Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, 2017

  • «Χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου προοδευτικού φορέα.
  • Η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο προοδευτικό φορέα, επισήμανε ότι οι πολίτες με τη συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν και έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και τη χώρα.
  • Υπόθεση... ΠΑΣΟΚ θα είναι ο β' γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της α' Κυριακής. Η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό που την φέρνει πρώτη με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Νίκο Ανδρουλάκη. Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή, με 210.264 πολίτες να στηρίζουν το νέο εγχείρημα του χώρου. Συνεχής Ενημέρωση
  • «Νίκησε η Παράταξη» δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, επισημαίνοντας ότι «οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας».
  • «Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την νίκη της αλλά και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση», δίνει και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος τονίζει πως «ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις».

Κόσμος

  • Ο απολογισμός του σεισμού των 7,3 Ρίχτερ ο οποίος συγκλόνισε την Κυριακή περιοχές κοντά στα σύνορα Ιράν-Ιράκ αυξήθηκε σε τουλάχιστον 129 νεκρούς στην ιρανική πλευρά, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση που μετέδωσε η δημόσια ιρανική ραδιοφωνία και τηλεόραση IRIB.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ελπίζει ότι ο Σάαντ αλ Χαρίρι, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα από τη Σαουδική Αραβία την παραίτησή του από το αξίωμα του πρωθυπουργού του Λιβάνου, θα επιστρέψει στη Βηρυτό «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».
  • Είκοσι οκτώ πτώματα με τραύματα από σφαίρες και σημάδια από βασανιστήρια βρέθηκαν το Σάββατο σε περιοχή δυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, όπου το τελευταίο διάστημα είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων ομάδων, γνωστοποίησε λιβυκή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • «Πολύ σύντομα θα επιστρέψω στη χώρα μου», διαβεβαίωσε σήμερα ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι «ελεύθερος» στη Σαουδική Αραβία.
  • Ο απερχόμενος πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, επικράτησε, εξασφαλίζοντας μια δεύτερη θητεία έναντι του αντιπάλου του Μάριαν Σάρετς, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που σηματοδοτήθηκε από τα υψηλά ποσοστά αποχής, σύμφωνα με τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα.

Οικονομία

  • Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς την Ινδία ύψους 2,7% (από 10,6% το 2015) σημειώθηκε το 2016 και ταυτόχρονη αύξηση των ινδικών εξαγωγών προς τη χώρα μας ύψους 4,3% (από μείωση -11,8% το 2015).
  • Στο σύστημα που έχουν χτίσει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για την απόλυτη προστασία των πλουσίων από το θεσμικό πλαίσιο οφείλεται η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.
  • Μπορεί η διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων από τα περίφημα «Panama Papers» έως τα σημερινά «Paradise Papers», να αποκαλύπτουν ορισμένα από τα μυστικά του κόσμου των offshore, εντούτοις κοινός τόπος είναι πως οι πλούσιοι αυτού του κόσμου έχουν «κρυμμένα» σε φορολογικούς παραδείσους μέρος του πλούτου τους.
  • Οι προεκλογικές του υποσχέσεις περί θεαματικής μείωσης των εταιρικών φόρων και άλλων φιλικών προς το επιχειρείν μέτρων μπορεί ακόμα να μην έχουν ακόμα εκπληρωθεί – και άλλα νομοθετήματα, άλλωστε, μεταξύ των οποίων και η ανατροπή του Obamacare, έχουν «κολλήσει» επειδή δεν τα εγκρίνουν ούτε οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές και γερουσιαστές.
  • Λιγότερες από 100.000 συντάξεις απομένουν να αποδοθούν σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο που έκανε λόγο για υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε από το υπουργείο. Ακόμη τόνισε ότι ο ΕΦΚΑ παρουσίασε πλεόνασμα πολλών εκατομμυρίων τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τον εξορθολογισμό και την σωστή διαχείριση που έχει επέλθει στον νεοσύστατο οργανισμό.

Αθλητισμός

  • Με ψηλά το κεφάλι αποκλείστηκε η Εθνική Ελλάδας από τα πλέι οφ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε πολύ πάθος απέναντι στην Κροατία και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, σε αντίθεση με τον αγώνα στο Ζάγκρεμπ. Το τελικό 0-0, με συνδυασμό την ήττα με 4-1 στον πρώτο αγώνα έδωσαν την πρόκριση στους Κροάτες.
  • Την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πανηγύρισε η Ελβετία. Οι παίκτες του Πέτκοβιτς παραχώρησαν λευκή ισοπαλία (0-0) στην Βόρειο Ιρλανδία και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη με 1-0 πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο.
  • Μετά την αποπομπή του Γιώργου Παράσχου και το μεταβατικό στάδιο με τον υπηρεσιακό τεχνικό Νίκο Μαναρώλη, ο Πλατανιάς ανακοίνωσε την πρόσληψη του προπονητή Χοσέ Μάνουελ Ρόκα. Η συμφωνία έχει ισχύ μέχρι το τέλος της περιόδου με τον Ισπανός κόουτς να επιστρέφει στη Super League δύο χρόνια μετά το διαζύγιο του με τον Πανθρακικό.
  • Με πολλές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα στο Ζάγκρεμπ παρατάσσει την Εθνική ο Μίχαελ Σκίμπε. Στην άμυνα ξεκινούν οι Τοροσίδης, Μανωλάς και Ρέτσος, στο κέντρο ο Ταχτσίδης και στα χαφ οι Μπακασέτας και Χριστοδουλόπουλος, οι οποίοι δεν βρίσκονταν στο αρχικό σχήμα του πρώτου αγώνα. Η Ελλάδα αναζητά ένα... θαύμα απέναντι στην Κροατία, η οποία κέρδισε με 4-1 στο πρώτο ματς, ενώ έχει στην αρχική ενδεκάδα της και τον Μάντζουκιτς που απουσίασε από το ματς του Ζάγκρεμπ.
  • Μεγάλη ένταση φαίνεται πως υπήρξε κατά το φιλικό της ΑΕΚ με την Τσουκαρίτσκι στα Σπάτα, την Πέμπτη, με πρωταγωνιστές τον Μανόλο Χιμένεθ και τον Ογκνιέν Βράνιες! Όπως αναφέρουν Μέσα της Σερβίας ο στόπερ της Ένωσης επιτέθηκε φραστικά στον προπονητή του και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, όταν ο τελευταίος τον αντικατέστησε μετά… παρατηρήσεων, λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του εν λόγω φιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου