Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Αιχμές Ιερώνυμου για την ταυτότητα φύλου

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, 2017

«Δεν φτάνει ο νόμος, είναι κι αυτοί που τον χρησιμοποιούν»
Αιχμές Ιερώνυμου για την ταυτότητα φύλου
Τον καθιερωμένο αγιασμό στον Άρειο Πάγο τέλεσε χθες, Τρίτη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης, του υπουργού κ. Σταύρου Κοντονή, του αναπληρωτή υπουργού κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του γενικού γραμματέα κ. Γιώργου Σάρλη.

Μόλις μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κοντονή, ο κ. Ιερώνυμος προέβη σε σαφείς δηλώσεις διαφοροποίησης με τον νόμο πλέον της αναγνώρισης ταυτότητας φύλου, χωρίς να παραλείψει να στείλει μήνυμα με νόημα προς πάσα κατεύθυνση.

«Επειδή ήταν και ο υπουργός, εδώ, και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο Απόστολος «καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού».

«Η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές. Και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος. Και συμπλήρωσε, στη δημοσιογραφική ερώτηση «σας ικανοποίησαν αυτά που είπε ο Υπουργός, για προϋποθέσεις;» :
«είναι δικά τους θέματα αυτά. Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής».

Για τους δικαστές ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε: «ευχηθήκαμε να έχουν πρώτα από όλα υγεία, να έχουν δύναμη, να έχουν κουράγιο, γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτόν το χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση». 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου