Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, 2017

  • Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σάρλης, προκειμένου να συμμετάσχει σε επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η παραίτηση του κ. Σάρλη έγινε δεκτή τόσο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.
  • Στη δημόσια περίθαλψη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό αναφέρεται ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει πως πρόκειται για αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, ενώ σε σποτάκι -που επίσης έχει αναρτηθεί- παρουσιάζεται η πολιτική της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία και την πρόσβαση των πολιτών σ' αυτή.
  • Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου είχε, την Πέμπτη, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
  • Για τα οριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών, ενημέρωσαν την αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, οι δήμαρχοι Σάμου, Λέσβου, Χίου, Κω και Λέρου.
  • Οι γιατροί της Αθήνας οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον επαγγελματικό αφανισμό, είπαν στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη τα μέλη του ΙΣΑ, τα οποία του ζήτησαν να υπάρξουν δίκαιες ρυθμίσεις, που να διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του ιατρικού κόσμου.

  • Κόσμος
  • Δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B, με τη συνοδεία μαχητικών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, συμμετείχαν σε άσκηση στην κορεατική χερσόνησο την Πέμπτη, γνωστοποίησε η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.
  • Ο λογαριασμός του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter (@realdonaldtrump) «απενεργοποιήθηκε ακούσια» λόγω λάθους υπαλλήλου της εταιρείας και παρέμεινε εκτός λειτουργίας για 11 λεπτά πριν αποκατασταθεί, γνωστοποίησε η εταιρεία η οποία έχει δημιουργήσει αυτόν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
  • Τουλάχιστον 180.000 άμαχοι, στην πλειονότητά τους Κούρδοι, εκτοπίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων δυνάμεων της ιρακινής κεντρικής κυβέρνησης και της ημιαυτόνομης Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό της Ανθρωπιστικής Βοήθειας για το Ιράκ.
  • Στο στόχαστρο οξείας κριτικής από την Μαδρίτη βρίσκονται οι τελευταίες κινήσεις του πρώην καταλανού προέδρου. Βασικό θέμα πολιτικής συζήτησης αποτέλεσε αρχικά ο λόγος για τον οποίο βρέθηκε στις Βρυξέλλες. Όπως ισχυρίζεται ο Πουτζδεμόντ, δεν μετέβη στο Βέλγιο για να ζητήσει πολιτικό άσυλο, αλλά για να διασφαλίσει την ασφάλειά του. Τον γύρο του Διαδικτύου έχει κάνει τις τελευταίες ώρες φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται σε καφετέρια των Βρυξελλών.
  • Απροσδόκητες διαστάσεις έχει λάβει η κόντρα ανάμεσα σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οκτώ υπουργοί της πρώην καταλανικής κυβέρνησης, ενώ ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Κάρλες Πουτζδεμόντ και άλλων τεσσάρων αυτονομιστών ζητεί η ισπανική εισαγγελία.

Οικονομία

  • Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δεν έχει σχέση με το κακοσχεδιασμένο πιλοτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τονίζει στην σκληρή απάντησή του στη ΝΔ το υπουργείο Εργασίας.
  • Δύο νέες ευνοϊκές διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας και την απονομή προσωρινών συντάξεων κατατέθηκαν στη Βουλή, υπό τη μορφή τροπολογιών σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών. Ορίζεται στα 384 ευρώ το ελάχιστο ποσό σύνταξης χηρείας, εφόσον ο θανών είχε συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης, και επιπλέον ποσό για τα τέκνα. Με τη δεύτερη τροπολογία αυξάνεται στο 80% της οριστικής το ποσό της προσωρινής σύνταξης.
  • Η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ώστε οι οκτώ χώρες που έχουν υπογράψει τη Διακήρυξη της Βαλέτας, να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό τις διαπραγματεύσεις με τη φαρμακοβιομηχανία, με στόχο την επίτευξη προσιτών τιμών αποζημίωσης στα καινοτόμα φάρμακα και επομένως τη διασφάλιση της ευχερούς πρόσβασης των ασθενών στις νέες θεραπείες, τονίστηκε στη συνάντηση των υπουργών Υγείας Ελλάδας και Κύπρου.
  • Στα βόρεια προάστια, θα μεταφερθεί το καζίνο Μόν Πάνες που βρίσκεται στην Πάρνηθα, ανάφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, καταθέτοντας τροπολογία για τη μεταφορά του σε άλλη τοποθεσία εντός της Περιφέρειας Αττικής. Το «σπρώχνουμε προς τα βόρεια, ώστε να μην θιγούν ούτε κατ’ελάχιστον οι επενδύσεις στο Λουτράκι και στο Ελληνικό» είπε χαρακτηριστικά.
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε και επισήμωςότι επέλεξε τον 64χρονο Τζερόμ Πάουελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, για την προεδρία του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, στη θέση της Τζάνετ Γέλεν.

Αθλητισμός

  • Η Αούστρια πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τη Ριέκα για την προ δεκαπενθημέρου ήττα στη Βιέννη από τους Κροάτες, επικρατώντας με 4-1 στο στάδιο «Ρουγέβιτσα». Η Έβερτον ηττήθηκε 0-3 στη Γαλλία από τη Λιόν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Την πρόκριση εξασφάλισε η Ντιναμό Κιέβου μετά τη νίκη της στην Ελβετία επί της Γιουνγκ Μπόις, όπως και οι Στεάουα Βουκουρεστίου, Άρσεναλ, Λάτσιο και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
  • Μια κλωτσιά που θα ζήλευε ακόμη και ο… Ερίκ Καντονά έριξε ο Πατρίκ Εβρά στο ζέσταμα του αγώνα της Γκιμαράες με τη Μαρσέιγ. Πορτογάλοι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν ως τις διαφημιστικές πινακίδες, όπου έβριζαν και αποδοκίμαζαν τους παίκτες της γαλλικής ομάδας. Ο Εβρά έχασε την ψυχραιμία του και κλώτσησε έναν οπαδό στο πρόσωπο.
  • Στη Βραζιλία ένας άνδρας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του αγώνα Βάσκο Ντα Γκάμα-Φλαμένγκο, που διεξήχθη στο στάδιο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ήταν ο Κάρλος Αφόνσο ντε Ολιβέιρα Λέιτε, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι από σφαίρα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου.
  • Την τύχη στα χέρια της κρατά η ΑΕΚ για την πρόκριση στους «32» του Europa League μετά το 0-0 με την Μίλαν στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης. Η Ένωση κατάφερε μέσα σε 15 ημέρες να πάρει δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «ροσονέρι», παρφέμεινε αήττητη (μία νίκη, 3 ισοπαλίες) και σε συνδυασμό με το 4-1 της Αούστρια στην Κροατία επί της Ριέκα έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι αρκεί να νικήσει στις 23/11 την Ριέκα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου