Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Παρέμβαση Κοντονή για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα»

stavros-kontonis-thumb-large-thumb-large--2
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απέστειλε το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, προκειμένου να πράξει τα δέοντα.
Στο δημοσίευμα εμπεριέχονται υβριστικοί και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για τους βουλευτές που υπερψήφισαν το νομό για την ταυτότητα του φύλου, και για τους ανθρώπους με διαφορετικό ερωτικό προσανατολισμό. Μάλιστα, το δημοσίευμα προτρέπει ακόμη και στην άσκηση βίας εναντίον των τελευταίων.
Στο μεταξύ, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το δημοσίευμα κατέθεσε και ο δικηγόρος Άγης Τάτσης. Ο ενάγων υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως το επίμαχο πρωτοσέλιδο προτρέπει στην διάπραξη εγκλημάτων εναντίον των ομοφυλοφίλων.
ΣΥΡΙΖΑ: Νομικά κολάσιμο το πρωτοσέλιδο
«Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο,  πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι «όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν». 
ΠΑΣΟΚ: Oμοφοβικό και επικίνδυνο το πρωτοσέλιδο
Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε και το ΠΑΣΟΚ, με τον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος να καταδικάζει απερίφραστα «το άκρως ομοφοβικό  και επικίνδυνο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”». 
«Η κυνική στοχοποίηση συμπολιτών μας και η προτροπή σε βία καταδεικνύουν την ατυχή προσπάθεια σκοταδιστικών κύκλων για διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που διαπνέουν τον ελληνικό λαό· μόνο που η προσπάθεια αυτή πέφτει στο κενό διότι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών βρίσκονται σε εγρήγορση. Επειδή, ωστόσο, πρέπει να μπει ένα τέλος στη γελοιότητα αυτή, καλούμε να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπεται από τον αντιρατσιστικό νόμο για την προστασία της αξιοπρέπειας, της ασφαλείας  και των δικαιωμάτων κάθε πολίτη», προσέθεσε η Χαριλάου Τρικούπη.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου