Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Επείγουσα εντολή του Οικ. Πατριάρχη στον Δημήτριο να δώσει εξηγήσεις για τα οικονομικά προβλήματα


Του Θεοδώρου Καλμούκου



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Emrah Gurel.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, υπό την προεδρία του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, απεφάσισε να στείλει κατεπείγουσα εντολή στον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο, ζητώντας τον να παράσχει όσον τάχιστα εξηγήσεις υπευθύνως στον Πατριάρχη και τη Σύνοδο για τα οικονομικά προβλήματα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Επίσης το Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης ζητούν να πληροφορηθούν πού βρίσκεται το θέμα του Καταλόγου των Υποψηφίων για εκλογή αρχιερέων και συγκεκριμένα για το ζήτημα της εκλογής στη Μητρόπολη Σικάγου. Εκφράσθηκε φόβος πως με την παρελκυστική τακτική του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου το Σικάγο δεν θα αποκτήσει Μητροπολίτη ούτε και τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Επίσης στη Σύνοδο έγινε έντονη συζήτηση για την Ελληνική γλώσσα και Παιδεία στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθότι είναι γνωστή σε όλους η παρακμιακή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί και αυτό το μείζον θέμα της Παιδείας και το κλείσιμο των σχολείων.
Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο επιχείρησε να υπερασπισθεί ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ κ. Σάββας, ο οποίος ως γνωστόν είναι πνευματικό  ανάστημα του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου