Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Ελληνικό δικαστήριο υποστηρίζει αίτημα απέλασης Ρώσου που κατηγορείται για ξέπλυμα χρημάτων στο Bitcoin

BITCOIN
Ένα ελληνικό δικαστήριο υποστήριξε αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών να απελάσει έναν Ρώσο επιχειρηματία που κατηγορείται για ξέπλυμα δισεκατομμυρίων στο ψηφιακό bitcoin, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ο Alexander Vinnik που συνελήφθη τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια διακοπών του στην Ελλάδα, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε το BTC-e, μια ψηφιακή ανταλλαγή νομισμάτων που λειτουργούσε ώστε να διευκολύνει τις εγκληματικές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με κατηγορίες, οι εγκληματικές δραστηριότητες περιλάμβαναν διαδικτυακή πειρατεία, απάτη, κλοπή ταυτότητας και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, η οποία έφερε στο BTC-e περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ σε κέρδη.
Η ακρόαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό ανώτατο δικαστήριο στο τέλος του μήνα.
Ο δικηγόρος του Vinnik, Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν παρουσίασαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ώστε να υποστηριχθεί η αίτηση έκδοσης.
Ο Vinnik αρνείται όλες τις κατηγορίες που του επέβαλαν, ισχυριζόμενος ότι εργαζόταν ως τεχνικός σύμβουλος στο BTC-e και όχι ο χειριστής του.
Επιπλέον, το δικαστήριο ισχυρίζεται ότι ο Vinnik είχε εμπλακεί και στην πειρατεία του Mt Gox, μιας υπηρεσίας ανταλλαγής νομισμάτων bitcoin με έδρα την Ιαπωνία που κατέρρευσε το 2014, καθώς και μιας άλλης υπηρεσίας ανταλλαγής νομισμάτων με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.
Ο Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση.
Πηγή: Financial Times / HUFFPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου