Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Ζητούμε συνεργάτες

Η ιστοσελίδα μας ζητάει την συνεργασία σας, από όλο τον κόσμο.

Νέα από την Ελληνική παροικία αλλά και άρθρα που ενδιαφέρουν μπορείτε να τα στέλνεται στο paneliakos@aol.com

Μαζί με το γραπτό κείμενο μπορείτε να στέλνετε και φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις που έγιναν, ακόμα, και ενημερωτικό υλικό από εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Ενημέρωση για θέματα του Ελληνισμού έχουν την προτίμησή μας. Εάν έχετε νέα από την Κοινότητά σας, τον Σύλλογό σας, την Ομοσπονδία σας στείλτε τα με e-mail.

Όλες οι καταχωρήσεις είναι δωρεάν.

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

ΗΠΑ: Την απομάκρυνση δεκαπέντε Κουβανών διπλωματών διέταξε η Ουάσιγκτον

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέες διαστάσεις παίρνει η κρίση στις αμερικανοκουβανικές σχέσεις, με αφορμή τις βλάβες που υπέστησαν στην υγεία τους περισσότεροι από είκοσι εργαζόμενοι στην αμερικανική πρεσβεία της Κούβας, οι οποίες φαίνεται να προήλθαν από «επιθέσεις με ηχητικά κύματα». 
Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση απομάκρυνσης του 60% του διπλωματικού προσωπικού της πρεσβείας, η αμερικανική κυβέρνηση προχωρά σε ένα νέο σχετικό μέτρο, ζητώντας από την κουβανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον να απομακρύνει δεκαπέντε μέλη του διπλωματικού της προσωπικού, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 
Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος,ο οποιός διατήρησε την ανωνυμία του, η απόφαση της Ουάσιγκτον βασίστηκε στο γεγονός ότι η Αβάνα δεν κατάφερε να προστατέψει το διπλωματικό της προσωπικό από τις επιθέσεις, οι οποίες έπληξαν σημαντικά την υγεία εικοσί δύο εκ των μελών του. Οι Κουβανοί διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον έχουν περιθώριο επτά ημερών, για να εγκαταλείψουν τη χώρα. 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατηγορούν την Αβάνα για τις επιθέσεις, ωστόσο χρειάζονται διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επαναληφθούν, για να επιστρέψουν το προσωπικό τους στην Κούβα. 
Τα τελευταία αυτά βήματα που πραγματοποίησε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την Κούβα αποτελούν το τελευταίο πλήγμα στην πολιτική προσέγγισης Αβάνας-Ουάσιγκτον που καλλιεργήθηκε σημαντικά κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου