Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2017

  • Με καθαρούς μηνιαίους μισθούς κάτω των 800 ευρώ αμείβονται περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ενώ σχεδόν 1.200.000 συνταξιούχοι ζουν με κύρια σύνταξη κάτω από 500 ευρώ. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει διαμορφώσει μισθούς και συντάξεις Βαλκανίων.
  • Ο κύβος ερρίφθη. Δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν στην Κεντροαριστερά εν όψει της εκλογής ηγεσίας του νέου φορέα.
  • Με αφορμή την 5η Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ διοργανώνουν την Πέμπτη, στις 18:00, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στην Αθήνα και παράλληλα, καλούν τους εκπαιδευτικούς της χώρας να συμμετέχουν μαζικά στις ανάλογες συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.
  • Επίσημη επίσκεψη στην Κροατία πραγματοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα και η Ιταλία συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από πίεση. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να συνεχιστούν οι μετεγκαταστάσεις» δήλωσε. «Περισσότερο ισχυρή Σένγκεν σημαίνει περισσότερο ενιαία και συνεκτική Σένγκεν» πρόσθεσε.
  • «Χωρίς αλλαγή και αποκέντρωση στην αυτοδιοίκηση, δε μπορεί να αλλάξει το μοντέλο της χώρας» τόνισε η πρόεδρος του «Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», Άννα Διαμαντοπούλου, κλείνοντας την ημερίδα με θέμα «Προοδευτικές πολιτικές για τις πόλεις του σήμερα και αύριο».

Κόσμος

  • Η σύντροφος του ενόπλου ο οποίος σκότωσε 59 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 500 και πλέον πριν στρέψει ένα από τα όπλα του στον εαυτό του στο Λας Βέγκας αγνοούσε πως ο Στίβεν Πάντοκ σχεδίαζε να προχωρήσει στη σφαγή, σύμφωνα με δήλωσή της που διάβασε την Τετάρτη ενώπιον δημοσιογράφων ο δικηγόρος της Μάθιου Λόμπαρντ στο Λος Αντζελες.
  • Η σορός του τελευταίου θύματος του καταστροφικού σεισμού των 7,1 Ρίχτερ που έπληξε το Μεξικό στις 19 Σεπτεμβρίου ανασύρθηκε από τα συντρίμμια κτιρίου στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.
  • Να ανακαλέσει την άδεια παραμονής στο Βέλγιο του ιμάμη του Μεγάλου Τεμένους των Βρυξελλών αποφάσισε ο Βέλγος υπουργός Τέο Φράνκεν με το αιτιολογικό ότι συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια λόγω των θεωρούμενων ως φιλο-τζιχαντιστικών απόψεών του.
  • Στη Μόσχα έφτασε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπεν Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Σαουδάραβα μονάρχη στη Ρωσία, την οποία τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν «ιστορική», καθώς υπάρχουν πολλές προσδοκίες στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας των δύο αυτών χωρών που είναι και οι μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
  • Η Καταλονία ενδέχεται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της την προσεχή Δευτέρα ανέφερε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή από τους κόλπους της περιφερειακής κυβέρνησης. Ο Καταλανός πρόεδρος, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, τάχθηκε υπέρ της διαμεσολάβησης στην εκτόνωση της κρίσης με την Ισπανία. Το θέμα τήρησης της νομιμότητας από την καταλανική πλευρά επαναφέρει ο Ραχόι.

Οικονομία

  • Ψήφο εμπιστοσύνης της Imerys στην ελληνική οικονομία αποτελεί η ενσωμάτωση της S&B στον γαλλικό όμιλο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ζιλ Μισέλ. Αφού ανέφερε ότι ο Όμιλος συνέχισε να επενδύσει στην Ελλάδα την τελευταία τριετία, πρόσθεσε ότι «σήμερα, έχουμε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα αφήνει τις δυσκολίες πίσω της και εξετάζουμε περαιτέρω βήματα για να ενισχύσουμε την παρουσία μας στη χώρα».
  • Η αίτηση δέκα κατοίκων των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, να ακυρωθεί η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού με την οποία δεν χαρακτηρίζονται ως διατηρητέα νεώτερα μνημεία, συγκεκριμένα κτίρια στην περιοχή του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, συζητήθηκε στο ΣτΕ. Η κρίσιμη απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι την εκπνοή του 2017.
  • Παραδόθηκε από την τεχνική εταιρεία ΤΕΚΑΛ στη διοίκηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), θυγατρική εταιρεία της Cosco, ο νέος προβλήτας πετρελαιοειδών προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ, ένα έργο υποδομής που δημιουργεί νέα δεδομένα στη διακίνηση καυσίμων.
  • Η μελλοντική ενσωμάτωση του Δημοσιονομικού Σύμφωνου στο νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκάλεσε μια αρκετά έντονη συζήτηση το απόγευμα της Τετάρτης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
  • Εκδόθηκε η απόφαση του διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ζητώντας αποζημίωση από το Δημόσιο 1,2 δισ. ευρώ. Η απόφαση, βάσει πληροφοριών, δεν δικαιώνει τον σημερινό ιδιοκτήτη Ισκαντάρ Σάφα, στον οποίο ωστόσο επιδικάζει αποζημίωση έως 180 εκατ. ευρώ. Ικανοποιημένη δηλώνει η κυβέρνηση αφενός γιατί το πρόστιμο είναι μικρότερο και αφετέρου γιατί πλέον επιταχύνονται τα σχέδια για την τύχη των ναυπηγείων. Για δικαίωση μιλά και ο Όμιλος Privinvest.

Αθλητισμός

  • Δύο προβλήματα είχε να αντιμετωπίσει την Τετάρτη ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο Ανδρέας Σάμαρης έχει προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα και δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα, ενώ ο Τάσος Δώνης αποχώρησε από την προπόνηση με ενοχλήσεις στο ισχίο.
  • Αισιόδοξος ότι η Εθνική ομάδα θα κάνει το «2Χ2» στους εναπομείναντες αγώνες της με Κύπρο και Γιβραλτάρ εμφανίστηκε ο Απόστολος Βέλλιος, στο περιθώριο εκδήλωσης χορηγού της ΕΠΟ. «Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Είμαστε μία οικογένεια με το νέο προπονητή και αυτό φαίνεται στο γήπεδο», σχολίασε ο επιθετικός της Νότιγχαμ.
  • Ανοιγμα στην Κίνα κάνει ο Ολυμπιακός, καθώς δύο νεαροί παίκτες δοκιμάζονται στην ομάδα Νέων των Πειραιωτών. Δύο νέα παιδιά με πολλά όνειρα που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κίνα, ζουν και προπονούνται αυτές τις ημέρες στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη έχοντας ως όνειρο να παίξουν στον πρωταθλητή Ελλάδος. Πρόκειται για τους Γιάο Νταογκάνγκ και Καϊβεσάγιερ Ξιαμιχιντίνγκ, οι οποίοι συμμετέχουν στις προπονήσεις της ομάδας Νέων, προπονούνται και δουλεύουν πολύ σκληρά για να παραμείνουν στον Ολυμπιακό και να πάρουν μια ευκαιρία ζωής.
  • Αλησμόνητη και βαθιά χαραγμένη στο πέρασμα των χρόνων παραμένει για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, η 4η Οκτωβρίου 1999, ημέρα κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 6 νέα παιδιά οπαδοί του συλλόγου που επέστρεφαν από την Αθήνα οδικώς μετά από αγώνα της ομάδας τους με τον Παναθηναϊκό. Το τραγικό τροχαίο των Τεμπών αφαίρεσε τις ζωές των έξι νέων από την Θεσσαλονίκη που η μνήμη τους μένει άσβεστη από την μεγάλη οικογένεια του ασπρόμαυρου συλλόγου.
  • Έλυσε τη σιωπή του ο Στάθης Ταυλαρίδης. Τις τελευταίες ημέρες έχουν ειπωθεί πολλά για τον βετεράνο αμυντικό, ο οποίος αρνείται να ρυθμίσει την δόση των 30.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν από τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να απειλούνται με αφαίρεση τριών βαθμών. «Πλήρωσα εγώ την εφορία από την τσέπη μου» είπε μεταξύ άλλων και προσέθεσε: «Θα φτάσω την υπόθεση ως το τέρμα, μέχρι εκεί που πάει. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου