Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Ζητούμε συνεργάτες

Η ιστοσελίδα μας ζητάει την συνεργασία σας, από όλο τον κόσμο.

Νέα από την Ελληνική παροικία αλλά και άρθρα που ενδιαφέρουν μπορείτε να τα στέλνεται στο paneliakos@aol.com

Μαζί με το γραπτό κείμενο μπορείτε να στέλνετε και φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις που έγιναν, ακόμα, και ενημερωτικό υλικό από εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Ενημέρωση για θέματα του Ελληνισμού έχουν την προτίμησή μας. Εάν έχετε νέα από την Κοινότητά σας, τον Σύλλογό σας, την Ομοσπονδία σας στείλτε τα με e-mail.

Όλες οι καταχωρήσεις είναι δωρεάν.

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ

 Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2017

Καλούν σε γενική απεργία στην Καταλωνία
Η απεργία κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση του ισπανικού κράτους με σκοπό να εμποδιστεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Περίπου σαράντα συνδικαλιστικές, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις απηύθυναν την Κυριακή έκκληση για παλλαϊκή συμμετοχή σε γενική απεργία στην Καταλωνία αύριο Τρίτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση του ισπανικού κράτους με σκοπό να εμποδιστεί η διεξαγωγή του - απαγορευμένου από την κυβέρνηση της Ισπανίας - δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.
«Καλούμε όλη την κοινωνία, τις οργανώσεις των εργοδοτών, τους επικεφαλής των επιχειρήσεων, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους ανεξάρτητους, τους θεσμούς και όλους τους πολίτες της Καταλωνίας να συμμετάσχουν για να παραλύσει η χώρα την Τρίτη 3 Οκτωβρίου», αναφέρουν οι οργανώσεις αυτές σε κοινή ανακοίνωσή τους.
Η οικονομική παραγωγή της Καταλωνίας αντιστοιχεί περίπου στο ένα πέμπτο του συνολικού ΑΕΠ της Ισπανίας, καθώς το μέγεθος της οικονομίας της περιφέρειας αυτής είναι ανάλογο με εκείνο της οικονομίας της Χιλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου