Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, 2017

  • Μία κοπέλα 15 ετών, από τη Ρουμανία, η οποία βρισκόταν στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ και επρόκειτο να πάει σε ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων, έφυγε το απόγευμα από το κτίριο χωρίς να γίνει αντιληπτή. Η αστυνομία την αναζητούσε και τελικά την εντόπισε αργά το βράδυ στη Ν.Ιωνία.
  • Σε πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η έντονη κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για την ανομία και την εγκληματικότητα στη χώρα. Τα δύο αντίπαλα «στρατόπεδα» κραδαίνοντας πίνακες με στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς και ειρωνικά σχόλια.
  • Βόμβες μολότοφ έριξαν άγνωστοι σε λεωφορείο των ΜΑΤ, που κινούνταν στην οδό Αγίου Δημητρίου λίγο μετά τη διασταύρωση με την Εθνικής Αμύνης, με κατεύθυνση ανατολικά.
  • Η οικογένεια του Αμίρ μετεγκαταστάθηκε σε άλλο διαμέρισμα, μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν στο σπίτι τους τα ξημερώματα της Παρασκευής. Την οικογένεια του εντεκάχρονου επισκέφθηκε το απόγευμα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ.Μουζάλας, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον μικρό και τη μητέρα του είχε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
  • «Η τουρκική μειονότητα δίνει αγώνα επιβίωσης. Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους» δήλωσε από την Κομοτηνή, όπου βρίσκεται, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου. Ο κ.Τσαβούσογλου τόνισε ότι το ταξίδι του στην Ελλάδα λειτουργεί ως προπομπός της επικείμενης επίσκεψης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα.
  • Κόσμος

    • Νέα παρτίδα εγγράφων, κυρίως διαβαθμισμένων αναφορών της CIA, που αφορούν τη δολοφονία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή από τα Εθνικά Αρχεία της χώρας.
    • Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξαπέλυσε δύο αεροπορικά πλήγματα εναντίον μελών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Σομαλία, στην πρώτη επιχείρηση των ΗΠΑ εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη χώρα αυτή, όπου δρουν ήδη οι ισλαμιστές της αλ Σεμπάμπ, οργάνωσης που ορκίζεται πίστη στην αλ Κάιντα.
    • Τέσσερις μηχανικοί που εργάζονται για την τουρκική κατασκευαστική εταιρεία Enka απήχθησαν στη νοτιοδυτική Λιβύη, όπως έγινε γνωστό από ένα στέλεχος της κρατικής λιβυκής εταιρείας ηλεκτροδότησης. Οι άνδρες, τρεις Τούρκοι και ένας Νοτιοαφρικανός, απήχθησαν από ομάδα ενόπλων ενώ πήγαιναν οδικώς από το αεροδρόμιο της πόλης Ουμπάρι στη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βοηθούσαν να κατασκευαστεί.
    • Ο λοχίας Μπόου Μπέργκνταλ, πρώην αιχμάλωτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν για πέντε χρόνια, ο οποίος κατηγορείτο για λιποταξία και παράλειψη καθήκοντος ενώπιον του εχθρού απέφυγε την ποινή φυλάκισης. Ο 31χρονος Μπέργκνταλ είχε απελευθερωθεί το Μάιο του 2014 από τους Ταλιμπάν σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση πέντε κρατουμένων από το Γκουαντάναμο. Ο Τραμπ χαρακτήρισε «απόλυτη ντροπή» την απόφαση μη επιβολής ποινής φυλάκισης.
    • Σημαντικές απώλειες έχουν καταγραφεί στα εδάφη της ISIS. Tον έλεγχο των δύο τελευταίων εναπομεινάντων προπύργιων σε Συρία και Ιράκ έχασε το Ισλαμικό Κράτος, με τις δυνάμεις του συριακού στρατού να ανακοινώνουν την ανακατάληψη της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ και τον πρωθυπουργό του Ιράκ να δηλώνει ότι η πόλη Αλ Κάιμ ανήκει πλέον στις κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας του.

Οικονομία

  • Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία δανεισμού των επιχειρήσεων από τις τράπεζες το 2017, παρά τις δυσμενείς συνθήκες ρευστότητας στη εγχώρια αγορά και τη χαμηλή ζήτηση από υγιή εταιρικά σχήματα.
  • Έχει αλλάξει το κλίμα από τους Θεσμούς, από τους επενδυτές και νομίζω πως αυτό θα επηρεάσει σιγά-σιγά και την πραγματική οικονομία» τόνισε ο Ευ.Τσακαλώτος. Επανέλαβε δε ότι ο κυβερνητικός στόχος «δεν είναι απλά να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά μια έξοδος με πιο ισχυρή οικονομία, μία αναπτυξιακή πολιτική που έχει και βάθος και εύρος, που βασίζεται σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο». Τι απάντησε στην κριτική που δέχθηκε η παραδοχή του στη Βουλή ότι η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν επιλογή.
  • Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ελληνικές προεκτάσεις του σκανδάλου της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας Petrobas διέταξε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.
  • Υπέρ της μετατροπής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και της εξόδου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) από τα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης, τάχθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι.
  • Στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, αλλά και στο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για επενδύσεις, αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Έκανε ειδική αναφορά στη μεγάλη επένδυση που θέλει να πραγματοποιήσει στα ναυπηγεία της Σύρου η ελληνοαμερικανική Onex, αλλά και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο «οι ΗΠΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν τόσο για εμπορικούς, όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς».

Αθλητισμός

  • Η Αούστρια πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τη Ριέκα για την προ δεκαπενθημέρου ήττα στη Βιέννη από τους Κροάτες, επικρατώντας με 4-1 στο στάδιο «Ρουγέβιτσα». Η Έβερτον ηττήθηκε 0-3 στη Γαλλία από τη Λιόν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Την πρόκριση εξασφάλισε η Ντιναμό Κιέβου μετά τη νίκη της στην Ελβετία επί της Γιουνγκ Μπόις, όπως και οι Στεάουα Βουκουρεστίου, Άρσεναλ, Λάτσιο και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
  • Μια κλωτσιά που θα ζήλευε ακόμη και ο… Ερίκ Καντονά έριξε ο Πατρίκ Εβρά στο ζέσταμα του αγώνα της Γκιμαράες με τη Μαρσέιγ. Πορτογάλοι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν ως τις διαφημιστικές πινακίδες, όπου έβριζαν και αποδοκίμαζαν τους παίκτες της γαλλικής ομάδας. Ο Εβρά έχασε την ψυχραιμία του και κλώτσησε έναν οπαδό στο πρόσωπο.
  • Στη Βραζιλία ένας άνδρας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του αγώνα Βάσκο Ντα Γκάμα-Φλαμένγκο, που διεξήχθη στο στάδιο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ήταν ο Κάρλος Αφόνσο ντε Ολιβέιρα Λέιτε, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι από σφαίρα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου.
  • Την τύχη στα χέρια της κρατά η ΑΕΚ για την πρόκριση στους «32» του Europa League μετά το 0-0 με την Μίλαν στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης. Η Ένωση κατάφερε μέσα σε 15 ημέρες να πάρει δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «ροσονέρι», παρφέμεινε αήττητη (μία νίκη, 3 ισοπαλίες) και σε συνδυασμό με το 4-1 της Αούστρια στην Κροατία επί της Ριέκα έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι αρκεί να νικήσει στις 23/11 την Ριέκα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου