Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

«Σε δεινή κατάσταση η οικονομία της Βόρειας Κορέας» του "rocket man"

Ο Βορειοκορεάτης Ρι Γιονγκ Χο έχει αυτομολήσει στη Δύση από το 2014.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η οικονομία της Βόρειας Κορέας είναι τόσο εύθραυστη, ώστε ίσως δεν αντέξει για πολύ στις κυρώσεις από τα Ηνωμένα Εθνη, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Η Κίνα, εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας, ανησυχεί επειδή η Πιονγιάνγκ δεν μεταρρυθμίζει την οικονομία της. Σε αυτές τις εκτιμήσεις προέβη χθες ο Βορειοκορεάτης Ρι Γιονγκ Χο, πρώην αξιωματούχος στο οικονομικό επιτελείο του καθεστώτος Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος έχει αυτομολήσει στη Δύση από το 2014 και ζει στην Ουάσιγκτον με την οικογένειά του.
Μιλώντας, μέσω μεταφραστή, στην ασιατική κοινότητα της Νέας Υόρκης, ο Ρι Γιονγκ Χο τόνισε ότι «δεν υπάρχουν αρκετά τρόφιμα» στη Βόρεια Κορέα και οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών έχουν «μπλοκάρει εντελώς» το εμπόριο, εξαναγκάζοντας την κυβέρνηση να στείλει δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι τα περισσότερα νοικοκυριά της Βόρειας Κορέας δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στην πρωτεύουσα της χώρας η παροχή ρεύματος διαρκεί μόνον τρεις με τέσσερις ώρες την ημέρα. Περιέγραψε ότι τη χώρα του βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και αναφέρθηκε ειδικότερα στο γεγονός ότι η Κίνα «ανησυχεί ιδιαιτέρως» επειδή το κράτος-παρίας με το οποίο συνεργάζεται «εκλιπαρεί» διαρκώς τη βοήθειά της για τρόφιμα, αντί να μεταρρυθμίσει την οικονομία του. Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της βορειοκορεατικής ηγεσίας να προσεγγίσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Απεδείχθη όμως, όπως τόνισε ο Ρι Γιονγκ Χο, ότι η διπλωματία «δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση όσο είχε αρχικά θεωρηθεί».
Τελευταία αποστολή τού εν λόγω αξιωματούχου ήταν στην Κίνα, όπου συμμετείχε στη διοίκηση του λεγόμενου «Γραφείου 39», μυστικής οργάνωσης υπεύθυνης για την άντληση κεφαλαίων για λογαριασμό της οικογένειας του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ. Του είχαν, άλλωστε, απονεμηθεί οι ανώτεροι τίτλοι από την Πιονγιάνγκ. Μεσολάβησε, όμως, σειρά διωγμών και, τελικά, διέφυγε στη Δύση το 2014. Σύμφωνα πάντα με τον Ρι, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει θιχθεί για το γεγονός ότι δεν έχει ποτέ συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.
Ο Ρι υποστηρίζει ότι σε συνάντησή του με αξιωματούχους της Νότιας Κορέας ο Βορειοκορεάτης ηγέτης χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον Κινέζο πρόεδρο και τους Κινέζους γενικότερα, και επισημαίνει πως στην Πιονγιάνγκ επικρατεί ανησυχία για το ενδεχόμενο το Πεκίνο να «προδώσει» τη Βόρεια Κορέα. Συμπεραίνει έτσι ότι η Βόρεια Κορέα έχει πρωταρχικό σκοπό της να οικοδομήσει σχέσεις με τις ΗΠΑ. Δεν παρέλειψε, άλλωστε, να αναφερθεί στην ανταλλαγή φραστικών πυρών ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη και τον Αμερικανό πρόεδρο, την οποία και χαρακτήρισε «λογομαχία ανάμεσα σε έναν ενήλικο και ένα παιδί».
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου