Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ενα σερφάρισμα στο Ιντερνετ αποκάλυψε το συμβόλαιο θανάτου στο Περιστέρι

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, 2017

Ενα σερφάρισμα στο Ιντερνετ αποκάλυψε το συμβόλαιο θανάτου στο ΠεριστέριΤο Βήμα αποκαλύπτει τη δικογραφία του διπλού φόνου στις αρχές Φεβρουαρίου με Αλβανό κακοποιό να αναθέτει διπλή δολοφονία σε Ελληνες εκτελεστές

Ενα «σερφάρισμα» στο Ιντερνετ από το κινητό τηλέφωνο ενός δράστη, η μαρτυρία ενός γείτονα για ύποπτο ταξί στο σημείο του φόνου, μία ατζέντα του θύματος αλλά και η αποκαλυπτική κατάθεση, τον περασμένο Αύγουστο ενός Αλβανού, οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ στην αποκάλυψη του «συμβολαίου θανάτου» έναντι 60.000 ευρώ ενός 53χρονου Αλβανού και της 50χρονης συζύγου του, το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου 2017 στο Περιστέρι.

«Το Βήμα» αποκαλύπτει την δικογραφία της ιδιόμορφης αυτής υπόθεσης όπου φέρεται Αλβανός μεγαλοποινικός να αναθέτει σε Ελληνες δράστες την δολοφονία ιδιωτών. Σε αντιστροφή όσων καταγράφονταν μέχρι σήμερα στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Στον δικαστικό φάκελο καταγράφονται οι μεθοδικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ που οδήγησαν στη σύλληψη δύο Ελλήνων ηλικίας 20 και 32 ετών και ενός Αλβανού 29 ετών ως φυσικούς αυτουργούς της ανθρωποκτονίας καθώς και δύο αλλοδαπών επίσης από την Αλβανία ηλικίας 46 και 53 χρόνων ως «εντολέων» για την εν ψυχρώ δολοφονία.

«Πες μας πού τα έχεις»

Στα πλαίσια διερεύνησης του εγκλήματος έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής η 17χρονη κόρη του ζευγαριού που ανέφερε ότι η ίδια βρισκόταν στο δωμάτιό της, ο αδελφός της κοιμόταν στο σαλόνι, ενώ οι γονείς της βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιό τους. Ξημερώματα του μοιραίου βραδιού, λίγη ώρα μετά την 01:30΄, η ίδια άκουσε φωνές μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα κάποιον να φωνάζει στην αλβανική γλώσσα ενώ παράλληλα ο αδελφός της φώναζε και έκλαιγε.
 Οπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ «εκείνη τη στιγμή, άνοιξε την πόρτα του δωματίου της, το οποίο είναι απέναντι από αυτό των γονιών της, και είδε στην κρεβατοκάμαρα δύο άνδρες, οι οποίοι στέκονταν όρθιοι (φορούσαν κουκούλες από φούτερ) μπροστά από το κρεβάτι των γονιών της, ενώ οι τελευταίοι ήταν στο κρεβάτι καθιστοί. Σύμφωνα με την κοπέλα ο ένας από τους δύο άνδρες έλεγε στην αλβανική γλώσσα: «Πες μου πού τα έχεις», ενώ ο πατέρας της απάντησε στην ίδια γλώσσα (αλβανική) : «Δεν έχω τίποτα. Και εγώ έτσι είμαι». Παράλληλα, η μητέρα της έλεγε: «Μην πειράξετε τον γιο μου». Αμέσως μετά η 18χρονη επέστρεψε στο δωμάτιό της και κάλεσε την αστυνομία. Εκείνη τη στιγμή άκουσε δύο «μπαμ» και αμέσως μετά αντιλήφθηκε ότι οι προαναφερόμενοι άνδρες αποχώρησαν από το σπίτι της».
Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου οι δύο δράστες μετά τον διπλό φόνο επιβιβάστηκαν βιαστικά σε ταξί όπου τους περίμενε ο οδηγός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε αργότερα με τον 32χρονο Ελληνα κατηγορούμενο. Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε το ταξί με βάση την περιγραφή του περιοίκου αλλά και βίντεο από γειτονικές κάμερες που κατέγραψαν την πορεία του. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ διαπιστώθηκε ότι ο δολοφονηθείς Αλβανός - φερόταν και ιδιοκτήτης μεγάλου κτήματος στον Ωρωπό - είχε ύποπτες συναλλαγές σχετικά με καλλιέργεια ναρκωτικών με τους δύο Αλβανούς ηθικούς αυτουργούς με τα ψευδώνυμα «Μόντι» και «Λουάν». Ο πρώτος είχε κατηγορηθεί για «συμβόλαια θανάτου», για πυροβολισμούς σε κατάστημα με ηλεκτρονικά παιγνίδια αλλά και υποθέσεις σωματεμπορίας κι εκβίασης οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Ο εκβιασμός και πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Οι αστυνομικοί εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε δύο επισκέψεις που είχε πραγματοποιήσει, λίγο πριν το διπλό έγκλημα, ο 53χρονος δολοφονηθείς στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω όπου εξέφρασε την διάθεση να προχωρήσει σε καταγγελίες για εκβίαση του από δύο ομοεθνείς του. Οι αστυνομικοί του Αιγάλεω ανέφεραν, μετά τον διπλό φόνο, στους συναδέλφους τους της Ασφάλειας Αττικής ότι τότε ο 53χρονος είχε πολλά στοιχεία για αυτούς που τον απειλούσαν σε μία ατζέντα που κουβαλούσε μαζί του. Με βάση αυτή την μαρτυρία οι αστυνομικοί ερεύνησαν ξανά το σπίτι στο Περιστέρι. Εκεί εντόπισαν ένα τετράδιο στο οποίο αναφέρονταν οι αστυνομικοί του Αιγάλεω. Στο σημειωματάριο αυτό πράγματι υπήρχαν σημειώσεις και τηλέφωνα των προαναφερθέντων Αλβανών που «πίεζαν» το θύμα. Ακολούθησε άρση απορρήτου των συγκεκριμένων τηλεφώνων που συσχετίσθηκαν με τα δεδομένα της χρήσης κινητών τηλεφώνων την χρονική περίοδο του διπλού φόνου.
Ωστόσο τον Αύγουστο του 2017 η ΕΛ.ΑΣ είχε μία απρόσμενη βοήθεια από την μαρτυρία ενός άλλου Αλβανού ο οποίος ανέφερε ότι αρχικά σε μία καφετέρια στην οδό Πανόρμου και αργότερα σε συνεργείο αυτοκινήτων κοντά στην οδό Λουκάρεως στην Αθήνα, είχε επαφές με Ελληνες και Αλβανούς που σχεδίαζαν αιματηρή επιδρομή για «ληστεία» στο σπίτι του ζευγαριού στο Περιστέρι. Ο εν λόγω μάρτυρας ανέφερε ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτή την εγκληματική ενέργεια. Όμως αργότερα ενημερώθηκε για τον φόνο στο συγκεκριμένο σπίτι και με σημαντική καθυστέρηση κατέφυγε στην ΕΛ.ΑΣ.
Ετσι η ΕΛ.ΑΣ συνέθεσε το «παζλ» των δραστών του φόνου με έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές, τον οδηγό του ταξί που είχε σαν βασικό επιβαρυντικό στοιχείο το «σερφάρισμα» που έκανε στο Ιντερνετ περιμένοντας στο επαγγελματικό όχημά του να διεκπεραιώσουν το εγκληματικό σχέδιό τους οι δύο συνεργοί του.

Τον πρόδωσε το κινητό του

Οπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ «οι τρεις φυσικοί αυτουργοί για να μην εντοπιστούν από μελλοντική έρευνα της Αστυνομίας, σταμάτησαν κάθε δραστηριότητα με τα κινητά τους τηλέφωνα μέχρι και την απομάκρυνσή τους από τον τόπο του εγκλήματος. Παρόλα αυτά όμως, ο οδηγός ταξί κατά τον χρόνο αναμονής στο όχημά του (μέχρι οι δύο δράστες να διαπράξουν τη διπλή ανθρωποκτονία), χρησιμοποίησε τα δεδομένα του κινητού του, προφανώς για να αποκτήσει πρόσβαση στο ίντερνετ και να περάσει με αυτόν τον τρόπο ο χρόνος αναμονής». Μία είσοδος στο δίκτυο 3G, 4G της κινητής τηλεφωνίας, που φαίνεται να κατέγραψε το σύστημα υποκλοπών της ΕΛ.ΑΣ.
Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ διαπιστώθηκε ότι εκείνος που μπήκε στο σπίτι και σκότωσε το ζευγάρι των αλλοδαπών ήταν ο 29χρονος Αλβανός που είχε αποφυλακισθεί το 2014 από τις φυλακές Γρεβενών για ληστείες και κατεζητείτο για νέο κύκλο κλοπών. Ο ίδιος αποκάλυψε στους αστυνομικούς τον 20χρονο Ελληνα συνεργό του. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι «πριν από 3 - 4 χρόνια, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, γνώρισε τον Αλβανό που τον απειλούσε ότι αν δεν έμπαινε μαζί του σε ένα σπίτι στο Περιστέρι για να αφαιρέσουν κάποια χρήματα, τότε ο ίδιος θα σκότωνε την οικογένειά του. Τελικά, μπήκε μαζί με τον αλλοδαπό στο επίμαχο σπίτι στο Περιστέρι, χωρίς όμως, όπως δήλωσε, να γνωρίζει ότι επρόκειτο να πυροβολήσει».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου