Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έδιωξε τον Γ. Βουρβούλια από την Επιτροπή Οικονομικών

Του Θεοδώρου Καλμούκου 


Ο πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών κ. Γέώργιος Βουρβούλιας, ομιλεί σε Κληρικολαϊκή Συνέλευση. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος έδιωξε από την προεδρία της Επιτροπής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής τον κ. Γεώργιο Βουρβούλια. Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» απεκάλυψε στις 24 Σεπτεμβρίου 2017 πως ο επί δέκα και πλέον χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών κ. Γεώργιος Βουρβούλιας, αν και ήταν εθελοντής, έλαβε από την Αρχιεπισκοπή το ποσό των $900.000 –εννιακοσίων χιλιάδων δολαρίων- αιτιολογώντας τα ως έξοδα κινήσεως.
Την αποπομπή του κ. Βουρβούλια ανακοίνωσε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, με απόρρητο e-mail, το απόγευμα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2017 ο Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής. Ο κ. Αντώνιος ο οποίος συμβούλεψε τον κ. Βουρβούλια να δει μόνο αυτός το e-mail του έγραψε τα εξής: «Αγαπητέ μου Γεώργιε, Σε συνέχεια της συνομιλίας μας νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, σε πληροφορώ ότι κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου (Αρχιεπισκόπου) από σήμερα απαλλάσσεσαι από τη θέση σου ως πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής.
Σύμφωνα με τη συζήτησή μας παραμένεις στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο ως εκλεγμένο μέλος από την Μητρόπολη του Σικάγου.
Σε ευχαριστούμε για την επί πολλά έτη υπηρεσία σου και τις ακούραστες προσπάθειές σου να προαγάγει το πρόγραμμα της οικονομικής συνεισφοράς της Αρχιεπισκοπής και σου ευχόμαστε υγεία, ειρήνη και όλες τις ευλογίες άνωθεν».
Τηλεφωνικά μηνύματα του «Εθνικού Κήρυκα» στον Επίσκοπο κ. Αντώνιο παρέμειναν αναπάντητα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον κ. Βουρβούλια διημείφθη η ακόλουθη στιχομυθία:
«Εθνικός Κήρυκας»: Σας παρακαλούμε μπορείτε να σχολιάσετε την αποπομπή σας από την προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής;
Γεώργιος Βουρβούλιας: Δεν ξέρω αν είναι πρέπον διότι δεν το γνωρίζει κανείς. Εσείς πώς το πληροφορηθήκατε;
«Ε.Κ.»: Ποιο είναι το σχόλιο σας;
Βουρβούλιας: Σας ερωτώ πώς το μάθατε;
«Ε.Κ.»: Δεν νομίζω πως περιμένετε να σας πω. Ποιο είναι το σχόλιο σας;
Βουρβούλιας: Δεν έχω κανένα σχόλιο. Μου είπαν να φύγω και είπα εντάξει, αυτό είναι.
Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι κορυφαία μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου είχαν διαμηνύσει στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ότι είχαν αποφασίσει να αποχωρίσουν επιδεικτικά στην επικείμενη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στη Νέα Υόρκη που έχει ορισθεί από τις 19 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου εάν ο κ. Βουρβούλιας εξακολουθούσε να ήταν πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών έπειτα από τα αποκαλυφθέντα στον «Εθνικό Κήρυκα».
Εν τω μεταξύ, έγινε προσπάθεια από φίλους και αμύντορες του κ. Βουρβούλια να τον κρατήσουν στη θέση του προτρέποντας τον να μην παραιτηθεί. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα επαινετικά έγραψε ο ιερέας Θεόδωρος Μπάρμπας, πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Βοστώνης, σε e-mail του στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, για τον κ. Βουρβούλια. Συγκεκριμένα, ο π. Μπάρμπας έγραψε πως «ενώνω τη φωνή μου ευχαριστίας και εκτίμησης προς τον πρόεδρο της Εθνικής μας Επιτροπής των Οικονομικών κ. Γεώργιο Βουρβούλια, καθώς επίσης τον πρώην αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Μάθιους, καθώς και τον κ. Τζέρι Δημητρίου, οι οποίοι υπηρέτησαν την Ιερά μας Αρχιεπισκοπή μετά διακρίσεως επί πολλές δεκαετίες. Κάτω από την αγαπητική και υπομονετική του καθοδήγηση, μαζί με εκείνη του πρώην συμπροέδρου μου στην Εθνική Επιτροπή Συνεισφορών, κ. Ρον Χαρμπ, έχω μάθει πάρα πολλά ιδιαίτερα κατά τα πρώτα μου χρόνια ως Νέος πρωτοσύγκελος. Με συμβούλεψαν, με υποστήριξαν και με βοήθησαν καθώς εκτελούσα τις υποχρεώσεις της διακονίας μου στην Εκκλησία. Εκφράζω την εγκάρδια αγάπη μου, υποστήριξη, εκτίμηση και ευχαριστία». Δεν είναι γνωστό αν ο π. Μπάρμπας έγραψε αυτή την ομολογία εν γνώσει του ιεράρχη του ή όχι.
Οπως έγραψε ο «Ε.Κ.», το θέμα της λήψης των 900 χιλιάδων δολαρίων από τον κ. Βουρβούλια ανακάλυψε πριν λίγο καιρό ο νεοδιορισθείς διευθυντής των Οικονομικών (CFO) ιερέας Σωτήριος Μπαρούντι, όταν άρχισε να ερευνά τα οικονομικά βιβλία και θέματα της Αρχιεπισκοπής.
Το θέμα έθεσε με ερώτηση η γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου δικηγόρος κυρία Κάθι Μπουφίδη-Γουόλς στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.
Η κυρία Γουόλς ρώτησε ευθέως τον κ. Βουρβούλια αν έχει λάβει χρήματα από την Αρχιεπισκοπή και συγκεκριμένα το ποσό των 900.000 δολαρίων, πλην όμως εκείνος στην αρχή το αρνήθηκε.
Στην επιμονή όμως της κ. Γουόλς ότι υπάρχουν τεκμήρια προς τούτο, ο κ. Βουρβούλιας είπε ότι τα χρήματα αυτά ήταν για την κάλυψη των εξόδων του για τις ανάγκες της μετακίνησής του από το Σικάγο προς τη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις της Αμερικής για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και τις Κληρικολαϊκές.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου