Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Ένταση ανάμεσα σε Αυστρία και Τουρκία για...ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, 2017

Ένταση ανάμεσα σε Αυστρία και Τουρκία για...ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους με τη βοήθεια ενός ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου στους επιβάτες πτήσης που εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη - Βιέννη, αφότου οι αυστριακές αρχές είχαν ελέγξει με τη χρήση σκύλου τους επιβάτες αεροσκάφους της Turkish Airlines στην Αυστρία, μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Οι αυστριακοί επιβάτες της πτήσης Κωνσταντινούπολη - Βιέννη που αναχωρούσε στις 17.40 τοπική ώρα από το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης υποχρεώθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο από στελέχη της μονάδας Αστυνομικών Σκύλων προτού επιβιβαστούν στο αεροσκάφος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Στις εικόνες που μετέδωσε το Ντογάν διακρίνονται επιβάτες με την ανησυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους και εμφανώς αναστατωμένοι από την παρουσία των αστυνομικών με τον σκύλο τους.

Το μέτρο ελήφθη, σύμφωνα με το Ντογάν, ως απάντηση για τη χρήση την Πέμπτη από τις αυστριακές αρχές ενός ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου στη διαδικασία ελέγχου των επιβατών μιας πτήσης της Turkish Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης.

Χωρίς να κρύβει την οργή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε το βράδυ της Πέμπτης την όλη διαδικασία «ανάρμοστη» και κάλεσε την αυστριακή κυβέρνηση να «προειδοποιήσει» τις αρχές του αεροδρομίου.

Ένδειξη για την Άγκυρα της σοβαρότητας της κατάστασης το γεγονός ότι ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Αυστρία μετέβη χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο «για να επιθεωρήσει» την κατάσταση, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών της Αυστρίας, που ελέγχει τη λειτουργία των τελωνείων, επισήμανε ότι επρόκειτο για έναν έλεγχο ρουτίνας και δεν στοχοθετούσε συγκεκριμένα την Turkish Airlines.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου διαβεβαίωσε ότι αυτοί οι έλεγχοι διενεργήθηκαν με «διακριτικό» τρόπο, ανεξαρτήτως της εθνικότητας των επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου