Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

H ιστοσελίδα μας paneliakos.com

σας εύχεται Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία

Happy 2019

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Επανεξελέγη στην προεδρία της ΕΟΕ ο Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία εξελέγη ο Ισίδωρος Κούβελος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Υστερα από πολλές περιπέτειες η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή απέκτησε νέα διοίκηση.
Σήμερα το απόγευμα, συνήλθε η Ολομέλεια, μετά την πρόσκληση του κ. Λάμπη Νικολάου, και εξέλεξε, αρχικά, πρόεδρο και ύστερα τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου   
Με ψήφους 22-0 νέος πρόεδρος ανεδείχθη, και πάλι, ο Σπύρος Καπράλος. Θα είναι η τρίτη φορά που ο παλαιός πολίστας θα ηγηθεί του ελληνικού Ολυμπιακού Κινήματος.
Ο κ. Καπράλος είχε εκλεγεί και τον Φεβρουάριο, αλλά ύστερα από προσφυγή της «ομάδας Κούβελου» στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εκλογές κρίθηκαν άκυρες. Πριν από λίγες ημέρες οι κ.κ. Καπράλος και Κούβελος συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν εκλογές προκειμένου να αποκτήσει ηγεσία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η «ομάδα Καπράλου» πρόσφερε τέσσερις θέσεις στο Προεδρείο και επήλθε η συμφωνία. Αυτό φάνηκε και στις μετέπειτα δηλώσεις των δύο ισχυρών ανδρών της ΕΟΕ που μίλησαν για συναίνεση και ενότητα για το καλό του ελληνικού αθλητισμού.
«Η σημερινή μέρα δεν ενδείκνυται τόσο για πανηγυρισμούς, αλλά μάλλον για προβληματισμό και αυτοκριτική για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες που  είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί βαθύτατα η εικόνα της ΕΟΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κυρίως όμως, έμειναν χωρίς συμπαράσταση οι αθλητές μας που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις κορυφαίες διοργανώσεις του εξωτερικού.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο» κινείται με αργούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα, οι αθλητικές ομοσπονδίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.
Θέλω να πιστεύω ότι όσα συνέβησαν μέσα στο 2017 θα αποτελέσουν ένα καλό μάθημα για όλους, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις και τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον, αλλά κυρίως να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη, λάθη που όπως είπα και πριν, πλήρωσαν κυρίως εκείνοι που δεν ευθύνονται για αυτά», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καπράλος, ενώ ο κ. Κούβελος τόνισε:
«Πρέπει να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα. Ολοι, λίγο πολύ, κάναμε λάθη, τα οποία πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας. Εδώ βρισκόμαστε όλοι για να προσφέρουμε. Δεν περισσεύει κανένας μας. Εχουμε υποχρέωση να συνεργαζόμαστε αρμονικά για την επίτευξη των κοινών μας στόχων»     
Από τις αρχαιρεσίες απείχαν οι Γιώργος Βασιλακόπουλος (μπάσκετ), ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος (κολύμβηση), ο Πέτρος Συναδινός (τοξοβολία) και ο Θεόδωρος Βασιλάκης (γκολφ), οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ανήκαν στην, λεγόμενη, αντιπολίτευση (ομάδα Κούβελου). Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαφωνίες και γι΄ αυτό αρνήθηκαν να έρθουν να ψηφίσουν. Ο Γιάννης Σγουρός (άρση βαρών) παρόλο που προσήλθε στην ΕΟΕ, δήλωσε «παρών» και αποχώρησε.      
Στις υπόλοιπες θέσεις του Προεδρίου εξελέγησαν οι:
Α΄Αντιπρόεδρος: Στέλιος Αγγελούδης
Β΄ Αντιπρόεδρος: Ξενοφών Αθανασίου
Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κολυμπάδης
Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος
Εκτελεστική Επιτροπή: Αριστοτέλης Αδαμόπουλος, Πολυξένη Αργειτάκη, Γιάννης Καρράς
Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας: Ισίδωρος Κούβελος
Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος: Μανώλης Κατσιαδάκης
Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Σπύρος Ζαννιάς
Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Αθανάσιος Βασιλειάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου