Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, 2017

  • Δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στη Σκάλα Λακωνίας βρέθηκε μία 63χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι της 63χρονης που ζούσε μόνη της εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής δύο άντρες. Η γυναίκα φαίνεται ότι έδωσε μάχη για τη ζωή της, τελικά όμως κατέληξε από τα απανωτά χτυπήματα που δέχτηκε με λοστό.
  • Ανοίγουν για το δεύτερο γύρο οι κάλπες που θα αναδείξουν τον αρχηγό του νέου ενιαίου φορέα της Προοδευτικής Παράταξης. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί 8:00 με 20:00. Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης θα μονομαχήσουν για την πρωτιά, μετά τα αποτέλεσματα της πρώτης Κυριακής που μετέτρεψε τη μάχη σε υπόθεση ΠΑΣΟΚ. Η τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα τους χαρακτηρίστηκε από αιχμές και σπόντες για τη φυσιογνωμία του νέου φορέα, αλλά και την ακύρωση του ντιμπέιτ, οι οποίες όμως συνοδεύτηκαν από ισχυρές δεσμεύσεις για ενότητα την επόμενη ημέρα.
  • Με τις διενεργηθείσες αυτοψίες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να έχουν φθάσει το Σάββατο τις 770, τα κτήρια που όπως διαπιστώθηκε έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης ανέρχονται σε 644.
  • Αιχμές για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δ.Αττική άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας στο 5ο Προσυνέδριο του κόμματος. «Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη» ανέφερε, τονίζοντας πως ανακύπτουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε το σχέδιο του για την έξοδο της χώρας από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει, καταθέτοντας συγκεκριμένες «κοστολογημένες δράσεις» σε όλους τους τομείς.

Κόσμος

  • Η νέα προθεσμία προκειμένου τα κόμματα να καταλήξουν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία εκπνέει σήμερα, Κυριακή, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) και οι αντιπροσωπείες βρίσκονται σε εντατικές διαβουλεύσεις.
  • Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ αλ-Χαρίρι επιβεβαίωσε από το Παρίσι ότι θα μεταβεί στη Βηρυτό για την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας, στις 22 Νοεμβρίου, και ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει από εκεί για την πολιτική κατάσταση. «θα πάω στη Βηρυτό τις ερχόμενες ημέρες. Θα συμμετάσχω στους εορτασμούς για την ανεξαρτησία μας και από εκεί θα γνωστοποιήσω τη θέση μου για όλα τα θέματα αφού συναντηθώ με τον πρόεδρο Μισέλ Αούν» είπε. Ευχαρίστησε επίσης τη Γαλλία και τον πρόεδρό της Εμανουέλ Μακρόν «για την υποστήριξή του».
  • Η ισπανική αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ενός Γάλλου, προφανώς διαταραγμένου ψυχικά, ο οποίος φώναξε «Αλλάχ Άκμπαρ» σε σταθμό διοδίων κοντά στα γαλλικά σύνορα, τραυματίζοντάς τον στο ισχύο, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις της τάξης.
  • Σοκ και αποτροπιασμό σε όλον τον κόσμο προκάλεσε ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου CNN για πώληση μεταναστών ως σκλάβων στη Λιβύη. Σε μια σκηνή αυτού του βίντεο που έχει τραβηχτεί με κινητό τηλέφωνο, διακρίνονται δύο νεαροί άνδρες. Ακούγεται η φωνή του «δημοπράτη» να λέει: «Δύο δυνατά αγόρια για αγροτικές εργασίες... 400... 700». Με πλακάτ που έγραφαν «Όχι στη δουλεία στη Λιβύη» περίπου 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Παρίσι στη πρεσβεία της Λιβύης.
  • Ο στρατιωτικός διοικητής, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ φέρεται να δήλωσε το Σάββατο ότι θα «αντιστεκόταν» στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αν ο τελευταίος διέταζε μια «παράνομη» εκτόξευση πυρηνικών όπλων. «Νομίζω ότι κάποιοι πιστεύουν πως είμαστε ηλίθιοι» είπε, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετική με ένα τέτοιο σενάριο. «Δεν είμαστε ηλίθιοι. Σκεφτόμαστε πολύ αυτά τα πράγματα. Όταν έχεις μια τέτοια ευθύνη, πώς να μην το σκέφτεσαι;» διερωτήθηκε.

Οικονομία

  • Νέα επιδείνωση καταγράφηκε στους δείκτες μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων στο γ΄ τρίμηνο του 2017, ως αποτέλεσμα της μείωσης των εισοδημάτων, της υψηλής φορολογίας που στεγνώνει τα νοικοκυριά και του καθεστώτος... ασυλίας για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, που εκμεταλλεύονται την καθυστέρηση στην έναρξη των πλειστηριασμών.
  • Καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου της στο ΟΤΕ το 2018, η αναμενόμενη αύξηση των μερισμάτων θα αποτυπωθεί και στην πορεία της μετοχής του οργανισμού εκτιμούν ξένες τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες, θεωρώντας πως η εταιρεία, όπου η γερμανική Deutsche Telekom κατέχει το 40%, παρουσιάζει έναν ισχυρό ισολογισμό, ενώ οι συνεχιζόμενες επενδύσεις (θα κορυφωθούν στα 800 εκατ. ευρώ το 2017) στηρίζουν την ανάπτυξή του και την ηγετική του θέση στην αγορά.
  • Ο Εμανουέλ Μακρόν και η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Μιριέλ Πινεκό προωθούν πρόγραμμα για την ενίσχυση της μαθητείας και της επαγγελματικής κατάρτισης ώστε να εκσυγχρονιστεί η αγορά εργασίας και να «παντρεύονται» οι κατάλληλοι εργαζόμενοι με τις κατάλληλες θέσεις.Παρά τις αντιδράσεις συνδικάτων για τις επιχειρούμενες εργασιακές μεταρρυθμίσεις, ο Μακρόν και η Πινεκό προχωρούν σε σειρά διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινό έδαφος.
  • Σε άμεση προτεραιότητα θέτει η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) την εξέταση αιτήσεων επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής για τους πληγέντες από τις θεομηνίες ασφαλισμένους στη Δυτική Αττική και στη Σύμη.
  • Τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες παρέχονται διευκολύνσεις στους πολίτες σχετικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στις πληγείσες περιοχές της ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σύμης της ΠΕ Ρόδου της περιφέρειας Νότιου Αιγαίου υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Αθλητισμός

  • Την 2η σερί εντός έδρας νίκη του και 6η στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός με 2-1 επί του Λεβαδειακού, στο τρίτο χρονικά ματς της 11ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ζιλέ άνοιξε το σκορ στο 43΄, ισοφάρισε ο Γιακουμάκης στο 68΄, αλλά στο 84΄ ο Κούτρης χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους.
  • Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αλλά τελικά έκαμψε με γκολ του Κούτρη στο 84' την αντίσταση του μαχητικού Λεβαδειακού στο «Γ.Καραϊσκάκης» (Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-1), στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Η αυλαία άνοιξε με τον ισόπαλο αγώνα ανάμεσα στη Λαμία και στην Κέρκυρα (Λαμία - Κέρκυρα 1-1), ενώ η Λάρισα νίκησε τον Απόλλων Σμύρνης με γκολ στο 86' (Λάρισα - Απόλλων Σμύρνης 1-0).
  • Η Ρόμα νίκησε 2-1 τη Λάτσιο στο "Derby della Capitale" και την έβαλε «από κάτω» στη 13η αγωνιστική της serie A. Κλασικό ρωμαϊκό ντέρμπι με ακόμα μεγαλύτερο διακύβευμα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, καθώς η Λάτσιο είναι ισχυρή φέτος. Ομως με σκόρερ τους Περότι, Νάινγκολαν οι «τζιαλορόσι» προηγήθηκαν στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσουν οι «λατσιάλι». Κατάφεραν απλώς να μειώσουν με το 15ο γκολ του Τσίρο Ιμόμπιλε.
  • Στη μέχρι σήμερα τρίτη καλύτερη άμυνα της La Liga (πριν το ματς η Λεγανές είδε δεχτεί μόλις 8 τέρματα), η Μπαρτσελόνα δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει 3 γκολ και με το 3-0 να διευρύνει το αήττητο που έχει στους 19 αγώνες. Μεγάλη νίκη πέτυχε η Χετάφε, η οποία επικράτησε εύκολα με 4-1 της Αλαβές, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της La Liga, με ηγέτη τον Αμπελ Ροντρίγκες, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ.
  • Τα κατάφερε ξανά! Με γκολ του Ντέλετιτς στο 86΄ η ΑΕΛ πήρε ακόμα μία πολύτιμη νίκη 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο AEL FC Arena και «εκτοξεύτηκε» στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας της Super League μετά από 11 αγωνιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου