Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Δεν υπήρχαν μόνο χαμόγελα στο Rose Garden: Η αμήχανη στιγμή Τραμπ - Τσίπρα στον Λευκό Οίκο


Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, 2017


TSIPRAS TRUMP
Σίγουρα η συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ δεν είχε μόνο χαμόγελα στον Rose Garden. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων τέθηκε μια ερώτηση στον Έλληνα πρωθυπουργό που σίγουρα τον έφερε σε δύσκολη θέση. 

Η ερώτηση ήταν η εξής: Σε παλαιότερη δήλωσή του είχε πει για το ενδεχόμενο εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ «μακάρι να μην το δούμε αυτό το κακό». Τώρα άλλαξε γνώμη;
Με διπλωματικό τρόπο, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «διαπίστωσα από τη συζήτηση ότι ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά είναι για το καλό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συνάντηση ήταν γόνιμη. Μπορούμε να ξεπεράσουμε όποιες διαφορές. Προσβλέπω σε ουσιαστική συνεργασία. Είμαι πολύ αισιόδοξος».
Βέβαια, της απάντησης Τσίπρα είχε προηγηθεί το σχόλιο του Τραμπ: «Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν τη συνάντηση».
Μετά την απάντηση Τσίπρα, ο Τραμπ πήρε τον λόγο και είπε: «Υπήρχαν μία σειρά χωρών που ήταν αγχωμένες. Ο λόγος της ανησυχίας τους ήταν ότι εμείς δεν είχαμε επιτρέψει να επεκτείνουν τις σχέσεις τους. Υπάρχουν κάποιες χώρες και συναισθήματα ηγετών. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι ΗΠΑ αντικείμενο εκμετάλλευσης».
Την αμήχανη αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού σε αυτά τα σχόλια, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους ξένους δημοσιογράφους.  

Πηγή: HuffpostΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου