Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Στον Δημήτρη Μολοχίδη τα ηνία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας


Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, 2017



Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Μολοχίδης, Δρ. Νικόλαος Ντέμος Κώστας Τσιλφίδης, Σάββας Καλεντερίδης και Ηλίας Τσεκερίδης.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομνηνών Νέας Υόρκης Δημήτρης Μολοχίδης ανέλαβε εκ νέου τα ηνία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.
Η εκλογή του έγινε κατά τη διάρκεια του 23ου Εθνικού Συνεδρίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά το οποίο συνήλθε στο Κάντον του Οχάιο από την 29η Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου 2017.
Η νέα ηγεσία της Ομοσπονδίας πλαισιώνεται από τους Δημήτρη Μολοχίδη (πρόεδρος), Στάθη Μιχαηλίδη (α’ αναπληρωτής πρόεδρος), Κώστα Τσιλφίδη (β’ αντιπρόεδρος), Αναστασία Σπυρίδου (γραμματέας επικοινωνίας και υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων), Μιλτιάδη Τσαβδαρίδη (υπεύθυνος Τύπου και γραμματέας πρακτικών), Σοφία Μιχαηλίδου (ταμίας), Μανώλη Ερμίδη (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων), Δαμιανό Τογρίδη (υπεύθυνος νεολαίας και συντονιστής πολιτιστικών εκδηλώσεων) και Γεωργία Μαυρίδου (συντονίστρια νεολαίας).
Στο συνέδριο συμμετείχαν έντεκα σωματεία που εδρεύουν στις ΗΠΑ και Καναδά. Στο επίκεντρο των εργασιών βρέθηκαν τα θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση της Ποντιακής Νεολαίας, τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία που ξεκινούν τον Μάιο του 2019, αναφορές από το Ιερό Ιδρυμα «Παναγία Σουμελά» Αμερικής και το Ελληνικό Ερευνητικό Κέντρο για τη Μικρά Ασία και Πόντου από το Σικάγο.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος παρουσίασε το έργο της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών, και τόνισε ότι η συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία πρέπει να εντατικοποιηθεί ούτως ώστε να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες για τη διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και του Καναδά.
Το συνέδριο ενέκρινε την ένταξη του Συλλόγου «Αργοναύτες» από τη Νοτιοανατολική περιφέρεια των ΗΠΑ, καθώς επίσης και δύο άλλων συλλόγων από την Καλιφόρνια και τη Νέα Ιερσέη. Επίσης, ενέκρινε ενέκρινε τον καταστατικό χάρτη και τους κανόνες εσωτερικής λειτουργίας του τμήματος της νεολαίας.
Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου τέθηκαν επί τάπητος τα εθνικά θέματα και εκδόθηκαν τα ψηφίσματα τα οποία σχετίζονται με την καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την αδιαλλαξία στο Κυπριακό, τον αλυτρωτισμό του κράτους των Σκοπίων και τον σωβινισμό της Αλβανικής κυβέρνησης για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας.
Στο ψήφισμα για την αδιαλλαξία της Τουρκίας αναφέρεται: «Καταδικάζουμε τις διαρκείς προσβολές της Τουρκίας κατά της ιστορικής αλήθειας, τις προκλήσεις τους κατά του ελληνικού έθνους και των ορθοδόξων Ελλήνων εντός και εκτός Τουρκίας, και τις παραβιάσεις του στρατιωτικού της κατεστημένου κατά της Ελλάδος.
Η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να υιοθετήσει τις αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισονομίας και να τις εφαρμόσει μέσα από πολιτικές πρακτικές. Η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να συμβιβαστεί με την ιστορική αλήθεια και να αποδεχθεί τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά των χριστιανικών λαών της Θράκης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου.
Η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να σεβαστεί και να αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο, όπως το αντιλαμβάνονται και το εφαρμόζουν αναγνωρισμένοι νομικοί διεθνούς δικαίου αλλά και πολιτικοί (κυρίως δυτικών χωρών) και όχι όπως το παρερμηνεύουν κατά το δοκούν και το πλάθουν κάποια νοσηρά επεκτατικά μυαλά της γείτονος χώρας.
Η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να λειτουργεί με εθνικό και πολιτικό ήθος και να σεβαστεί τις ανθρώπινες αξίες με κυριότερη την ελευθερία του ατόμου στις επιλογές του και την έκφραση του.
Τέλος, η Τουρκία θα πρέπει να αποσύρει επιτέλους τις κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις της από την Κύπρο και να συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση του κυπριακού ζητήματος ώστε να επιτευχθεί χωρίς χειραγωγήσεις η ειρηνική, αρμονική και παραγωγική συμβίωση όλων των Κυπρίων, Ορθοδόξων Χριστιανών και Μουσουλμάνων, στην πατρίδα τους, τη μαρτυρική Μεγαλόνησο».
Η Παμποντιακή στο ψήφισμά της αναφέρει: «Ας γίνει επιτέλους απόλυτα κατανοητό στις κυβερνήσεις αλλά και τους λαούς της Τουρκίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας ότι η ευρωπαϊκή τους πορεία είναι απόλυτα συνυφασμένη με την αποδοχή της ιστορικής αλήθειας, με τον σεβασμό των ανθρωπίνων αξιών και δικαιωμάτων, με την πάταξη αλυτρωτικών προθέσεων ακόμη σχεδίων κάποιων κυβερνητικών και παρακυβερνητικών αλλά και στρατιωτικών όπως και παραστρατιωτικών ομάδων».
«Πρέπει επίσης να συμβάλλουν διαχρονικά και έμπρακτα για την επίτευξη αλλά και διατήρηση ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και Μέσης Ανατολής και για ευημερία όλων των λαών τους», καταλήγει το ψήφισμα.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου