Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 2017

  • Στο κόκκινο η Αττική σήμερα και αύριο - Δεν υποχωρεί η κακοκαιρία - Κλιμάκιο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας μεταβαίνει στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ για να εκτιμήσει την κατάσταση - Το χρονικό των φονικών καταιγίδων
  • «Η σκέψη μας είναι κοντά στους συγγενείς και στα θύματα της σφοδρής κακοκαιρίας» έγραψε στο λογαριασμό της γερμανικής πρεσβείας στο Twitter o γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ.
  • Την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και τα συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Αττικής, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας
  • Το σταδιακό κλείσιμο των πυλών, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 20 Νοεμβρίου, θα γίνεται σε σταθμούς που πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ παρέχοντας διευκρινίσεις για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Πέμπτη, οι μετακινήσεις στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονικές κάρτες (ATH.ENA Card) και εισιτήρια (ATH.ENA Ticket), αφού το χάρτινο εισιτήριο αποτελεί παρελθόν.
  • Περίπου 100 πρόσφυγες που από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα aναχώρησαν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα και να ταξιδέψουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Ωστόσο, λίγο πριν τον Σιδηροδρομικό Σταθμό τους έφραξαν τον δρόμο κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Κόσμος

  • Ακόμη μια γυναίκα έσπασε τη σιωπή της την Τετάρτη και κατηγόρησε τον Ρόι Μουρ, υποψήφιο γερουσιαστή των ρεπουμπλικάνων στην Αλαμπάμα, ότι την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά πριν από περίπου 25 χρόνια, γράφει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος AL.com.
  • Ο φερόμενος ως εγκέφαλος μιας από τις χειρότερες σφαγές μεταναστών στην ιστορία του Μεξικού, η οποία πιστεύεται πως συνδεόταν με τον μακρόχρονο πόλεμο μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών, συνελήφθη την Πέμπτη κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διηύθυνε η ομοσπονδιακή αστυνομία.
  • Διπλή ψηφοφορία θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης επί των ανταγωνιστικών σχεδίων απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που έχουν καταρτίσει ΗΠΑ και Ρωσία για τη συνέχιση της διεθνούς έρευνας όσον αφορά τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.
  • Mπροστά σε απρόσμενες πολιτικές εξελίξεις βρίσκεται η Ζιμπάμπουε, με τον στρατό να προβαίνει σε καθοριστικούς για το μέλλον της χώρας ελιγμούς. Ύστερα από τέσσερις, περίπου, δεκαετίες τα βλέμματα στρέφονται στις ραγδαίες αλλαγές που εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα, ενώ οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα θέτουν στο επίκεντρο την έναρξη μιας νέας εποχής για την Ζιμπάμπουε.

Οικονομία

  • Κοινή πεποίθηση ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα της διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και αυτοί θα αρχίσουν στις 29 Νοεμβρίου, προέκυψε κατά την ευρεία διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συμβολαιογράφων, στο υπουργείο Οικονομικών. Ποια αιτήματα έκανε αποδεκτά η κυβέρνηση.
  • Την ύπαρξη ορίου στις καταθέσεις για τη διανομή του μερίσματος, το οποίο προσδιόρισε περίπου στα 9.000 ευρώ, προανήγγειλε ο Ευ.Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή. Επανάλαβε ότι το μέρισμα θα πιάσει μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης. Απαντώντας δε με δριμύτητα στις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για «καταστροφή» της μεσαίας τάξης, τόνισε ότι αυτό που έπνιξε τη μεσαία τάξη όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν τα χρήματα των Panama Papers.
  • Η κατάθεση στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου του νέου προϋπολογισμού και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου ήταν μεταξύ των θεμάτων που βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης των θεσμών με κυβερνητικά στελέχη. Στη τηλεδιάσκεψη που έγινε εν όψει της επανέναρξης των συζητήσεων στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου συμμετείχαν οι Ευ.Τσακαλώτος, Εφη Αχτσιόγλου, Δημ.Λιάκος και Φραγκίσκος Κουτεντάκης.
  • Υπό τις σημερινές συνθήκες, η φυγή εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού (brain drain) είναι δύσκολο να ανακοπεί χωρίς μόνιμη βελτίωση του κλίματος στην οικονομία και χωρίς ειδικές δράσεις, τόνισε ο διοικητης της ΤτΕ Γ.Στουρναρας, αποκαλύπτοντας ότι σωρευτικά, το διάστημα 2008-2013, 427.000 μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας έφυγαν από τη χώρα. Σύμφωνα με τον ιδιο, σημαντική πρωτοβουλία για την επιστροφή των νέων επιστημόνων είναι η ανάπτυξη κέντρων αριστείας.
  • Η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη, συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος αναβάλλεται για τη Δευτέρα με απόφαση του προέδρου της Βουλής μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, λόγω του εθνικού πένθους και της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε τη Δυτική Αττική. Η σημαία στο ελληνικό κοινοβούλιο θα κυματίζει μεσίστια.

Αθλητισμός

  • Με μία μακροσκελή ανακοίνωση οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού ρίχνουν «ταβανόπροκες» κατά της ΠΑΕ και προαναγγέλλουν συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν το ενωτικό 3ετές πλάνο σωτηρία του «PAO ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ». Ενδεικτικό της σκληρής γλώσσας είναι ότι χρεώνουν στην ΠΑΕ πως «…απροκάλυπτα φαίνεται να προσδοκάτε την οικονομική διάλυση της ομάδας» και επίσης ότι «…σαμποτάρετε τη διάθεση προσφοράς του Παναθηναϊκού κόσμου». Γι’ αυτό καλούν τη διοίκηση να αλλάξει ρότα, αφού παραθέτουν πρώτα μία σειρά από ερωτήματα.
  • «Σπίτι του» έστειλε τον Τζιαν Πιέρο Βεντούρα η Ομοσπονδία της Ιταλίας μετά τον αποκλεισμό-σοκ της «σκουάντρα ατζούρα» από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας από την Σουηδία.
  • Η ΑΕΚ προχωρά σε μια νέα εποχή στις Ακαδημίες της, με τον επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη και τους Άκη Ζήκο, Γιάννη Σαμαρά, να είναι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να το φέρουν εις πέρας. Την Τετάρτη, το όλο πλάνο παρουσιάστηκε στα Σπάτα με κάθε επισημότητα, με τους Ζήκο, Σαμαρά, να αναφέρονται στους στόχους για τα τμήματα υποδομής αλλά και στα βήματα που έχουν ήδη γίνει, μέχρι και σήμερα.
  • Ο Ντικ Άντβοκαατ δεν επανέφερε στην κανονικότητα την Εθνική Ολλανδίας στην τρίτη θητεία του, αλλά αποχωρεί με το παράσημο του πολυνίκη κόουτς. Η επικράτηση με 3-0 στο φιλικό παιχνίδι με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι (14/11) ήταν η 37η που κατέγραψε στο ενεργητικό του ο 70χρονος προπονητής στον πάγκο των «οράνιε» (1992-94, 2002-04, 2017) ξεπερνώντας τις 36 του Άγγλου Μπομπ Γκλέντερινγκ (1923-1940).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου