψήφιοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τη φυσιογνωμία και το όραμα που πρέπει να έχει ο νέος φορέας, για τις πιθανές συνεργασίες, την οικονομική πολιτική.
  • Πολιτική διάσταση προσλαμβάνει η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, το βράδυ της Δευτέρας.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε να τάσσεται υπέρ των εκκαθαρίσεων που εξαπέλυσε ο μέλλων μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας στο βασίλειο, σε μια προσπάθεια να εδραιώσει την εξουσία του - την εκστρατεία του «κατά της διαφθοράς», στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο δεκάδες μέλη της βασιλικής οικογένειας, πρώην υπουργοί καθώς και ισχυροί επιχειρηματίες.
  • Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν είχε προωθήσει, ως όφειλε, τις πληροφορίες για το βεβαρημένο ιστορικό του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης σε εκκλησία στο Τέξας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, στη σημαντική βάση δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Εγκληματολογικών Πληροφοριών (NCIC).
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την Δευτέρα την απόφαση ενός κατώτερου δικαστηρίου που είχε κρίνει ότι δεν ήταν δυνατόν να εκτελεστεί ένας θανατοποινίτης από την Αλαμπάμα επειδή υπέστη εγκεφαλικά επεισόδια με αποτέλεσμα να διαγραφεί από τη μνήμη του η διάπραξη του εγκλήματός του.
  • Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε την Δευτέρα το Κογκρέσο να αποφύγει να διαπράξει ένα «γιγαντιαίο και ιστορικό λάθος», διαλύοντας τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στις διαπραγματεύσεις της οποίας συμμετείχε και ο ίδιος.
  • Ο μακελάρης του Τέξας είχε στην κατοχή του τρία όπλα και νωρίτερα είχε εμπλακεί σε διένεξη με την πεθερά του, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ είχε αγοράσει δύο όπλα από την αλυσίδα καταστημάτων Sporting Goods το 2016 και το 2017, αφού είχε περάσει επιτυχώς από ελέγχους ιστορικού, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Academy Sports & Outdoors.

Οικονομία

  • Για θετικά μηνύματα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, κυρίως σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Ερωτηθείς για το ζήτημα της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς, είπε ότι ο έλληνας υπουργός δεσμεύτηκε να λάβει δράση για την προστασία τους.
  • Η αντιμετώπιση του προβλήματος του μη εξυπηρετούμενου δανεισμού, είναι κομβικής σημασίας για τη δυνατότητά των τραπεζών να χρηματοδοτούν απρόσκοπτα τις επιχειρήσεις, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τονίζει η Ένωση Τραπεζών, μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων να απέχουν από τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του έτους. «Η ομαλή και απρόσκοπτη είσπραξη των απαιτήσεων είναι και πράξη ευθύνης απέναντι στους συνεπείς δανειολήπτες» συμπληρώνει.
  • Νέες αποκαλύψεις των Paradise Papers για αμφιλεγόμενες σχέσεις εταιριών και προσωπικοτήτων με φορολογικούς παραδείσους. Ανάμεσά τους μεγάλες γερμανικές εταιρείες και 1.000 φυσικά πρόσωπα, όπως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ.
  • Στίγμα ότι θα επιμείνει στη «σκληρή» γραμμή του προκατόχου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έδωσε ο μεταβατικός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, δηλώνοντας από τις Βρυξέλλες ότι θέλει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ευρωζώνης και στην τήρηση των δημοσιονομικών κανονισμών. «Θα διατηρήσω τη συνέχιση της γερμανικής πολιτικής και θα προτρέψω να εργαστούμε από κοινού για τη σταθερότητα του ευρώ και να τηρούμε τους κανόνες» είπε ο Π.Αλτμάιερ.
  • Να αντιμετωπιστεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να λυθεί το θέμα της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς ζήτησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι, σε παρέμβαση του στο Eurogroup, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ελληνικού θέματος. Το κλίμα πάντως για την Ελλάδα ήταν θετικό στη συνεδρίαση, αν και επισημάνθηκε ο μεγάλος όγκος δουλειάς που απομένει για τις ελληνικές αρχές και η ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με τον ίδιο εντατικό ρυθμό.

Αθλητισμός

  • Χαμόγελα ανακούφισης στη Γιουβέντους και στην Εθνική Κροατίας για τον Μάριο Μάντζουκιτς, μετά την ανησυχία από τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Μπενεβέντο. Ο επιθετικός των «μπιανκονέρι», που έχει ήδη ενσωματωθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του για τους αγώνες των πλέι οφ με την Ελλάδα, είχε αποχωρήσει με πρόβλημα στον δεξί μηρό.
  • Με απουσίες ολοκληρώθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών, εν όψει των αγώνων μπαράζ με την Κροατία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Οι Καρνέζης, Γιαννιώτας, Μήτρογλου και Παπασταθόπουλος ήταν απόντες, καθώς αναμένεται να ενσωματωθούν στην αποστολή ως το τέλος της ημέρας.
  • Στο 0-0 έμειναν Λεβαδειακός και Λαμία στον αγώνα που έκλεισε την 10η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και είχαν δοκάρι στο 43' με τον Τριποτσέρη. Οι νεοφώτιστοι, όμως, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το διπλό, καθώς έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 62' λόγω της αποβολής του Μεντί.
  • Αυτοκριτική από τους παίκτες του ζήτησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στη διάρκεια της ομιλίας που τους έκανε για την εικόνα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη. Ο τεχνικός των «πρασίνων» ήταν ιδιαίτερα επικριτικός ως προς το θέμα της νοοτροπίας που παρατηρείται στα εντός και εκτός έδρας ματς, προέτρεψε τους ποδοσφαιριστές να το αλλάξουν αυτό και τους ζήτησε τη γνώμη τους για το τι φταίει και δεν έχουν πετύχει εκτός έδρας νίκη.
  • Στην απόφαση της FIFA να τιμωρήσει τον Κώστα Μανωλά για την κίτρινη κάρτα που πήρε στο ματς με την Κύπρο αναφέρθηκε ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο ομοσπονδιακός προπονητής στις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα στους εκπροσώπους του Τύπου για το πρώτο ματς με την Κροατία (9/11) δεν ξέχασε αυτό που έγινε με τον διεθνή κεντρικό αμυντικό της Ρόμα, αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν εν όψει των αγώνων που ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου