Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, 2017

  • Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (πριν τις 22:00) στην συμβολή των οδών Ευτυχίδου και Βρυάξιδος στο Παγκράτι. Δύο άνδρες ένας έλληνας και ένας αλβανός, νεαρής ηλικίας και οι δύο, πυροβολήθηκαν μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο. Τα θύματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, εν ζωή. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 
  • Νεκρός ανασύρθηκε από το ΙΧ αυτοκίνητό του ένας 55χρονος άνδρας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, στην περιοχή Περιβόλι προς Σάντα Μπάρμπαρα, στη νότια Κέρκυρα, παρασύρθηκε από ρέμα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά του, που μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών κατάφεραν να σωθούν.
  • Δριμεία κριτική στον Κ.Μητσοτάκη άσκησε ο Δ.Τζανακόπουλος, με αφορμή και το ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό ο πρόεδρος της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής, την οποία πάντως -όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- θα «καλωσόριζε» η κυβέρνηση. Ο ίδιος μίλησε για αυτοκαταστροφικές τάσεις του προέδρου της ΝΔ, ενώ απέδωσε όλες τις τελευταίες κινήσεις του Κ.Μητσοτάκη στο «πολιτικό αδιέξοδο» που έχει φθάσει.
  • Φωτογραφίες από την προσφυγική κρίση, μεταξύ αυτών και εκείνη, για την οποία βραβεύτηκε με το Pulitzer παρουσίασε ο φωτογράφος Αλέξανδρος Αβραμίδης, ενώ μίλησε για εκείνες τις στιγμές και για το πώς τις βίωσε. Περιέγραψε τις ημέρες που οι συνοριακές δυνάμεις της FYROM μπλόκαραν τις ροές των προσφύγων στο ύψος της Ειδομένης. «Αφού γίνεται το stop, παρατάσσονται τα ΜΑΤ, δεν αφήνουν κανένα να περάσει και επί τρεις μέρες ο κόσμος συνέχιζε να έρχεται. Έμοιαζε, σα να βάζεις σε ένα ρυάκι, ένα φράγμα και ο κόσμος να έρχεται και να επεκτείνεται όλο και πιο πολύ».
  • Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν οι συμμετοχές για τον φετινό Μαραθώνιο που διεξάγεται αύριο, Κυριακή. Πάνω από 51.000 δρομείς συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες που περιλαμβάνει ο 35ος Μαραθώνιος Αθηνών, με 18.500 δρομείς να έχουν δηλώσει συμμετοχή στον «Αυθεντικό» Μαραθώνιο. Η πόλη έχει γεμίσει αθλητές και απλούς πολίτες που ήρθαν από κάθε γωνία του κόσμου να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της Αθήνας, που αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για ανάδειξη της ιστορίας της, του πολιτισμού της και της φιλοξενίας της.

Κόσμος

  • Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέκτησε, αποσπώντας από τις κυβερνητικές δυνάμεις, τον πλήρη έλεγχο της Μπουκάμαλ, μιας στρατηγικής σημασίας πόλη στην ανατολική Συρία, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, έγινε σήμερα γνωστό από τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
  • Πορεία κατά του οργανωμένου εγκλήματος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης Όστια, στην οποία την περασμένη Τρίτη ο Ρομπέρτο Σπάντα τραυμάτισε με κουτουλιά δημοσιογράφο και οπερατέρ της δημόσιας τηλεόρασης Rai. Μέλη της οικογένειας Σπάντα έχουν καταδικασθεί για απόσπαση χρημάτων με εκβιασμό από εμπόρους, και σύμφωνα με τον Τύπο φέρονται να χρησιμοποιούν μαφιόζικές μεθόδους.
  • Η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου κατηγόρησε τον πρώην καταλανό ηγέτη ότι οδήγησε την περιοχή «στην καταστροφή». Τουλάχιστον 750.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη δημοτική αστυνομία, κατέκλυσαν το Σάββατο μία από τις κεντρικές λεωφόρους της Βαρκελώνης ζητώντας την αποφυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών.
  • Σάλος προκλήθηκε στην Ινδονησία όταν υπεύθυνοι μουσείου κέρινων ομοιωμάτων παρουσίασαν ως ένα από τα καινούργια τους εκθέματα τον... Αδόλφο Χίτλερ μπροστά από το κολαστήριο του Άουσβιτς. Η ιδέα του Μουσείου De Mata έφερε δυσάρεστα συναισθήματα, με εβραϊκές οργανώσεις να χαρακτηρίζουν το έκθεμα «αρρωστημένο».
  • Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον επισκέφθηκε, λίγο μετά την άφιξή του στο Ανόι, τα κρατητήρια όπου φυλακίστηκαν αμερικανοί στρατιώτες την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ, ανάμεσά τους ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην περιοδεία του στην Ασία, ήθελε να επισκεφθεί την φυλακή Χοά Λο, γνωστή με το προσωνύμιο «Ανόι Χίλτον».

Οικονομία

  • Λιγότερες από 100.000 συντάξεις απομένουν να αποδοθούν σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο που έκανε λόγο για υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε από το υπουργείο. Ακόμη τόνισε ότι ο ΕΦΚΑ παρουσίασε πλεόνασμα πολλών εκατομμυρίων τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τον εξορθολογισμό και την σωστή διαχείριση που έχει επέλθει στον νεοσύστατο οργανισμό.
  • Καμία απόδειξη δεν θα αναγνωρίζεται από την εφορία για το χτίσιμο του αφορολόγητου μισθωτών και συνταξιούχων αν τα χρήματα της συναλλαγής μέσω πιστωτικών καρτών ή μέσω μεταφοράς ποσού από λογαριασμό σε λογαριασμό δεν καταλήγουν στον επαγγελματικό λογαριασμό που υποχρεούνται πλέον να δηλώσουν στην εφορία επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
  • Εφικτή κρίνει τη συμμετοχή εταιρειών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στο market test για την πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, κ. Μάρος Σέφκοβιτς.
  • Αρνητικό κατά 98.420 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Αντίθετα σε επίπεδο δεκαμήνου Ιανουαρίου - Οκτωβρίου το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 167.451 νέες θέσεις εργασίας.
  • Αιχμές για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την επενδυτική της δραστηριότητα αφήνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg που αναφέρεται στο «πάγωμα» σημαντικών επενδύσεων τη στιγμή που απαιτούνται χρήματα «για την ανάκαμψη της οικονομίας». Συγκεκριμένα το δημοσίευμα μιλά για τα δύο μεγάλα έργα, συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ, που προσέκρουσαν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και διενέξεις.

Αθλητισμός

  • H εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία για τον αγώνα ρεβάνς με την Κροατία (12/11, 21:45), με την προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά. Ο Μίχαελ Σκίμπε έχει πλέον στη διάθεσή του όλους τους διεθνείς, του Τοροσίδη συμπεριλαμβανόμενου, που αν και δεν βρίσκεται στο 100% της φυσικής κατάστασής του τέθηκε στη διάθεση του Γερμανού εκλέκτορα.
  • Την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Ρωσία πανηγύρισε το Μαρόκο, 20 χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή. Στον «τελικό» των προκριματικών της αφρικανικής ζώνης του τρίτου ομίλου επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Ακτής Ελεφαντοστού και πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ. Στον Α΄ όμιλο η Τυνησία με το «χρυσό» 0-0 εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα γήπεδα της Ρωσίας. Οι Τυνήσιοι αντιμετώπιζαν εντός έδρας την Λιβύη και ήθελαν έστω ισοπαλία για να προκριθούν, κάτι το οποίο το κατάφεραν σχετικά εύκολα.
  • Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν από τους λίγους διασωθέντες παίκτες της Εθνικής ομάδας στο Ζάγκρεμπ και το Σάββατο έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα μέσω Facebook, εν όψει της ρεβάνς με τους Κροάτες. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός τόνισε πως οι παίκτες της Εθνικής πρέπει να δώσουν τα πάντα την Κυριακή το βράδυ στο Φάληρο για να κερδίσουν το σεβασμό. «Να παλέψουμε σαν Έλληνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο στόπερ της Ντόρτμουντ.
  • Ο Βασίλης Τοροσίδης δεν πετάει στα σύννεφα, ούτε θεωρεί εύκολη την ανατροπή του 1-4, όμως εκτιμά ότι οι συμπαίκτες του θα δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους για να πετύχουν «το ακατόρθωτο», όπως σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου.
  • Δεν είχε και πολλά να πει ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αγώνα ρεβάνς με την Κροατία την Κυριακή (21:45). Ο Γερμανός εκλέκτορας ήταν λιγομίλητος και σε κάθε περίπτωση κάθε άλλο παρά ευδιάθετος, φροντίζοντας να τελειώσει την τοποθέτησή του σε χρόνο ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου