Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΥΤΖΝΤΕΜΟΝ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑΣ

Στα πρoθυρα εμφυλiου η Ισπανiα;  

Πουτζντεμόν: Μέσα σε λίγες μέρες θα κηρύξουμε την ανεξαρτησία της Καταλωνίας

Η κυβέρνηση της Καταλωνίας «θα ενεργήσει στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης», δήλωσε ο επικεφαλής της στο BBC.Πηγή: ANA
Η Καταλωνία θα κηρύξει την ανεξαρτησία της «μέσα σε λίγες μέρες», φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής καταλανικής κυβέρνησης Κάρλος Πουτζντεμόν, μια κίνηση που θα προκαλούσε τη Μαδρίτη και θα επιχειρούσε να εφαρμόσει την εντολή του απαγορευμένου δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Ο Πουτζντεμόν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «θα ενεργήσει στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης», στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη στο BBC.
Οταν ρωτήθηκε τι θα πράξει εάν η ισπανική κυβέρνηση παρέμβει και πάρει τον έλεγχο της διακυβέρνησης στην Καταλωνία, απάντησε ότι θα ήταν «ένα λάθος που θα άλλαζε τα πάντα».

Πριν το διάγγελμα του βασιλιά Φίλιππου
Οι δηλώσεις του επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης έγιναν λίγο πριν το διάγγελμα του βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππου του 6ου, ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη αφοσίωσης στην κυβέρνηση της χώρας με καταστρατήγηση των νόμων και του συντάγματος.
Ο βασιλιάς Φίλιππος τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης για την ισπανική δημοκρατία μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο χαρακτήρισε «εκτός νόμου».
Είπε ότι με αυτό έγινε προσπάθεια να μπει τέλος στην ενότητα της Ισπανίας και διαβεβαίωσε πως το ισπανικό κράτος θα διασφαλίσει τη συνταγματική τάξη.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου