Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Επείγουσα εντολή του Οικ. Πατριάρχη στον Δημήτριο να δώσει εξηγήσεις για τα οικονομικά προβλήματα


Του Θεοδώρου ΚαλμούκουΟ Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Emrah Gurel.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, υπό την προεδρία του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, απεφάσισε να στείλει κατεπείγουσα εντολή στον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο, ζητώντας τον να παράσχει όσον τάχιστα εξηγήσεις υπευθύνως στον Πατριάρχη και τη Σύνοδο για τα οικονομικά προβλήματα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Επίσης το Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης ζητούν να πληροφορηθούν πού βρίσκεται το θέμα του Καταλόγου των Υποψηφίων για εκλογή αρχιερέων και συγκεκριμένα για το ζήτημα της εκλογής στη Μητρόπολη Σικάγου. Εκφράσθηκε φόβος πως με την παρελκυστική τακτική του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου το Σικάγο δεν θα αποκτήσει Μητροπολίτη ούτε και τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Επίσης στη Σύνοδο έγινε έντονη συζήτηση για την Ελληνική γλώσσα και Παιδεία στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθότι είναι γνωστή σε όλους η παρακμιακή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί και αυτό το μείζον θέμα της Παιδείας και το κλείσιμο των σχολείων.
Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο επιχείρησε να υπερασπισθεί ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ κ. Σάββας, ο οποίος ως γνωστόν είναι πνευματικό  ανάστημα του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου