Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, 2017

  • Την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου που πέταξε το πρωί της Παρασκευής δύο φορές πάνω από τη βραχονησίδα Ίμια, κατέγραψαν σε βίντεο μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που βρέθηκαν στην περιοχή για να βοηθήσουν στην διάσωση προσφύγων και μεταναστών μετά από ναυάγιο σκάφους στην περιοχή.
  • Ευθύνες στην κυβέρνηση για το φαινόμενο των φτωχών εργαζομένων και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, που διευρύνεται στην Ελλάδα και στο οποίο αναφέρονται δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, επέρριψε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στα Χανιά και το Ρέθυμνο.
  • Ως το σημαντικότερο πολιτικό εγχείρημα της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα, αλλά και μια ιστορική ευκαιρία για μια ιστορική παράταξη να πάρει την πρωτοβουλία να προτείνει ένα μεγάλο εθνικό σχέδιο στον ελληνικό λαό και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, περιέγραψε τη δημιουργία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο υποψήφιος για την προεδρία του, Γιώργος Καμίνης.
  • «Η κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου αποτελεί σαφή κυβερνητική προτεραιότητα της ΝΔ», τονίζει σε συνέντευξή του ο βουλευτής Καβάλας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
  • Ενας ηλικιωμένος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το μεσημέρι στο Πόρτο Ράφτη, όταν συγκρούστηκε με λεωφορείο των ΚΤΕΛ.νεα -

Κόσμος

  • Ο Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε ως εγγύηση 12 εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα και ασφαλιστικά στοιχεία, καθώς και την αποδοχή περιορισμών στις μετακινήσεις του για να αποφύγει τη συνέχιση του κατ' οίκον περιορισμού του, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο.
  • Δέκα πρίγκιπες και δεκάδες πρώην υπουργοί κρατούνται στη Σαουδική Αραβία κατ' εντολήν της νεοσυσταθείσας επιτροπής κατά της διαφθοράς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές.
  • Δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους σήμερα, εξαιτίας της ανατίναξης τουλάχιστον ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου στην ανατολική Συρία σε περιοχή συγκέντρωσης προσφύγων στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.
  • Μια ισχυρή έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο του Ριάντ, ταρακούνησε την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας περίπου στις 21:00 μ.μ. (τοπική ώρα), με τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα να αναφέρουν ότι επρόκειτο για αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη.
  • Το αργότερο στις 16 Οκτωβρίου, ημέρα δολοφονίας της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της, η Μάλτα έχασε την αθωότητά της στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης.

Οικονομία

  • «Πιστεύουμε ότι το κλίμα στις επιχειρήσεις έχει αρχίσει και αντιστρέφεται. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που έχει αυξήσει τον τζίρο και τα κέρδη του», είπε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
  • «Θα μεριμνά στο μέλλον ο μηχανισμός ESM περισσότερο για τις τράπεζες;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, εκτιμώντας όμως ότι «Το Ταμείο κρίσεων θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο αναχώματος για το Ταμείο Εξυγίανσης».
  • Το θέμα του χρέους αναφέρθηκε μεν στις συνομιλίες Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων, αλλά δεν αποτελεί σημείο στην ατζέντα των διερευνητικών. Αισθητή καλυτέρευση του κλίματος.
  • «Στο μεσοπρόθεσμο προβλέπεται ήδη μια σειρά από μειώσεις της φορολογίας τόσο για τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα, αλλά και την ακίνητη περιουσία από το 2019», τονίζει σε συνέντευξή της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
  • Είναι «ισχυρός, αφοσιωμένος και έξυπνο», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τον Τζερόμ ή Τζέι Πάουελ, ανακοινώνοντας την απόφασή του να τον επιλέξει ως τον επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) από τον Φεβρουάριο του 2018, όταν λήγει η θητεία της σημερινής προέδρου Τζάνετ Γέλεν.

Αθλητισμός

  • Τις εκτός έδρας φετινές αδυναμίες του έδειξε για έναν ακόμη αγώνα ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα της Super League. Οι «πράσινοι» σε αγώνα για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League ηττήθηκαν 1-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» από τον Αστέρα Τρίπολης χάρη σε τέρμα του Μουνάφο στο 86'.
  • Η Μπάγερν ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία, στην 11η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Η ομάδα της Βαυαρίας επικράτησε με 3-1. 
  • Αγωνία στην Εθνική ομάδα για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός τραυματίστηκε στο 42΄ του μεγάλου ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Bundesliga ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και στην Μπάγερν κι αντικαταστάθηκε.
  • Ισόπαλο 0-0 τέλειωσε το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Πανιώνιο στο Περιστέρι για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
  • «Καταιγιστική» η Ξάνθη επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο στη 10η αγωνιστική της Super League και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τρία ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου