Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΥΤΖΝΤΕΜΟΝ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑΣ

Στα πρoθυρα εμφυλiου η Ισπανiα;  

Πουτζντεμόν: Μέσα σε λίγες μέρες θα κηρύξουμε την ανεξαρτησία της Καταλωνίας

Η κυβέρνηση της Καταλωνίας «θα ενεργήσει στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης», δήλωσε ο επικεφαλής της στο BBC.Πηγή: ANA
Η Καταλωνία θα κηρύξει την ανεξαρτησία της «μέσα σε λίγες μέρες», φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής καταλανικής κυβέρνησης Κάρλος Πουτζντεμόν, μια κίνηση που θα προκαλούσε τη Μαδρίτη και θα επιχειρούσε να εφαρμόσει την εντολή του απαγορευμένου δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Ο Πουτζντεμόν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «θα ενεργήσει στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης», στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη στο BBC.
Οταν ρωτήθηκε τι θα πράξει εάν η ισπανική κυβέρνηση παρέμβει και πάρει τον έλεγχο της διακυβέρνησης στην Καταλωνία, απάντησε ότι θα ήταν «ένα λάθος που θα άλλαζε τα πάντα».

Πριν το διάγγελμα του βασιλιά Φίλιππου
Οι δηλώσεις του επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης έγιναν λίγο πριν το διάγγελμα του βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππου του 6ου, ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη αφοσίωσης στην κυβέρνηση της χώρας με καταστρατήγηση των νόμων και του συντάγματος.
Ο βασιλιάς Φίλιππος τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης για την ισπανική δημοκρατία μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο χαρακτήρισε «εκτός νόμου».
Είπε ότι με αυτό έγινε προσπάθεια να μπει τέλος στην ενότητα της Ισπανίας και διαβεβαίωσε πως το ισπανικό κράτος θα διασφαλίσει τη συνταγματική τάξη.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου