Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΙΑ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, 2017

Πριν σχεδόν 2 χρόνια ο κ. Προβόπουλος ρωτήθηκε μπροστά μας από δημοσιογράφο στο TUFTS UNIVERSITY της Βοστώνης:
"Τι δουλειά κάνετε τώρα εσείς που είσαστε ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος;"

Και η απάντηση: 
"Έχω ελιές στα Κύθηρα και ασχολούμαι!"

Διαπίστωσα ότι εξαφανίστηκαν πολλοί από την πολιτική και τα δρώμενα και χάθηκαν... στην ανωνυμία.   Αρκετοί γιατί νομίζουν ότι εκτέλεσαν “το καθήκον τους” σαν ηγετικά στελέχη/πολιτικά στελέχη, άλλοι γιατί βαρέθηκαν, μα... οι περισσότεροι για να σβήσουν τα όποια “ίχνη βρώμικου έργου”. Ο κ. Προβόπουλος σε ποιά ομάδα να ανήκει άραγε;
Προβόπουλος: Μια καταχρεωμένη χώρα δεν μπορεί να μοιράζει ανύπαρκτο πλεόνασμα
Καταχρεωμένη χώρα χαρακτήρισε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, την Ελλάδα, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε ότι δεν έχει την πολυτέλεια να μοιράζει ένα ανύπαρκτο πλεονάσμα. 
Ο κ. Προβόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι δεν έχουν γίνει γνήσιες και αυθεντικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
«Πολλές μεταρρυθμίσεις σχεδιάστηκαν λάθος και εφαρμόστηκαν λάθος, δυσφήμισαν τη λέξη», είπε, σημειώνοντας πως οι επώδυνες λύσεις που επιλέχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δεν έφεραν αποτέλεσμα και στοίχισαν ακριβά.
Και συμπλήρωσε ότι «με τόσο υψηλή φορολογία δεν μπορεί να προχωρήσει σε ανάπτυξη η χώρα, αφού αυτή προϋποθέτει επενδύσεις και εξωστρέφεια».
Σχολιάζοντας τα κυβερνητικά σχέδια για διανομή κοινωνικού μερίσματος ο πρώην διοικητής της ΤτΕ, είπε οτι κατά την προσωπική του άποψη «μια χώρα που είναι καταχρεωμένη, δεν έχει πολυτέλεια να μοιράζει ανύπαρκτο πλεόνασμα με ψηφοθηρικό τρόπο, με την έννοια ότι έχει άλλες υποχρεώσεις πολύ μεγάλες».

Και συμπλήρωσε πως «θα μπορούσε αυτό να πάει σε δημόσιες επενδύσεις και σε θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου