Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, 2017

Αραγε μετατώπιση "βάρους"?  «Φέτος ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία. Είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι το μέρισμα φέτος θα είναι 1,4 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσιο δηλαδή σε σχέση με πέρσι» τόνισε ο πρωθυπουργός σχετικά με την διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το υπερπλεόνασμα.
  • Αυτοκίνητα έπεσαν στο λιμάνι της Σύμης λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, λόγω του φαινομένου «Ευρυδίκη». Οι πληροφορίες αναφέρουν τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από ορμητικό χείμαρρο, ωστόσο  ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για 10 με 12 οχήματα.
  • Είκοσι μέρες , πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθούν στα κατεχόμενα «βουλευτικές εκλογές», ύστερα από ομόφωνη απόφαση της «βουλής» του καθεστώτος. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόταση «έκπληξη» από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) στον πρόεδρο του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου, Φικρί Τορός να κατέλθει υποψήφιος στην περιοχή της Κερύνειας.
  • «Όταν ένας πολιτικός μοιράζει λεφτά, δεν τα μοιράζει από την τσέπη του. Τα λεφτά που ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει σήμερα ο κ. Τσίπρας, είναι από την τσέπη εκείνων που πασχίζουν καθημερινά να πληρώσουν τους αβάσταχτους φόρους του. Γι΄αυτούς ούτε κουβέντα! Η εξόντωση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται συστηματικά» αναφέρει το Ποτάμι για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
  • «Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 700.000.000 ευρώ από τα 14,5 δισ. ευρώ που έχει υφαρπάξει από τους Έλληνες, γονατίζοντας τη μεσαία τάξη και κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους», αναφέρει η ΝΔ για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα.
  • Μεταβολές στον θεσμό των αδειών των κρατουμένων επιφέρει, μεταξύ άλλων, ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας, που είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Κόσμος

  • Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνησή της θα διατηρήσει τη δέσμευσή της να προστατέψει την Ευρώπη έπειτα από το Brexit, κατηγορώντας τη Ρωσία για στρατιωτική επιθετικότητα και παρεμβάσεις σε εκλογές.
  • Το Ιράν τηρεί τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμά του που είχε υπογράψει με τις μεγάλες δυνάμεις το 2015, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) η οποία δόθηκε την Δευτέρα στη δημοσιότητα.
  • Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ κάλεσε την Δευτέρα τον υποψήφιο του κόμματος στην Αλαμπάμα, τον Ρόι Μουρ, να αποχωρήσει από την κούρσα μετά τις καταγγελίες ότι επιχείρησε να αποπλανήσει μια 14χρονη πριν από δεκαετίες.
  • Σε τουλάχιστον 53 ανέρχονται οι άμαχοι που σκοτώθηκαν την Δευτέρα σε αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε μια αγορά, σε περιοχή στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Νωρίτερα, η ΜΚΟ είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 21 νεκρούς.
  • Τον όρο fake news υιοθετεί και η Ισπανία, η οποία μιλά για ανάμιξη Ρωσίας και Βενεζουέλας στο καταλανικό ζήτημα. Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών της χώρας δήλωσαν ότι Ρώσοι βρίσκονται πίσω από μηνύματα αποσχιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το 30% των ύποπτων λογαριασμών να συνδέονται με τη Βενεζουέλα. Οι δύο υπουργοί έκαναν λόγο για ρωσικές δημόσιες και ιδιωτικές ομάδες που στοχεύουν στην καθιέρωση της αστάθειας ανά την Ευρώπη.

Οικονομία

  • Για αντιθεσμική πρακτική που «παραπέμπει σε πολιτεύματα άλλου είδους», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για το διάγγελμα σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, εστιάζοντας την έντονη κριτική του στο ότι δεν είχε ενημερωθεί προηγουμένως η Βουλή. Πρόσθεσε δε ότι ο Αλ.Τσίπρας άδειασε με αυτόν τον τρόπο και τον υπουργό Οικονομικών. Απαντώντας ο Ευ.Τσακαλωτος χαρακτήρισε υπερβολική την τοποθέτηση του κ. Δένδια.
  • «Ισορροπημένο» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, το οποίο ψηφίζεται αύριο, Τρίτη, ο Ευ.Τσακαλώτος. «Προσπαθεί να ρυθμίσει τα θέματα των Vlt's και θα φέρει μεγάλα έσοδα για το κράτος το 2018, ακόμα περισσότερα το 2019 και το 2020, ενώ θα δημιουργήσει και τις συνθήκες να μειωθεί ο παράνομος τζόγος» είπε. Ενημέρωσε δε την Ολομέλεια ότι αύριο πρόκειται να δοθεί στην διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα καζίνο.
  • Τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας επαινεί σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς οι πιστωτές αρχίζουν να προετοιμάζονται για μια συζήτηση σχετικά με το πώς θα ήταν το μεταμνημονιακό τοπίο για την υπερχρεωμένη χώρα, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
  • «Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φ.Γεννηματά, σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα. Η κυβέρνηση αντί να μοιράζει προεκλογικούς μποναμάδες με μια πολιτική «μαυρογιαλουρισμού», θα έπρεπε να βρει τρόπους να ενισχύσει την πραγματική οικονομία, τονίζει ο Ν.Ανδρουλάκης. Η εκτεταμένη φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ετήσια εφάπαξ «φιλανθρωπία» από ένα μέρισμα συσσωρευμένο με τον πιο σκληρό και αντικοινωνικό τρόπο αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.
  • «Τη στιγμή που η κυβέρνηση προετοιμάζει νέο γύρο αντιλαϊκών προαπαιτουμένων, τσακίζει και τα τελευταία προνοιακά επιδόματα, φέρνει στη Βουλή ένα προϋπολογισμό φοροληστείας, εγκαινιάζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών, ενώ βάζει στο στόχαστρο πιο αποφασιστικά ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία, οι βραδινές εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, για να μοιράσει κοινωνικά μερίσματα από το πλεόνασμα φτώχειας του ελληνικού λαού, μόνο ως ωμή και ξεδιάντροπη προπαγάνδα μπορούν να εκληφθούν», αναφέρεται σε σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Αθλητισμός

  • Στην γειτονική Τουρκία απολάμβανε τιμές... Κυβερνητικές. Για τους φίλους της –κυπελλούχου- Κόνιασπορ δεν ήταν μόνο ένας από τους αγαπημένους της κερκίδας, αλλά ο ίδιος ο «υπουργός της άμυνας», όπως με σεβασμό τον αποκαλούσαν. Ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς της SÜPER LIG την τελευταία τριετία (101 συμ, 12 γκολ).
  • Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν σήμερα την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και το νέο πρόβλημα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη «ακούει» στο όνομα του Κουρμπέλη.
  • Το παιγνίδι κόντρα στην Κροατία δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει να δούμε κάτι άλλο, δηλαδή αν πρέπει ή δεν πρέπει να μείνει ο Μίκαελ Σκίμπε.
  • Ο Σουηδός χαφ αποκάλυψε πως ήδη γίνονται επαφές με την Ένωση για την ανανέωση του συμβολαίου του, όμως άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
  • Τη βεβαιότητά του πως θα παραμείνει στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κροατία, ο Μίκαελ Σκίμπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου