Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Νικήτρια των εκλογών της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά με 56,95% - Ο Νίκος Ανδρουλάκης 43,05%

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, 2017

Να δούμε θα πέσουν τα "μπαϊράκια"

Ψήφισαν 155.560 πολίτες
Νικήτρια των εκλογών της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά με 56,95% - Ο Νίκος Ανδρουλάκης 43,05% (συνεχής ενημέρωση)

Στο 90% των εκλογικών τμημάτων όλης της χώρα στα οποία έχουν καταμετρηθεί τα ψηφοδέλτια η κυρία Φώφη Γεννηματά λαμβάνει το 56,95% με 76.699 ψήφους ενώ ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης το 43,05% με 59.443 ψήφους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Αλιβιζάτου σε όλες τις περιφέρειες της χώρας εκτός της Κρήτης προηγείται η κυρία Γεννηματά. Μάλιστα ο κ. Αλιβιζάτος είπε ότι πρέπει να θεωρήσουμε νικήτρια την κυρία Γεννηματά.

Ψήφισαν 154.317 πολίτες στην Ελλάδα και 1.253 στο εξωτερικό, στο σύνολο 155.560 ενώ η αποχή σε σχέση με όσους ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ήταν 27%.

Την κυρία Γεννηματά συνεχάρησαν οι κκ Σημίτης, Βενιζέλος,Καμίνης, Θεοδωράκης, Θεοχαρόπουλος, Ραγκούσης, Πόντας και Γάτσιος.

Σε tweet του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:«Συγχαίρω την κυρία Γεννηματά, Προσβλέπω πάντα σε αληθινή συνεννόηση για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου».

Δήλωση Φώφης Γεννηματά

«Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική.
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες.
Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα.
Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες.
Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.
Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ.
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη
«Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοκράτες πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό ζήτημα της παράταξης. Η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ απέναντι σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Δεσμεύομαι για την ενότηα και υπόσχομαι ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου
«Οι προοδευτικοί πολίτες κινητοποιήθηκαν και αυτήν την Κυριακή, για δεύτερη φορά. Με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής. Μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας.
Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα.
Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά.
Καλή μας δουλειά!
»

Δήλωση Γιώργου Καμίνη

«Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τη Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη νίκη της, σε μια διαδικασία που χάρη στη δική της απόφαση ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες. Πλέον, η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη. Να ηγηθεί του κοινού μας εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Από τη μεριά μας, μέσα από τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προτάσεων και θέσεων, θα είμαστε δίπλα της στην προσπάθεια αφενός να δημιουργήσουμε στην πράξη, πλέον, το κοινό μας σπίτι, αλλά και αφετέρου να διαμορφώσουμε μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.
Συγχαίρω επίσης θερμά τον Νίκο Ανδρουλάκη που με ενθουσιασμό κατάφερε να ανοίξει αποφασιστικά το θέμα της ανανέωσης, αλλά και να ενεργοποιήσει ξανά χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στην παράταξη.
Θέλω να συγχαρώ για ακόμη μια φορά τους εθελοντές όλων των υποψηφίων και βεβαίως την επιτροπή Αλιβιζάτου που έφερε εις πέρας μια πρωτόγνωρη διαδικασία με άψογο και αδιάβλητο τρόπο.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Με τη μαζική συμμετοχή τους, οι πολίτες πήραν για ακόμη μια φορά την παράταξη στις πλάτες τους επικυρώνοντας σήμερα αυτό που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή. Έχει γίνει το πρώτο μεγάλο και δύσκολο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού κινήματος. Οι πολίτες μας έδωσαν με ορμή και δύναμη τη σκυτάλη. Τώρα είναι δικό μας χρέος να μην τους απογοητεύσουμε. Είναι χρέος μας να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους και να δημιουργήσουμε μια νέα μεγάλη παράταξη. Μια νέα παράταξη δίπλα στην κοινωνία, μια παράταξη που θα βρίσκεται και πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας
».

Δήλωση Σημίτη

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στον β' γύρο των εκλογών, κατά τη διαδικασία σχηματισμού του νέου φορέα της κεντρο-αριστερας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ενιαίας κεντρο-αριστερής παράταξης, που συνενώνει διάφορες τάσεις και ομάδες σε μια κοινή πορεία. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει άμεση συνέχειαα. Να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.
Η παραδοσιακή άποψη πως "οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν" δεν πρέπει να ισχύσει.
Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας : Όλοι μαζί.»


Δήλωση Μανιάτη

«Σήμερα ολοκληρώνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα για την ενωμένη και ανανεωμένη Προοδευτική Παράταξη. Με τη Νέα Γενιά σε ρόλο Πρωταγωνιστή θα ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό της χώρας και θα καθορίσουμε πρωταγωνιστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Την Δευτέρα όλοι μαζί παρόντες , ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε τον Λαϊκισμό και την Συντήρηση στις επόμενες εκλογές».

Δήλωση Βενιζέλου

«Το βήμα που ολοκληρώνεται σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βεβαίως, το στοίχημα της χώρας θα κερδηθεί στην προγραμματική αντίληψη, στην πρότασή μας. Στη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα της κοινωνίας», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματοςστο β' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Όποιος μιλά συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα, υπεύθυνα και λέει εφικτά πράγματα που θα βγάλουν τη χώρα στο μέλλον, αυτός θα κερδίσει το στοίχημα. Αυτό πρέπει να κάνει η δημοκρατική παράταξη. Εκεί κρίνεται το πολιτικό παιχνίδι πριν κριθεί στους εκλογικούς αριθμούς» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, ενώ σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι προϋπόθεση είναι η ενότητα, απάντησε ότι: «Αυτό είναι ηθική υποχρέωση όλων εκείνων που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου