Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Τάκης Αντωνόπουλος: Έφυγε ένας άρχοντας Πυργιώτης και μέγας Πανηλειακός

Σε μια χορευτική φιγούρα πριν από χρόνια, ο Τάκης Αντωνόπουλος σε γιορτή του Πανηλειακού, με το γιο του Θοδωρή, τον μέγιστο κεντρικό αμυντικό Κώστα Παπαθεοφάνους, το Γιάννη Τυριντζή, με την πλάτη γυρισμένη, ο Μιχάλης, γιος του αείμνηστου Τυριντζή. Παρακολουθεί ο Κώστας Τζαβάρας.

Ο αείμνηστος Τάκης Αντωνόπουλος στο αθλητισμό, για τα υπόλοιπα θα αναφερθούν άλλοι, ήταν μαζί με το Λυγιά κατά κόσμον Γιάννη Τυριντζή, δίδυμο αχτύπητο, προσφέροντας διέξοδο στον κόσμο του Πύργου, με τον Πανηλειακό, καταθέτοντας στο ταμείο της ομάδας πολλά χρήματα, στις καρδιές τους χαρές και στο μυαλό τους απίστευτες αναμνήσεις. Επί των ημερών του, ήρθαν στον Πύργο μεγάλα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Καλύβας, μεγάλος τερματοφύλακας, ο Λιβαδάς, ο Νίκος Κουτσογιάννης, ο Κώστας Παπαθεοφάνους κλπ Προπονητές όπως ο Κώστας Νεστορίδης, ο Μπάμπης Δρόσος.
Πέραν από τα χρήματα που στήριξαν τότε την ομάδα, ο Αντωνόπουλος αγάπησε το ποδόσφαιρο με τη μορφή που είχε τη δεκαετία του ’70 και μαζί και μ’ άλλους Πυργιώτες που το έλεγε η καρδιά τους, πρόσφεραν.
Είδε το μέλλον της πόλης, που ουδείς μπορούσε εκείνη την εποχή να δει. Είχε την τόλμη να μιλάει, να μη φοβάται και να δικαιώνεται.
Είχε τονίσει σε συνέντευξη που είχε δώσει, το Φεβρουάριο του 2000, στον υπογράφοντα,προφητικά μάλιστα: «Η κοινωνία του Πύργου, δεν έχει άποψη» και ακόμη: «Άνθρωποι με φλόγα μέσα τους, για προσφορά, που επιθυμούν να δουλέψουν, από απογοήτευση δεν συγκινούνται πια…» Πόσο δίκιο είχε για τις απόψεις του, που ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρες. Ο Τάκης Αντωνόπουλος φρέσκαρε την μνήμη των φιλάθλων και επανέφερε στον Πύργο, τα περισσότερα ονόματα που σύνδεσαν την εποχή του Πανηλειακού της Β’ Εθνικής, με την ιδέα του, να δημιουργήσει παιχνίδια βετεράνων τα οποία τελείωναν με διασκέδαση. Η ξεχωριστή γνωριμία του με τον αείμνηστο Μάκη Ευαγγελίου, δημοσιογράφο «μύθο» της εφημερίδας ΦΩΣ, τον χαρακτήρισε σε αθλητικό  και κοινωνικό επίπεδο. Δεν θα λησμονήσω ότι ο Μάκης- σ.σ.Ευαγγελίου- τον χαρακτήριζε «αβέρτο» σε συναισθήματα και δράσεις, Άρχοντα ενός Πύργου, που πλέον η Πόλη δυσκολεύεται να βρει ή να παράξει…
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου