Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2017

  • Την ανησυχία των ΗΠΑ για την 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Κάτι συνέβη στην Ελλάδα που μας προκάλεσε τρομερή ανησυχία. Και αυτό είναι ότι η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη», ανέφερε η εκπρόσωπος, Χέδερ Νάουερτ.
  • Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 58χρονου, ο οποίος συνελήφθη, για ανθρωποκτονία της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη. «Της έβγαλα το μαχαίρι, άρχισε να με τραβάει και να χτυπιόμαστε. Χωρίς να καταλάβω πως κι ενώ παλεύαμε, τη χτύπησα με το μαχαίρι, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες φορές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του στον ανακριτή ο καθ' ομολογία δολοφόνος.
  • Πέθανε την Πέμπτη στο Παρίσι σε ηλικία 75 ετών ο Κώστας Βεργόπουλος, σπουδαίος οικονομολόγος, διανοητής και συγγραφέας. Ο θάνατός του επήλθε από αιμάτωμα στο κεφάλι έπειτα από σύντομη νοσηλεία.
  • Δριμεία κριτική ασκούν πηγές της κυβέρνησης στη ΝΔ, κατηγορώντας τη ότι «έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε ένα κρεσέντο διασποράς ψευδών ειδήσεων, φαιάς προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας». Νωρίτερα, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή για ψεύδη, σχετικά με τα όσα υποστήριξε για τον νόμο με βάση τον οποίο δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα.
  • Τραγικό τέλος βρήκε ένα 12χρονος Ρομά όταν παρασύρθηκε από τρένο, το απόγευμα της Πέμπτης, στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος επικοινώνησε με παράγοντες της κοινότητας ΡΟΜ που κατοικούν στη περιοχή για να εκφράσει τη θλίψη του για το περιστατικό αλλά και για να ενημερωθεί αναλυτικά για τις συνθήκες του δυστυχήματος. «Έχουμε ζητήσει μέτρα και ενέργειες που θα ελαχιστοποιούν τους κινδύνους», διαμήνυσε.

Κόσμος

  • Στελέχη και κοινοβουλευτικοί των ρεπουμπλικάνων απαίτησαν από τον υποψήφιο του κόμματος για τη Γερουσία στην Πολιτεία Αλαμπάμα, τον υπερσυντηρητικό δικαστή και ήρωα της χριστιανικής δεξιάς Ρόι Μουρ, να αποσυρθεί από την κούρσα, μετά το εκρηκτικό δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο είχε επαφές με τουλάχιστον μία έφηβη το 1979.
  • Σημαντικά έχει περιοριστεί η στήριξη των Γερμανών στην προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης «Τζαμάικα» (CDU/CSU, FDP, Πρασίνων), τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών των κομμάτων. Επιπλέον, η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά της των τελευταίων 11 ετών.
  • Η Σαουδική Αραβία κάλεσε την Πέμπτη τους υπηκόους της που βρίσκονται στον Λίβανο να φύγουν «το συντομότερο δυνατό» από τη χώρα, λίγες μόλις ημέρες μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι.
  • H κινεζική εταιρεία CASC (China Aviation Suppliers Holding Company) υπέγραψε την Πέμπτη συμφωνία με την αμερικανική Boeing για την αγορά 300 αεροσκαφών της, αξίας μεγαλύτερης των 37 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τη Boeing, η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο της αμερικανικής εμπορικής αποστολής στην Κίνα και περιλαμβάνει παραγγελίες και δεσμεύσεις για 300 αεροσκάφη με έναν και δύο διαδρόμους των μοντέλων 737,787 και 777.
  • Η θέση του επικεφαλής του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ (KAS), της δεξαμενής σκέψης που πρόσκειται στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), προκαλεί ένα ακόμη πρόβλημα στην Καγκελάριο Μέρκελ, ενόψει του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Το γεγονός ότι ο πιθανότερος κυβερνητικός συνασπισμός θα περιλαμβάνει τέσσερα κόμματα, περιορίζει αναγκαστικά και τον αριθμό των θέσεων που έχει στη διάθεσή της η Μέρκελ.

Οικονομία

  • Η Διαιτησία είναι το ασφαλές όχημα μέσα από το οποίο θα αποσαφηνιστούν τα προβλήματα που εκπορεύονται από την πρώτη σύμβαση του 2006, που έχει το Δημόσιο με την Eldorado, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Όπως τόνισε, η διαιτησία ξεκίνησε προ δεκαημέρου, θα ολοκληρωθεί πιθανότατα σε τρεις μήνες και θα αποσαφηνίσει τα δύο επίμαχα θέματα της σύμβασης: την καθετοποίηση της δραστηριότητας και τα περιβαλλοντικά θέματα.
  • Η λύση για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα βρεθεί σχετικά γρήγορα, καθώς είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί γρήγορα η γ' αξιολόγηση, τόνισε με νόημα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μ.Σέφκοβιτς. Οι διαπραγματεύσεις για το θέμα διεξάγονται από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, με βάση τη σχετική απόφαση του Ευρωδικαστηρίου είπε, και πρόσθεσε ότι τις εξελίξεις στο θέμα θα συζητήσει και με τον Αλ.Τσίπρα. Τι είπε για αγωγούς, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και τι πρότεινε για την απανθρακοποίηση της οικονομίας.
  • Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μετά το τέλος του προγράμματος, «μέσα στο επόμενο έτος», αποτελεί προτεραιότητα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, που μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο αναφέρθηκε στις πολλές μεταρρυθμίσεις που έκανε η Ελλάδα στον τομέα αυτό. Παραδέχτηκε ότι η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, προσθέτοντας όμως ότι υπάρχει σαφής βελτίωση.
  • Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων προκειμένου να ενημερωθούν για τις προτάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους πλειστηριασμούς αποφάσισε σε συνεδρίασή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών -Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Η ημερομηνία της συνέλευσης δεν έχει οριστεί, ωστόσο αυτό θα γίνει άμεσα και θα εξεταστεί και ενδεχόμενη αναστολή της εξαγγελθείσας αποχής από τους πλειστηριασμούς.
  • «Τα τελευταία χρόνια κάνουν παρέλαση οι εισαγωγές πτηνών στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Πίνδος, Α.Δημητρίου σε συνέδριο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Όπως είπε, ενώ προ δεκαετίας άνω του 90% της ζήτησης καλυπτόταν από την ελληνική παραγωγή, σήμερα «το 25% των πουλερικών που τρώνε οι καταναλωτές είναι εισαγόμενα». Αναλύοντας δε τις αιτίες για το φαινόμενο αυτό προειδοποίησε ότι αν δεν αναληφθεί δράση από τους εμπλεκόμενους φορείς, «θα πάμε ακόμη χειρότερα».

Αθλητισμός

  • Σκληρή ήταν η απάντηση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ καλεί τους βουλευτές των ΑΝΕΛ να πάρουν θέση στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα τους, το οποίο «προσβάλλει και προκαλεί για μια ακόμα φορά τον κόσμο του Ολυμπιακού», όπως αναφέρεται στην ανάρτηση των Πειραιωτών στην σελίδα της ομάδας στο facebook.
  • Η Εθνική ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη της περίστασης, ηττήθηκε με το βαρύ 4-1 από την Κροατία στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ και, ουσιαστικά, χρειάζεται ένα θαύμα για να καταφέρει να κερδίσει μια θέση στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, το καλοκαίρι του 2018. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου (21:45) στο «Γ. Καραϊσκάκης».
  • Εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (προεξάρχοντος του Λιονέλ Μέσι) παρουσίασαν την μπάλα του Μουντιάλ 2018 η οποία κυλάει… 48 χρόνια πίσω γυρίζοντας τις θύμησες στο 1970. Επιστροφή στο μέλλον δηλαδή. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στη Ρωσία και πέραν του Αργεντινού σούπερ σταρ λάμπρυναν την εκδήλωση της Adidas οι Ζινεντίν Ζιντάν, Τσάμπι Αλόνσο, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Λούκας Ποντόλσκι και Κακά.
  • Στη συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε, την παραμονή του ματς με τον Ολυμπιακό στην Αθήνα, ο Ισπανός τεχνικός της Μπαρτσελόνα δέχθηκε μια “περίεργη” ερώτηση. Αφορμή ήταν η επίσκεψη του Νεϊμάρ στο προπονητικό κέντρο των “μπλαουγκράνα” και το ερώτημα προκάλεσε το μειδίαμα του πρώην κόουτς του Ολυμπιακού.
  • Επιταγή του Παναθηναϊκού για οφειλή 120.000 ευρώ σφράγισε ο Γιάννης Αναστασίου με συνέπεια να μπλοκάρει τον λογαριασμό της ΠΑΕ η οποία διατρέχει επιπλέον και κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπη με νέα αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου