Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, 2017

  • Μειωμένες κατά 200 εκατομμύρια ευρώ είναι οι δαπάνες για τα Νοσοκομεία και τα ΠΕΔΥ σε σχέση με το 2016, τη στιγμή που η κίνηση στα δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα έχει αυξηθεί δραματικά.
  • Στις λάσπες και στα μπάζα βούλιαξε ο κρατικός μηχανισμός αφήνοντας στο έλεος της θεομηνίας τους κατοίκους της Μάνδρας και της Νέας Περάμου που βρέθηκαν στην δίνη της καταιγίδας.
  • Σε ένα αγώνα δρόμου για να κινητοποιήσουν όσο περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν έχουν επιδοθεί τα επιτελεία των δύο μονομάχων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιούν πλήθος τηλεφωνικών επαφών και συναντήσεων αναζητώντας συμμάχους στην προσπάθεια τους να ενισχύουν την εκλογική τους δυναμική.
  • Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Άτομα που συμμετείχαν στην πορεία κατέληξαν στην Πολυτεχνική Σχολή και άρχισαν να εκτοξεύουν κατά διαστήματα βόμβες μολότοφ, πέτρες, και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι τελευταίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία.
  • Επεισόδια στη Στουρνάρη και στη λεωφ. Αλεξάνδρας, με μια γυναίκα να τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατο από φωτοβολίδα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου προς την αμερικάνικη πρεσβεία από φορείς και συλλογικότητες. Σε δώδεκα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία.

Κόσμος

  • Αμερικανός δικαστής, εκνευρισμένος προφανώς με τις συνεχείς αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στις ΗΠΑ, προκάλεσε σάλο την Παρασκευή, γράφοντας στη σελίδα του στο Facebook ότι τα τελευταία 50 χρόνια έχει κοιμηθεί με 50 γυναίκες, σε μήνυμά του «εξ ονόματος όλων των ετεροφυλόφιλων ανδρών».
  • Η διπλωματία της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται η Σαουδική Αραβία, άφησε να εννοηθεί ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σάαντ αλ Χαρίρι, κρατείτο παρά τη θέλησή του στο Ριάντ.
  • Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Ζιμπάμπουε, με τις πιέσεις για απόσυρση του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε από την εξουσία να εντείνονται. Το κυβερνών κόμμα ZANU-PF ζήτησε την παραίτησή του, όπως και της συζύγου του Γκρέις, γεγονός που βάζει φρένο στις επιδιώξεις του 93χρονου ηγέτη για δημιουργία δυναστείας.
  • Ο ιμάμης που φέρεται ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων του περασμένου Αυγούστου στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς της Καταλονίας υπήρξε πληροφοριοδότης των ισπανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε σήμερα, Παρασκευή, από τη Βρετανία να κάνει περισσότερη δουλειά ώστε μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου να επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, εάν το Λονδίνο θέλει να περάσει στη δεύτερη φάση των συζητήσεων, δηλαδή τη μελλοντική εμπορική σχέση με τις Βρυξέλλες. Το μήνημα μετέφερε ο Τουσκ στη Μέι κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Κοινωνικής Συνόδου της ΕΕ.

Οικονομία

  • Σε άμεση προτεραιότητα θέτει η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) την εξέταση αιτήσεων επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής για τους πληγέντες από τις θεομηνίες ασφαλισμένους στη Δυτική Αττική και στη Σύμη.
  • Τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες παρέχονται διευκολύνσεις στους πολίτες σχετικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στις πληγείσες περιοχές της ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σύμης της ΠΕ Ρόδου της περιφέρειας Νότιου Αιγαίου υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
  • Η ανταλλαγή ομολόγων (swap), στην οποία προχώρησε η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, δεν έχει άμεση επίδραση στην αξιολόγηση του αξιόχρεου της από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δήλωση του οίκου.
  • Το ποσό με το οποίο θα επιχορηγείται η επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης σε εξαρτημένης εργασίας, ισούται με τις εργοδοτικές εισφορές ενός έτους (συμπεριλαμβάνονται οι εργοδοτικές εισφορές των μισθών του έτους, καθώς και αυτές των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας) αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.
  • Το σχέδιό της ΕΚΤ να αναγκάσει τις τράπεζες να σχηματίζουν περισσότερες προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους, υπερασπίσθηκε το μέλος του ΔΣ Γενς Βάιντμαν, λέγοντας ότι το υψηλό επίπεδο των δανείων αυτών εμποδίζει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος ασφάλισης των καταθέσεων.

Αθλητισμός

  • Με εντολή του ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα τροφίμων, νερού, ειδών καθημερινής ανάγκης, προκειμένου να τα διαθέσει άμεσα στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.
  • Η πρόταση της Nova (ύψους 30 εκ. ευρώ) στη σούπερ λίγκα, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.
  • Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε ότι κόντρα στην ΑΕΚ προσδοκεί εμφάνιση «όπως με τον Ολυμπιακό» και υπογράμμισε ότι «η νίκη σε ντέρμπι δίνει ανάσα και σε εμάς και στον κόσμο».
  • Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για τις απουσίες, τις… επιστροφές και το ματς της Λεωφόρου.
  • Χωρίς τον Τζόναταν Σίλβα θα παραταχθεί η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την Πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αριστερός μπακ των «λιονταριών» τραυματίστηκε σε ματς Κυπέλλου της ομάδας του στο αριστερό γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου