Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

NΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, 2017

  • Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) ανακοίνωσε ότι από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου ανιχνεύθηκαν εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της χώρας μας. Συγκεκριμένα, το ισότοπο που ανιχνεύθηκε είναι το ρουθήνιο-106 (Ru-106) και η πηγή του είναι άγνωστη.
  • Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 23:00, στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
  • Τον Ασφάκ Μαχμούτ, θύμα της επίθεσης στον Ασπρόπυργο το Σάββατο, επισκέφτηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στο σπίτι του αδερφού του θύματος στο Αιγάλεω, όπου φιλοξενείται μέχρι να αναρρώσει. Ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για «φασιστικές, στημένες, οργανωμένες ενέργειες με ρατσιστικά κίνητρα».
  • Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κέντρου Ειδικής Μέριμνας για τη Μητέρα και το Παιδί της Κιβωτού του Κόσμου, στον Κολωνό, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. «Σήμερα, είναι πολύ μεγάλη και σπουδαία ημέρα για την Κιβωτό του Κόσμου, διότι ουσιαστικά εγκαινιάζουμε το Κέντρο Σωτηρίας Μάνας και Παιδιού», δήλωσε ο πάτερ Αντώνιος, ιδρυτής της Κιβωτού.
  • Επισκέψεις σε Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει, την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας.

Κόσμος

  • Μυστικός ομαδικός τάφος εντοπίστηκε από τις αρχές της Κολομβίας στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, σε περιοχή όπου δρουν συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και επιδίδονται σε λαθρεμπόριο, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη.
  • Δύο αμερικανικά υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1B πέταξαν πάνω από τη χερσόνησο της Κορέας, σε νέα επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης στην περιοχή εξαιτίας των προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του αρμόδια για την άμυνα τις διαθέσιμες επιλογές αντίδρασης σε ενδεχόμενη επίθεση της Βόρειας Κορέας και της αποτροπής της απειλής της Πιονγιάνγκ εναντίον της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της με πυρηνικά όπλα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
  • Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε δημοσιογράφο της Wall Street Journal σε ποινή φυλάκισης δύο ετών κι ενός μήνα στη δίκη της, η οποία διεξήχθη ερήμην, για προπαγάνδα υπέρ του κουρδικού ένοπλου αυτονομιστικού κινήματος PKK, το οποίο η Αγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, ανέφερε η εφημερίδα την Τρίτη.
  • Η Τουρκία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη βράβευση με το βραβείο Βάτσλαβ Χάβελ για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Μουράτ Αρσλάν, ενός τούρκου δικαστικού φυλακισμένου στη χώρα του όπου κατηγορείται για «τρομοκρατία».

Οικονομία

  • «Η οικονομία βρίσκεται εκτός κινδύνου και έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης και αυτό δεν αφορά μόνον τον τουρισμό, τη βιομηχανία, τις εξαγωγές ή τις ξένες άμεσες επενδύσεις», επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας Δ.Παπαδημητρίου, στην ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας. Επικαλούμενος στοιχεία του επταμήνου, που δείχνουν ότι η οικονομία επιταχύνει, αλλά και θετικές δηλώσεις «σκληρών» αξιωματούχων της ΕΕ, μίλησε για την επόμενη ημέρα και τη νέα αναπτυξιακή πολιτική.
  • «Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους μιας οδυνηρής ιστορικής εμπειρίας και ακριβώς γι' αυτό η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει όσα είναι αναγκαία, ώστε σε λιγότερο από 10 μήνες από σήμερα να κλείσει οριστικά ο κύκλος των μνημονίων και του καθεστώτος επιτροπείας που έπληξαν τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία», τόνισε ο Γ.Δραγασάκης ανοίγοντας τις εργασίες του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Λάρισα. Το όραμα για τη μεταμνημονιακή εποχή και το νέο υπόδειγμα ανάπτυξης.
  • Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, για τη δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση για τους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας, τους δημόσιους υπαλλήλους και όσους υπηρετούν στο στρατό και σε σώματα ασφαλείας. Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια.
  • Κατατέθηκε σήμερα, Τρίτη, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό των 6,7 R που έπληξε την Κω, στις 21 Ιουλίου 2017. Το Ταμείο Αλληλεγγύης θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές και εγκαταστάσεις, καθώς και στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
  • Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου. «Θέλουμε την κατάργηση του και αναζητούμε ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή των εσόδων που θα χαθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λάρισα.

Αθλητισμός

  • Όπως αναμενόταν η Γαλλία πήρε το απευθείας «εισιτήριο» για τους τελικούς του Μουντιάλ 2018, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Λευκορωσίας στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού, ενώ έστω και στο φινάλε των προκριματικών η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία, εξασφάλισε την πρόκριση στα γήπεδα της Ρωσίας με το 2-0 επί της αήττητης μέχρι σήμερα, Ελβετίας, στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.
  • Δεκαεννέα, με την διοργανώτρια, Ρωσία, έγιναν οι ομάδες που έχουν προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Την Τρίτη, άλλες δύο από την ευρωπαϊκή ζώνη, η Γαλλία και η Πορτογαλία, εξασφάλισαν τα «εισιτήρια» για την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι. Απομένουν άλλες 13 (με αυτές των μπαράζ) για να συμπληρωθεί το παζλ των 32 που θα δώσουν ραντεβού σε περίπου 7 μήνες στα γήπεδα της Ρωσίας.
  • Η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε με το Γιβραλτάρ και με το άνετο 4-0 «τσέκαρε» το «εισιτήριο» για τα μπαράζ πρόκρισης στους τελικούς του Μουντιάλ 2018. Ο Τοροσίδης στο 32΄ άνοιξε το σκορ, στο 61΄ και 63΄ ο Μήτρογλου πέτυχε άλλα δύο τέρματα, ενώ στο 78΄ ο Γιαννιώτας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Το όνομα του αντιπάλου της «γαλανόλευκης» θα γίνει γνωστό στην κλήρωση της προσεχούς Τρίτης (17/10), ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 9 έως και 14 Νοεμβρίου. Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής είναι οι Ελβετία, Ιταλία, Κροατία και Δανία (σε διπλούς αγώνες).
  • Το ενδεχόμενο να μείνει εκτός δράσης για περισσότερες από 6 εβδομάδες αντιμετωπίζει ο Σάντιο Μανέ της Λίβερπουλ, μετά τον τραυματισμό του σε αγώνα της Εθνικής Σενεγάλης. Όπως ανακοινώθηκε από το σύλλογο του Μερσεϊσάιντ, ο Μανέ αντικαταστάθηκε ένα λεπτό πριν τη λήξη του νικητήριου ματς της Σενεγάλης (2-0) επί του Πράσινου Ακρωτηρίου, το περασμένο Σάββατο (7/10) στο πλαίσιο των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου 2018.
  • Παρουσία του Σέρχιο Αραούχο διεξήχθη η προπόνηση της ΑΕΚ την Τρίτη. Ο Αργεντινός επέστρεψε στην Αθήνα καθώς είχε μία ημέρα παραπάνω άδεια και γυμνάστηκε κανονικά με τους συμπαίκτες. Δηλαδή όσους έχουν... απομείνει στα Σπάτα, καθώς λείπουν οι οκτώ διεθνείς και οι τραυματίες Γιακουμάκης, Λόπεζ, Τσόσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου