Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ Αυτά που πρέπει να λέγονται.

Την περασμένη Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, 2017 στις 3:00 το απόγευμα άρχισε η εκδήλωση του εορτασμού της Εθνικής Ελληνικής Γιορτή. (Έτσι είναι, Εθνική Ελληνική Γιορτή σε όσους αρέσει και σε όσους δεν αρέσει).

Είναι μία σελίδα στην χιλιάδων ετών ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
Σύμφωνα με πολλούς η εκδήλωση ήταν η καλύτερη που έχει γίνει στο Μαλιώτειο.
Μου ζητήθηκε από την Ομοσπονδία να παρουσιάσω το πρόγραμμα και αυτό έκανα. Ένα πρόγραμμα που συμμετείχαν Σχολεία Ελληνικών Κοινοτήτων, Χορευτικά Συγκροτήματα, ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος, ο Γενικός Πρόξενος κ. Ευθυμίου και πολλοί άλλοι.
Στο ακροατήριο είδα πολλούς καθηγητές πανεπιστημίων, ιατρούς αλλά και απλούς ανθρώπους οι οποίοι ομολογώ ότι αρκετές φορές ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση.
Μεταξύ αυτών και ο Δρ. Ερωτόκριτος Κατσαβουνίδης του οποίου η ομάδα κέρδισε το βραβείο NOBEL στη φυσική.
Το Μαλιώτειο ήταν γεμάτο τόσο εντός του θεάτρου όσο και στους διαδρόμους.
Στο τέλος της ωραίας αυτής γιορτής έγινε δεξίωση από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων με πλούσιο μπουφέ.
Όταν κατέβηκα από την εξέδρα και κατευθύνθηκα στο χώρο της δεξίωσης με πλησίασαν δεκάδες κόσμου και μίλησαν με κολακευτικά λόγια. Τους ευχαριστώ όλους και όλες, όμως, η επιτυχία της εκδήλωσης δεν ήμουν εγώ αλλά το γεγονός ότι το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο ήταν γεμάτο. Η επιτυχία της εκδήλωσης είναι το γεγονός ότι η Οργανωτική Επιτροπή από την Α' Αντιπρόεδρο κ. Βασιλκή Ράμμου Τσίχλη, την Δόκτορ Μαίρη Δελιχάτσιου, την κ. Ελευθερία Παπασλή και την κ. Όλγα Φώτου έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Μαζί και η διοίκηση της Ομοσπονδίας που εργάστηκε και το γεγονός ότι η εκδήλωση είχε επιτυχία είναι προς τιμή τους.
Εγώ απλά συμμετείχα σε μία επιτυχημένη γιορτή.
Έχει ανάγκη η Ομογένεια για γιορτές που συνδέουν το κόσμο μας.
Βέβαια πολλοί δεν ήσαν εκεί για τον Α ή το Β λόγο. Ίσως να μη μπορούσαν. Φυσικά και έχασαν αφού δεν είδαν τα αγόρια και κορίτσια σε άπταιστα Ελληνικά να απαγγείλουν ποιήματα, να τραγουδούν, να διαβάζουν άρθρα εφημερίδων της εποχής και να φέρνουν εικόνες της εποχής. Από την άλλη μεριά δεν είδαν τα χορευτικά συγκροτήματα των νέων και νεανίδων. Δεν είδαν και δεν άκουσαν τον Γενικό Πρόξενο, τον Μητροπολίτη, τη Χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου, την κύρια ομιλήτρια Δόκτορ Δόβα και τόσους άλλους.
Μόνο καλά λόγια άκουσα αλλά και τα δεκάδες μηνύματα που πήρα ήταν ενθαρρυντικά. Τώρα όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν δεν πειράζει σε κάποια άλλη εκδήλωση, μία άλλη φορά.

Την Τετάρτη που μας έρχεται, 8 Νοεμβρίου θα γίνει η Γενική Συνέλευση και Εκλογές της Ομοσπονδίας. Πρέπει όλοι οι αντιπρόσωποι των Σωματείων να δώσουν το παρόν και να συμμετάσχουν.

Ενωμένος ο Ελληνισμός είναι πιο δυνατός. Τα απόδειξε στο παρελθόν. Φαίνεται ότι αύριο... και δυστυχώς αυτό το αύριο είναι κοντά μας, θα αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις και πρέπει να είμαστε ενωμένοι.


Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη, ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου